Catch Me If You Can

Film från 2002 regisserad av Steven Spielberg
Frank Abagnale är en ung bedragare som förfalskar pengacheckar. För att kunna fortsätta svindla bankerna måste han ständigt vara på språng. Detta leder honom in i fler lögner där han ena dagen arbetar som doktor, därefter jurist och slutligen pilot. En FBI-agent är honom hack i hälarna. Leonardo DiCaprio spelar Frank och Tom Hanks spelar FBI-agenten.
Det är en smårolig film som Steven Speilberg skapat i Catch Me If You Can. Berättelsen bygger på en roman med samma namn, som i sin tur bygger på verkliga händelser. Det är Leonardo DiCaprio som har huvudrollen, och när historien börjar är han sexton år och rymmer hemifrån för att rädda familjen från pengaproblem. Hans gåva är hans tal och hans förmåga att låtsas. Han kan lura i folk vad som helst. Det blir lyckan när han ska tjäna pengar.
Med sig i rollistan har DiCaprio storstjärnor som Tom Hanks, Christopher Walken och Martin Sheen. Trots det är det här inte mer än en rolig och dråplig film om en tid som förhoppningsvis flytt. I alla fall när det kommer till att det är lätt att lura skjortan av folk för att få jobb som man verkligen behöver ha kunskap om. Se den när du behöver förströelse och få inspiration till att vara kreativ och hitta lösningar.
Filmen är en komedi som är inspirerad av den verkliga historien om Frank Abagnale. Frank, som spelas av Leonardo DiCaprio, är en ung bedragare som låtsas arbetar som doktor, jurist och slutligen pilot hos Delta Airlines. Frank är mycket övertygande och omgivningen går på hans charm. Han förfalskar pengacheckar och måste ständigt vara på språng för att inte åka fast. FBI-agenten, som spelas av Tom Hanks, försöker få fast honom och jagar honom över hela USA. Det är en smått otrolig historia vilket gör filmen så intressant.

Det är en film av Steven Spielberg och den blev hyllad när den kom ut. Jag tycker nog att den inte påminner så mycket om Spielbergs andra filmer, men det gör den dock inte mindre bra. Jag tycker att skådespelarinsatserna är riktigt bra och trovärdiga. Dessutom gillar jag verkligen historier som bygger helt eller delvis på verkliga händelser. Jag rekommenderar verkligen denna film!