The Twilight Saga, #1

Twilight

Film från 2008 regisserad av Catherine Hardwicke
Väldigt bra gjord film utifrån böckerna! Filmen som handlar om en tjej som flyttar till sin pappa som bor i Forks, ett litet samhälle. Där kommer det att hända mycket där det tidigare inte hänt så mycket.
Boken om Bella och Edward i staden forks är en av dom bästa jag har läst dessa böcker har även filmatiserats,
Jadu... Vad ska man säga om Twilight...
Först och främst en enligt mig helt katastrofal film, ingen intressant handling och definitivt inga bra skådespelare.

Skulle verkligen inte rekommendera denna film, bara om du vill slösa någon timme av ditt liv.
Bella flyttar hem till sin pappa som bor i Forks. Hon välkomnas snabbt men börjar märka att hon får ett intresse för den underliga Edward. Vem är han och varför kollar han på henne med svarta ögon?
Bella börjar få mer kontakt med Edward och mystiken ökar. Vem är Edward och är han farlig för henne?

Twilight är en av de böcker och filmer som påverkat mig mest genom tiderna. Jag var galen!
Älskade allt som handlade om Edward.
Nu såg jag filmen nyligen och det väckte upp samma känslor för mig. Dock rekommenderar jag att läsa böckerna då de har mer detaljer.
Detta är en film som jag tycker är bra, och kan kolla på denna flera gånger utan att tröttna. Denna filmen passar dig som gillar övernaturliga varelser och romantik, då denna film har båda.
En underbar kärlekshistoria. En film som jag kan se om och om igen. Och jag tycker faktiskt att filmen är lika bra som boken, vilket inte händer så ofta.
Så underbar kärlekshistoria och bra ungdomsfilm som jag fast jag är vuxen kan se om och om igen. Du måste se den!
Älskar man vampyrer och ungdoms filmer så är denna som gjord för en.
Tycker att alla är fantastiska bra skådisar men sorry jag kan inte med Kirsten. Tycker hon är to much.
Men en spännande story och snyggt gjord. Men den går lite för snabbt fram för min smak
Man måste ju hålla med att boken är bättre än filmen. I detta fall gjorde dock skådespelarna ett bra jobb, men att skapa mystik och romance som boken uppvisar är svår att utspela.

De flesta elementen är med. Bella som flyttar till en liten stad och är den nya eleven, ser de super snygga och mystiska familjen, Cullens. Bella får snart kontakt med Edward, men vad döljer han för hemligheter?

Helt okej, men alla fattar ju vad han är egentligen... Cullens är nog rätt dåliga på att dölja sin identitet. Men helt okej intro till de resterande filmerna.
Idag vet man att Twilight serien var en succée. Stora blockbusters som nästan alla hört talas om. När första filmen kom ut däremot var den en indie film. Detta innebär att första filmen i The Twilight Saga inte är som de andra, den har en unik "ny" känsla. Med sina blåa färger, skådespelare som innan dess knappt hörts vid och inte minst ett fantastiskt soundtrack är Twilight en upplevelse som håller sig relativt sann till boken.
Fullständigt beroendeframkallande! Har sett den säkert 20 gånger och tröttnar aldrig. En rekommendation från mig är att se den första filmen, läsa alla böcker för att sen fortsätta se filmerna.