Olle

Användarprofil

En komikers uppväxt

Bok av Jonas Gardell
’’En komikers uppväxt’’ är en både sorglig och humoristisk barndomsskildring om förlåtelse, utanförskap, hur människor förhåller sig till varandra, att växa upp, att passa in och vad konsekvenserna blir när man inte gör det. Boken gavs ut för första gången år 1992, men den är – trots att den har några år på nacken – lika aktuell och viktig att läsa idag som den var då.

Pianisten

Film från 2002 regisserad av Roman Polański
Historiskt drama om en polsk pianist och kompositör, tillika jude. Fantastisk film som berör på djupet. En av de bättre krigsskildringarna jag sett.

Bränn alla mina brev

Bok av Alex Schulman
Sträckläste denna och kunde inte få nog. En fantastiskt skriven och spännande släkthistoria. Kan varmt rekommendera!

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Film från 2019 regisserad av Joe Berlinger
Zac Efron spelar seriemördaren Ted Bundy utan att försköna, utan endast gestala. Finns en hel del material om Bundy, men tycker ändå denna filmen erbjuder ett annorlunda perspektiv där Bundy som familjeman och charmör står i fokus. Slutscenen är nagelbitande.
Mysig bok som är perfekt att ge bort som present. Passar bäst för ~relativt unga~ par som varit tillsammans ett tag/bor ihop/är nygifta.

Return of the Obra Dinn

Spel från 2018 utvecklat av Lucas Pope
Kul pusselspel som utspelar sig på ett skepp. Spelet går ut på att du ska ta reda på vad som hänt på båten, vilka alla i besättningen är och hur dem dog. Lagom klurigt!
Tycker mycket om Hungerspelen men blev tyvärr besviken på uppföljaren. Tycker inte handlingen är tillräckligt intressant, och jag fastnar inte heller för karaktärerna.

Unravel

Spel från 2016 utvecklat av Coldwood Interactive
Ett lagom klurigt pusselplattformspel där en garnfigur besöker en gammal dams minnen. Estetiskt är detta spel en dröm. Skaparna bakom Unravel är svenska vilket märks; banorna är inspirerade av Sveriges natur. Blir avslappnad bara av att kolla på vyerna. Kan varmt rekommendera!

Bara på besök

Bok av Jonas Gardell
En slags självbiografi i ''coffee-table''-format om Jonas Gardells trettio år i rampljuset. Välskriven och med fina fotografier; kul att bläddra i.

Mysteriet på Greveholm

TV-program från Sveriges Television
Eventuellt Sveriges bästa julkalender genom tiderna! Spännande och rolig, men framförallt tidlös. Går att se flera gånger om.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.