Malin Ottosson

Användarprofil

Goda grannar

Mattias Edvardsson
Det är sällan man har hela bilden klar för sig. Det, blandat med fördomar och förhastade slutsatser kan sätta igång onda spiraler som får förödande konsekvenser.

Detta är något de boende på Bråkmakargatan får känna av ordentligt i Goda grannar. En roman med psykologiska vindlar och snurrar så man vet till slut inte om en av personerna är psykopat, alla är psykopater eller ingen av dem? Är de kanske bara helt vanliga människor som tar fel beslut ibland för att skydda sig själva?

Gillade du En helt vanlig familj kommer du säkerligen tycka om även denna. Själv ser jag fram emot nästa bok av Mattias Edvardsson, för det här, det är bra litteratur!
En riktigt bra filmatisering av Läckbergs fjällbackaserie, helt klart sevärd! Gillar karaktärerna skarpt.
Om du gillar realityshower där singlar försöker hitta kärleken kan jag varmt rekommendera denna serie. I stil med bachelor mfl förutom att personerna får lära känna varandra, fria och sen träffa varandra på riktigt.
Som läsare får man följa Lena m vänner i ett nu och då perspektiv. I föredömligt korta kapitel får vi följa livet på Pensionat Vänner i nutid men också hur själva skapandet av pensionatet gick till. Det finns så många fina meddelanden att ta till sig och fundera kring. Jag känner den fina gemenskapen, ler åt smågnabbandet mellan personerna och sitter där med en kopp kaffe och bara myser i köket på pensionatet.

Tycker om de små föreläsningarna som arbetas in, de var lika intressanta att läsa som själva berättelsen.

Jag rekommenderar verkligen den här boken, speciellt om du gillar mysfaktor och att följa personers "vardagsliv" utan en himla massa drama.

Vänligheten

John Ajvide Lindqvist
Jag tyckte väldigt mycket om den här boken, men det är en sån där bok som man tycker om och har svårt att lägga ifrån sig, utan att riktigt kunna säga vad det är med den man tycker om. Den liksom bara biter sig tag... och släpper inte. Jag har tänkt mycket på den efter att den tog slut. Det är väl ett gott betyg om något.
Jag älskar böckerna om Jamie och Claire. Tv-serien är riktigt bra gjord och följer historien i böclerna mycket väl. Jag kan verkligen rekommendera den!

Pakt

Anna Roos
Jag har lyssnat på Pakt av Anna Roos, den första boken jag läser av henne. Den var helt okej men ingen jag kommer minnas som outstanding tyvärr. Vet inte riktigt vad det beror på för storyn är bra, uppläst av Katarina Ewerlöf. Men det är något som liksom inte vill sig. Den går inte in på djupet i mig. Och jag förstår inte riktigt varför.
Det bästa någon kan göra för mig att är någon jag själv tycker är väldigt tråkigt. T ex städa. Jag tycker att man blir glad så fort någon erbjuder sin hjälp.

Fruarna

Tarryn Fisher
Det här var en så otroligt fantastiskt förvirrande bok så jag blev alldeles snurrig. På allra bästa sätt. Mindgames som heter duga. Vad är sanning och var är vanföreställningar? Vem ljuger och vem kan man lita på? En spännande psykologisk roman som fångade mig till sista sidan!

Vill byta yrke

Tips för den som...
Om du känner att du vill göra något annat tipsar jag om att söka på nätet efter vad det finns för yrken, det finns ju så mycket yrken man inte hade en aning om!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.