Karin P

Användarprofil

Andhadhun

Film från 2018 regisserad av Sriram Raghavan
Kanske den film jag sett med flest osannolika twistar? Handlar om Aakash som låtsas vara blind för att förbättra sina pianoskills men av misstag bevittnar ett mord. Enormt underhållande film som dock blir mer och mer osannolik ju längre tid som går.

Candy Crush Saga

Spel från 2012 utvecklat av King
Jag älskar candy crush och spelar det nästan varje dag. Det är, precis som det utger sig för att vara, ett väldigt avslappnande spel som hjälper en att koppla bort stress osv. Gillar att spelet uppdateras ofta och att det är relativt lätt att få boosters osv bara genom att vara lite aktiv.
Väldigt bra kokbok om hur man lagar billig mat. Jag brukar dock inte alltid följa recepten till punkt och pricka utan "lyxar" till det lite och använder exempelvis betydligt mycket mer kokosmjölk eller tomatkross än vad recepten säger för att jag gillar lite mer mustig smak (också vad ska man med en halv kokosmjölksburk till egentligen). Så som sagt; bra recept men jag tycker ibland det snålas lite väl på ingredienserna, vilket dock man kan fixa till själv och då blir det fantastisk vegetarisk vardagsmat för hela familjen.

Parks and Recreation

TV-program från NBCUniversal Television Distribution
Otrolig tv-serie som påminner mycket om the office, men samtidigt är unik i sig själv. Jag älskar att man hittar humor i det lilla och att huvudpersonen är en stark och inspirerande kvinna. Samtliga skådespelare i serien är dessutom otroliga!
Jag är besatt av BB. Årets säsong är dock lite sämre än förra året, speciellt då tv4 inte fattar att det studioprogrammet de har måndag-torsdag är riktigt ointressant. Men för övrigt är BB riktigt kul och jag gillar att det är så många olika personligheter i huset alltid, oavsett säsong. Ett väldigt bra och sevärt socialt experiment.

Hjärtlinjer

Bok av Brit Bennett
Fin och lågmäld bok om blodsband och att förlora en del av sig själv. Tvillingarna Stella och Desiree rymmer hemifrån för att åka till New Orleans. Väl där upptäcker Stella att hon är så pass ljus att folk tror hon är vit. En dag bestämmer sig Stella för att löpa linan hela vägen ut och låtsas vara vit framöver. Detta beslut leder till en mängd tragiska konsekvenser för Stella och Desiree.
Jag gillade boken men tyckte inte det kändes som en särskilt originell idé. Den påminner väldigt mycket om Yaa Gyasis "vända hem" som jag tyckte mycket mer om.

Next Level Basic

Bok av Stassi Schroeder
Ganska rolig bok om man gillar tv-serien "vanderpump rules". Man får en liten titt bakom kulisserna på ett sätt som är spännande för ett fan. I övrigt är boken inte superbra direkt, ett väldigt överanvändande av "AF" bland annat. Stassi skriver dock på ett sätt som gör att man "hör" hennes röst, kul med en kändis som skriver boken själv med sina egna ord och inte använder sig av spökskrivare.

The Office (US)

TV-program från Netflix
Kanske världens bästa komeditv-serie? Otroligt smart, välgjord och fantastiska skådespelare. Michael och Dwight gör hela tv-serien till vad den är med sina otroliga rollprestationer. Säsong 2-3 är de klart bästa säsongerna och tråkigt nog är serien ganska otittbar efter säsong 7 pga att en av huvudkaraktärerna lämnar serien.
Det viktigaste tycker jag är daglig vardagsmotion. Nu när världsläget är som det är så passar det ännu bättre att till exempel cykla istället för att åka kollektivtrafik. En annan bra sak är att promenera med vänner (med avstånd såklart) som man annars inte kan träffa pga corona. Jag gillar även att ta en paus från skola/jobb genom att gå ut och lyssna på ljudbok eller podcast samtidigt som jag promenerar.

Genom märg och ben

Bok av Jacqueline Woodson
Egentligen en fin bok med bra språk men den faller helt på att den är så otroligt kort. Jag känner inte alls att jag fick lära känna bokens karaktärer och kände mig väldigt bortkopplad från historian under hela min läsning. Väldigt synd då jag tycker att berättelsen egentligen hade stor potential.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.