Olle

Användarprofil

Hungerspelen

Bok av Suzanne Collins
24 deltagare. En vinnare. Hela Panem kollar. En av mina bästa dystopier och den inledande boken i en trilogi. Innehåller allt: spänning, vänskap, kärlek, död och kamp.
Skön avkoppling att gå ut i skogen och leta efter ”det gula guldet”, kul att komma hem med en full korg!
Rekommenderas för den som vill lära sig plocka svamp
En informativ, lättillgänglig och viktig bok om att vara transperson. Har en stor bredd och förklara begrepp väldigt bra.

Fika

Aktivitet
Kanske den allra bästa sociala aktiviteten? Lika trevligt hemma hos en vän eller familjemedlem som på café.

Det handlar om dig

Bok av Sandra Beijer
En ungdomsbok om den första stora tonårsförälskelsen. Poetiskt språk med många vackra formuleringar. Handlingen är dock ganska platt.
Pastasallad är en perfekt rätt för alla tillfällen som går att variera i oändlighet med olika pasta, tillbehör, och såser.

Mord Mot Mord

Podcast med Karin Londré och Anna Sandell
En lättsam och intressant podd om olika häpnadsväckande mord i Sverige och världen. Bra balans av fakta och humor.

Scener ur hjärtat

Bok av Greta Thunberg och Malena Ernman m.fl.
En oerhört viktig och gripande bok om en familj och ett klimat i kris. Bjuder på en hel del obekväma sanningar om utbrända människor och en utbränd planet. Skapar god förståelse för personer med NPF fungerar.
Mycket välgjord podd som både förmedlar kunskap och underhållning i form av dokumentärer om historiska personer. Stor bredd bland personerna.
Grinchen - julen är stulen är en klassisk barnbok av Dr Seuss som passar såväl stora som små (den passar särskilt som högläsningsbok). Den är skriven på vers, och den svenska översättningen är klart godkänd. Mysig och rolig bok att läsa till jul!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.