Enola Holmes

Film från 2020 regisserad av Harry Bradbeer
Jag har aldrig fallit för Sherlock Holmes men den här filmen fick mig på fall. Gillar centreringen på Enola, hur filmen stannar upp och interagerar endast med henne. Bra casting. Rolig och underhållande. Starka kvinnliga karaktärer med sting som inte bryr sig om vad andra tycker. Klarar såklart Bechdeltestet!
Denna får ni inte missa.
Girl power big time.
Så smart tjej. Gillar att man tror att man gissat hur det gårt rill och hur någon tänkt men det inte alls är så.
Spännande, rolig och underbar.
En mycket bra och underhållande film om en envis och stark ung kvinna som inte låter andra diktera hur hon ska göra saker. Jag tyckte den var riktigt bra och underhållande utan att för den delen bli för "tramsig".
Den här var faktiskt bättre än Sherlock Holmes filmerna om jag får säga mitt. Rolig och klyftig! 😊 tycker absolut du ska se den.
En historia i Sherlock Holmes anda och väldigt spännande, om en kvinnlig sida av politik och samhälle tidigt 1900-tal
Här får vi möta Sherlock Holmes lillasyster, som visar sig vara en ung kvinna lika klipsk som sin berömde bror. När mamman försvinner vill Enolas två äldre bröder att hon ska in på en internatskola för unga damer. Enola vill inte det, hon är en självständig kvinna, långt före sin tid. Hon rymmer från skolan för att leta reda på sin mor. Kommer Enola att hitta sin mamma? Kommer hon att slippa skolan? Eller kommer hennes bröder att tvinga tillbaka henne och att ge upp sökandet efter modern?

En riktbra och spännande film, som dels tydliggör könsskillnaderna i 1800-talets England samtidigt som man får vara med om en spännande historia. En mycket bra film!
En relativt underhållande och spännande film, med det intressanta greppet att Enola talar med tittaren. Dock tenderade filmen att bli lite väl löjlig för min smek emellanåt.
Filmen påminner i berättarstilen om Amelie från Montmartre, en av mina favoritfilmer, i att huvudkaraktären vänder sig till tittaren direkt och berättar saker. I övrigt är den inte alls lik. Filmen lämnar mig besviken. Den hade potential, många bra element, men avslutas med för många frågetecken och oklarheter. Det är som att de försökt väva in för många element och misslyckas totalt med att få ihop det. Sherlock är knappt med överhuvudtaget och hur hans syster Enola ”löser” mysterier är inte alls jämförbart med de Sherlock Holmes serier och filmer jag sett.
I en riktigt välgjord söndagsmatiné får vi följa Enola Holmes äventyr när hon söker efter sin försvunna mor. Millie Bobby Brown gestaltar Enola på ett formidabelt sett. Hon tar plats, låter karaktären få liv och visar att det här är en film baserad på Enola, en tjej som inte låter någon stå i vägen för hennes mål. Bra action, välskriven och med ett budskap som går hem!
En rolig och intressant film för hela familjen. Jag har inte läst bokserien som filmen är baserad på men blev sugen på att läsa böckerna efter jag sett filmen. En överraskande variant på den klassiske sherlock karaktären med enastående bra skådespeleri. Hoppas på fler filmer.
Gillade denna film starkt! En ny och fräsch del av Sherlock franchisen. Feminismen och girlpower känslorna går inte att missa och kommer helt klart se den fler gånger!
Oj vad den här filmen var bra! Årets bästa film. Jag gillar verkligen att den är så spännande! Och att Enola pratar till tittaren!
En mycket bra film, vacker miljö den utspelar sig i, och mycket bra skådespelare och en mycket välgjord film. En film som man kanske missar pga det lite tråkiga namnet på filmen, men helt underbar och mycket värd att se. En film jag bara ramla över av en slump men oj oj va fantastisk. Rekomderas starkt! Ni måste se den!
Väldigt underhållande! Handlar om Enola Holmes, som är lillasyster till Sherlock och Mycroft, som ger sig ut på ett riktigt äventyr för att hitta sin mamma som helt plötsligt försvunnit. Storyn var lite förutsebar, men ändå helt klart en sevärd film. Högt tempo, men ändå inte svårt att hänga med. Tycker det var superbra skådisar också!
En kul och bitvis händelserik film.

Jag tyckte väldigt mycket om huvudkaraktären och hur handlingen byggts upp runt henne på ett snyggt sätt; och lyft henne trots de två mer kända bröder!

En film jag varmt kan rekommendera!
Rolig story med en kvinnlig Holmes! Bra story om att gå sin egen väg och att göra skillnad. Bra skådespelare som gör ett bra jobb! Sevärd, men kanske inte passar så bra på en fredagskväll efter en lång jobbvecka.
Filmen handlar om Enola Holmes som är Sherlock Holmes lillasyster. En dag vaknar Enola och hennes mamma är försvunnen. Enola vill desperat hitta sin mamma igen men hennes bröder kommer och försöker få henne att gå i flickskola i stället. Enola rymmer därför och sätter sig på tåget till London och direkt börjar ett stort äventyr. Filmen är precis lagom underhållande och Millie Bobby Brown är grym som Enola. Kan tänka mig att filmen passar sådana som gillar filmer i stil med Harry Potter, en familjefilm med äventyrskänsla helt enkelt.
En trevlig och underhållande film som möjligen har en lite tunn story. Skulle funka bra som tv-serie. Bra skådespeleri dock!
En härlig, fyndig och fängslande deckar/dramafilm med fantastiska skådespelare i huvudrollerna. Milie Bobby Brown gör ett otroligt bra jobb med all mimik och alla känslor och uttryck som filmen innehåller. Tittaren blir mer och mer intresserad ju mer man ser, och mycket på grund av Millie Bobby Browns fantastiska skådespeleri.

Handlingen är händelserik, underhållande och riktigt härlig. Jag kan starkt rekommendera Enola Holmes till alla som vill se en fyndig, spännande och sevärd film till fredagsmyset! Denna film får högsta betyg från Idas Recensioner.
Helt klart bästa film jag sett det här året, även den bästa sherlock holmes film jag har sett. Rolig och spännande historia. Filmen är över 2 timmar lång men kändes som bara 30 min. Vill ha mer!
Skådespeleriet var helt perfekt. Jag har verkligen inget att klaga på. SE DEN NU!