Malin Ottosson

Användarprofil

Dotter av Jord

Bok av Ann-Catrin Mattsson
Om man gillar historiska romaner med en touch av fantasy så är detta verkligen din bok. Stilen känns lite som Diana Gabaldons böcker, dock med en helt annan handling. Den inenhåller humor, mystik och spänning. Svår att lägga ifrån sig. Tankarna far ibland åt serien Avalons dimmor. Gillade du den och Diana Gabaldons sätt att skriva lär du gilla den här.

En man som heter Ove

Film från 2015 regisserad av Hannes Holm
Både filmen och boken är så otroligt härliga men underfundig och lite tragisk humor som mer får en att le lite sorgset än gapskratta.

Under jorden

Bok av Alexandra Anter
Tänk er delar av Harry Potter. Delarna där en person får reda på att hen tydligen kan något som inte alla kan, någon ond är ute efter hen och där finns en skola som bara vissa kan komma till. Där har du de likheterna.

Sen tänker du att det handlar om Sverige, och 19-20-åringar istället som kan manipulera elementen. Och så slänger du in lite kärlek och relationsdrama på det.

Om du tycker att det låter intressant så läs den här boken. Den är alldeles lagom mycket fantasy och hittepå-värld utan att man blir alldeles förvirrad av både konstiga namn och världar. Bra flyt i texten, trovärdiga relationer och lagom långa kapitel.

Morden i Dala-Järna

Bok av B. J. Hermansson
Jag gillar den här, man får tänka till lite och man har ingen aning om vem som begått brottet förrän i slutet. Själva historien är intressant och jag gillar karaktärerna, de är inte felfria utan man kan relatera till dem. Den enda jag inte riktigt gillar är Fredrik, får liksom inte grepp om honom. Ska definitivt läsa fortsättningen! 👍🏻

Enola Holmes

Film från 2020 regisserad av Harry Bradbeer
Den här var faktiskt bättre än Sherlock Holmes filmerna om jag får säga mitt. Rolig och klyftig! 😊 tycker absolut du ska se den.

Vid skogens slut

Bok av Åström & Sandlund
Så sjuuuuukt spännande bok! Alltså, jag älskar sånt här, med psykopatkvinnor som styr folk som marionettdockor mitt ibland oss och ingen fattar nada.

Gillar vinkeln med en sammansatt grupp av lärare, socialtjänst och polisen som ska hjälpa barn, tror verkligen på idén! Tror man hade fått mycket gjort utan alla sekretesspolicys hit och dit, det är alltför många barn som lider av byråkratins fasoner.

Candy Crush Saga

Spel från 2012 utvecklat av King
Underhållande, fortsätter i en evighet. Perfekt att lyssna på ljudbok eller liknande samtidigt. Kan rekommendera det.
Den har allt bra; härliga kompisrelationer, tjejer som vägrar ta skit, föräldrar som börjar lyssna på sina barn, och kärlek som uppstår trots att den inte borde eller får. Och så lite feminism som pricken över i.

The Sims 3

Spel från 2009 utvecklat av Edge of Reality och EA Mobile m.fl.
Det här spelet kan verkligen varieras hur mycket som helst och det är väldigt roligt att styra framtiden åt olika håll.

Goda grannar

Bok av Mattias Edvardsson
Det är sällan man har hela bilden klar för sig. Det, blandat med fördomar och förhastade slutsatser kan sätta igång onda spiraler som får förödande konsekvenser.

Detta är något de boende på Bråkmakargatan får känna av ordentligt i Goda grannar. En roman med psykologiska vindlar och snurrar så man vet till slut inte om en av personerna är psykopat, alla är psykopater eller ingen av dem? Är de kanske bara helt vanliga människor som tar fel beslut ibland för att skydda sig själva?

Gillade du En helt vanlig familj kommer du säkerligen tycka om även denna. Själv ser jag fram emot nästa bok av Mattias Edvardsson, för det här, det är bra litteratur!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.