Madeleine Knutsson

Användarprofil

En natt i Logtown City

Bok av Daniel Andersson
Varulvar och superhjältar, kan det blir bättre? Svar nej!
Nörden i mig som älskar varulvar blev så glad att få läsa om en start tjej och när det även blev superhjältar med i bilden så blev det till och med bättre. Vem skulle kunna tro att dessa två passar så bra ihop? Inte jag men nu kan jag inte få nog av det.

Vilken debut detta var, den här boken fick mig verkligen ur min lässvacka. Det var spännande från första stunden med helt unika karaktärer som man sakta får lära känna mer och hur alla dessa karaktärer knyts samman i denna spännande och dödliga drama. Det enda jag hade hoppats är att få läsa mer om är hur Logtown City uppstod och varför denna värld ser ut som den gör just nu, det lilla man fick gjorde mig bara mer nyfiken på denna värld.

Ser fram emot att läsa mer av Daniel Andersson, för den här debuted blow my mind.

Hennes ögon blå

Bok av Lisa Hågensen
Spännande och ryslig men som ändå är fylld av humor. Vilken konstig blandning som funkar ändå så perfekt att jag kan inte tänka mig något annat.

Jag har sedan tidigare läst Lisa Hågensen böcker Siri och Tatra så när jag började den här boken hade jag höga förväntningar. Jag blev faktiskt lite orolig i början då jag kunde tycka att språket kändes lite konstigt men som jag senare kom att älska. Språket är rappt och fyllt med humor, vilket i början kändes lite konstigt till en thriller men som jag säger nu är det jag föredrar. Jag är ingen Thriller eller deckare tjej men jag älskar den här typen av böcker som är mörka men ändå får dig att skratta ena stunden till att bita dina naglar i nästa. Det här klarar bara proffs av och Lisa Hågensen är verkligen ett proffs.

Jag älskar Raili, finns ingen coolare brud. Jag känner igen mig i henne så mycket, en lite större brud med skin på näsan som jobbar på ett bibliotek. Hon är helt igenom cool och jag är så glad över att det finns mer böcker om henne för jag är inte redo att säga adjö till Raili eller hennes vän Ylva. Det här är vad jag satsar på att vara när jag blir äldre (eller ja, jag är väl där egentligen när det kommer till åldern).

The Sims 3

Spel från 2009 utvecklat av Edge of Reality och EA Mobile m.fl.
Enligt mig så mycket bättre än Sims 4. Man kan göra så mycket mer i 3:an och du slipper inte miljoner och miljoner av loadingscreens. Jag har lagt ner 100 tals av timmar och inte tröttnat ännu.

Buffy och vampyrerna

TV-program från Netflix
Ett måste för för alla vampyrälskare. Det må ha hänt mycket med skaparen av serien som jag inte tillåter men det gör inte att man kan fortsätta att älska och avguda serien.

Söner av Heimdall

Bok av Helena Andersson
Den här boken borde vara my cup of tea, men jag fastnade inte för den alls. Hade svårt att hålla isär karaktärerna och blandade ihop dom alla vilket gjorde att jag fokuserade på det hela tiden. Sedan kan det bero på att jag lyssnade på ljudboken, vad är det med mig och inte tycka om ljudböcker, varje bok jag har lyssnat på senare tid har bara varit med när jag vet att jag borde tyckt om den.

Veronica Mars

TV-program från Warner Bros. Television
Världens bästa serie. Har sett om den allt för många gånger och är fortfarande lika bra. Passar även stora som vuxna. Passar även till den som inte tycker om mord men vill ha lite mysterieserier

Den vilsna världen

Bok av Cecilia Johansson
Otroligt unik debut från Cecilia Johansson. Och unik förklarar inte den här boken tillräckligt väl för den är mer än unik, den är super unik då jag aldrig har läst något liknande tidigare. Cecilia Johansson gör det med en sådan finess att det inte går att sluta läsa och man vill bara ha mer mer mer. Hon är verkligen en författare som man ska ha ögonen för, för det här är något unik som Sverige har att erbjuda.

Maskeradnatten

Bok av Alice Ekström
Bland de bästa svenska fantasyböckerna jag har läst. Perfekt för den som gillar Leigh Bardugo eller Sarah J Maas.

Falsksken

Bok av Sara Engström
Wow, den här var läskig och spännande på samma gång. Tycker man om Ajvide kommer man älska den här boken (vilket jag gör). Rekommenderas varmt!

Saknad

Bok av Tess Williamsson
Den här boken var så otroligt svårt att ge betyg till, jag gillade den men samtidigt var det något som inte klickade hos mig.

Jag tror det beror på att allt hände så himla snabbt. Jag som älskar att det tar lite tid att det bygger upp saker för att riktigt lära känna karaktärerna och känslan man får när något väl skiter sig. Tyvärr blev det inte så i den här boken för det blev bara händelse efter händelse att ibland kändes det som jag tappade bort mig eller inte hängde med.

FAST jag måste säga att det som hände i boken var bland det bättre jag har läst, hade bara hoppats att en del saker skulle fått mer tid att få utvecklas innan nästa grej hände. Måste dock tillägga att jag är ingen rollspelare, och jag förstår att det är sådant som händer i ett rollspel med snabba händelser och nu vet jag att det inte är för mig. Jag vill vara där när känslorna utvecklas sakta men säkert så jag förstår pensionen mellan alla olika karaktärer, jag vill vara där och gråta och få mitt hjärta krossat.

Hade gärna att den här boken hade varit uppdelat i fler delar och på så sätt kunnat utveckla en del scenarios som är så viktig i historien. Jag hade lätt läst varje del, även om varje bok var en tegelsten som denna (jag lovar tegelsten är något bra!). Men det menar jag att jag skulle kunna vara fast i denna värld hur länge som helst och Tess Williamsson vackra och unika språk.

Ser fram emot nästa del i serien, för det slutet var verkligen chockade.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.