Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Film från 2019 regisserad av Joe Berlinger
Ted Bundy träffar Liz Kendall och blir störtkär. Tillsammans försöker de skapa ett liv men när rapporter börja komma in om att en likadan bil som Ted kör kan kopplas till ett antal mord på unga kvinnor börjar Liz ana oråd. Det här är en berättelse om seriemördaren Ted Bundy sedd ur flickvännens perspektiv.
Zac Efron spelar seriemördaren Ted Bundy utan att försköna, utan endast gestala. Finns en hel del material om Bundy, men tycker ändå denna filmen erbjuder ett annorlunda perspektiv där Bundy som familjeman och charmör står i fokus. Slutscenen är nagelbitande.
Det är alltid verkligheten som är grymmast. Den här filmen handlar om Ted Bundy, USA:s kanske absolut värsta seriemördare. Ted Bundy anses ha mördat upp till hundra människor. Han erkände ett trettiotal innan han dog.
Den här historien berättas mestadels ur flickvännen Elizabeth Kendalls perspektiv.

Vi får följa hur de möttes och hur hon allt mer börjar inse att den man hon älskar och bor med inte är den hon tror att han är. Vi får följa med när han övertygar än den ena och än den andra om hans förträfflighet och hur han var nära att komma undan med allt.

Filmen är filmad som en dokumentär och otroligt trovärdig till sin natur även om den blir något seg ibland. Skådespelarna Zac Efron och Lily Collins övertygar. Det är riktigt svårt att sova om natten efter att ha sett denna film. Min fråga blir också: hur hann han med allt?