Unga kvinnor (2019)

Little Women
Film från 2019 regisserad av Greta Gerwig
Detta är en film som är baserad på boken med samma namn. Filmen handlar om hur det är att vara kvinna och om att hitta sig själv. Filmen handlar om fyra systrar.
En färgglad, varm och stark berättelse om att vara ung kvinna, att växa upp, och att finna sig själv. En otroligt vacker adaption av en älskad klassiker. Rekommenderas starkt!
Fantastiskt filmat kostymdrama att mysa till! Jag rekommenderar den särskilt till dig som uppskattar romantiska draman!
Little women baseras på Louisa May Alcotts klassiker om de fyra systrarna March. Det är ett härligt kostymdrama om systrarna som är väldigt olika, men starka kvinnor. Det är kul att se Emma Watson (Hermione i Harry Potter filmerna) i en annan roll och hon är väldigt bra som Meg March. Merly Streep spelar Aunt March och det är ju alltid en fröjd att se henne i en film.

Jag har inte läst boken som jag kan inte göra någon jämförelse med boken.
Unga kvinnor i ny tappning. Det är vackert, vemodigt och stämningsfullt. Ett mästerverk som berör.

Filmen utspelar sig i slutet av 1800-talet. I centrum står de fyra systrarna March. Vi får följa dem i deras uppväxt och i relationer. Systerskapet är fokus men även kärleken och att våga följa sina drömmar. I en tid då kvinnor inte hade så många valmöjligheter och det var negativt att vara självständig.

Rollbesättningen är genial och det är starka tolkningar vi ser. De är som gjorde för att spela dessa karaktärer.
Filmatisering av Louise May Alcotts bok. Fin och välberättad om fyra systrar. Regisserad av Greta Gerwig.