Maja Åström

Användarprofil

Unga kvinnor (2019)

Film från 2019 regisserad av Greta Gerwig
En färgglad, varm och stark berättelse om att vara ung kvinna, att växa upp, och att finna sig själv. En otroligt vacker adaption av en älskad klassiker. Rekommenderas starkt!
Har länge velat läsa en bok av Shirley Jackson, är nöjd att jag gjort det men ingen jag kommer att läsa mer av. Lite får långrandig och seg för att verkligen krypa under skinnet som man hoppas en bok av denna genre ska göra.

Mödrarnas söndag

Bok av Graham Swift
Mycket vacker språk och skapande av bilder och scener. Något repetitiv emellanåt men det hör till bokens charm. Lyssnade på den som ljudbok och Julia Dufvenius gör ett otroligt jobb som inläsare, rekommenderar både böcker inlästa av henne och just denna bok.
En väl älskad bok från min barndom som jag gärna läser om nu i vuxen ålder. En lättare skräck med mycket spänning för åldern ca 12-15, men funkar för alla åldrar. Är för mig en klassiker!

Stekpanna

Produkttyp

Stekpanna som present

Något som må se litet och obetydligt ut men ack så viktigt! En stekpanna använder vi nästan varje, om inte varenda, dag, och det är ofta något man skippar att investera i själv. Vill du lyxa till fin gåva? Köp en i gjutjärn i ett finare märke, det kommer helt klart uppskattas och ge många leenden! En present tillbaka blir den goda middagen du snart kommer bli bjuden på!

Piranesi

Bok av Susanna Clarke
Fantasy är inte något jag vanligtvis läser men jag är helt hänförd. Kan inte beskriva den utan att avslöja berättelsen men kan säga detta; läs den. Oavsett vilken genre du annars dras till.

Te

Produkttyp

Te som present

Jag som bor i Lund har närhet till den otroligt fina Tehuset Javas butik och älskar att gå dig och strosa runt bland alla teer och dekor. Ett tepaket därifrån att ge bort i present passar så bra, det visar omtanke och ger värme till de som får dem. Helt klart en fin present, och enkel att göra personlig med alla tesorter och extra det finns runtomkring! Varför inte lägga till en fin mugg och lite choklad, eller kanske en burk marmelad?
En bok som förtjänar sitt goda rykte. En vacker berättelse om människan och dess ibland ensamhet, om natur och om kärlek. Jag hoppas att Delia Owens fortsätter att skriva romaner. Rekommenderar!

Tillbaka till Pompeji

Bok av Kim M. Kimselius
Boken som fick mig in på läsning på en seriös nivå vid 13-års ålder. Jag hittade den av en slump i skolans bibliotek och har därefter läst flera av Kimselius böcker, vi är även vänner på Facebook. Rekommenderar den till alla åldrar med ett historie- och läsintresse!

Åter till Cold Mountain

Film från 2003 regisserad av Anthony Minghella
En vacker, poetisk och otroligt gripande film. Rekommenderar den till alla jag möter. Nicole Kidman och Renee Zellwegers parning är ofelbar, och insatserna av Jude Law och Donald Sutherland är inte att klaga på de heller.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.