Ottilia

Användarprofil

Den lyckliga ön

Bok av Marit Törnqvist
I denna bilderboken har bilderna en stor betydelse. Bilderna är så bra och har en berättande effekt. Då boken mestadels består av bilder, kan det vara bra om den som läser har en förmåga att kunna läsa bilderna. Det finns text i boken men bilderna har en väldigt stor betydelse.

Denna bok känner jag skulle kunna passa att läsa som en högläsningsbok med pauser i och med bilderna, för att då kunna analysera och tolka bilderna. Det kan även vara bra med en diskussion efter läsningen för att kunna sätt ord på det boken handlat om.

I boken får vi följa med en flicka som är på väg till horisonten på sin flotte. Vi får se hennes resa till horisonten och varför hon väljer att ta en annan väg.

Unga kvinnor (2019)

Film från 2019 regisserad av Greta Gerwig
Detta är en film som är baserad på boken med samma namn. Filmen handlar om hur det är att vara kvinna och om att hitta sig själv. Filmen handlar om fyra systrar.

Frost

Film från 2013 regisserad av Chris Buck och Jennifer Lee
En underbart rolig film! Denna film är en favorit hos både min syster och mig själv. Detta är en fin film som handlar om kärlek mellan två systrar.

Så klart har jag en favoritkaraktär och det är Olaf, han är den roliga karaktären och är så snäll. Enligt mig borde alla kolla på denna filmen någon gång.

Yatzy

Aktivitet
Är ett spel som är lätt att ta med och spela vart som. Spelets regler är ganska enkla att förstå, och det går att spela flera, vilket är väldigt skoj.
Denna bok är vardagsnära, och behandlar svåra ämnen som mobbning. Boken har ett väldigt bra budskap och är fantastisk, den passar alla stora som små. Detta är en bok som skulle passa bra som en högläsningsbok där det efteråt går att diskutera och prata om boken.

Hay Day

Spel från 2012 utvecklat av Supercell
Ett roligt spel, där du bygger din egna gård och tillverkar olika saker. I spelet går det att samarbeta med andra gårdar, vilket går spelet roligare då man hjälps åt för att lyckas.
Denna boken är så bra och passar bra som högläsningsbok. Kapitlen i boken är varierade där något kan var kort och något längre. Detta är är rolig, intressant samt händelserik bok.

Twilight

Film från 2008 regisserad av Catherine Hardwicke
Detta är en film som jag tycker är bra, och kan kolla på denna flera gånger utan att tröttna. Denna filmen passar dig som gillar övernaturliga varelser och romantik, då denna film har båda.

Guldmysteriet

Bok av Martin Widmark
Denna boken är väldigt bra! LasseMaja böckerna är överlag en bra bokserie, och jag känner att dessa böcker både funkar som tystläsnings bok samt högläsnings bok.

Insidan ut

Film från 2015 regisserad av Pete Docter och Ronnie del Carmen
Detta är en film som passar både barn och vuxna. Jag tycker att denna filmen är väldigt bra och ger en inblick i några känslor som vi kan ha.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.