Rebecca Sernfalk

Användarprofil

Netraya

Bok av Lovisa Wistrand
Netraya dör tidigt, hon är bara 19 år, och när hon ska bli tilldelad en dödsvärld gör hon motstånd och allt blir fel. Tillsammans med dödsanden Imorfes kastas hon i en värld där allt vill förinta henne. På kort tid måste dom ta sig ut, annars blir dom kvar för alltid. Netraya kämpar för att ta sig tillbaka till sin verkliga värld men vad händer när man blir förälskad i en dödsande?
_____________________________
Och För mig var boken lite svår att komma in i till en början. Jag kan tänka mig att det är för att jag fortfarande hade mina tankar kvar i 600 mil till dig och om man jämför dom böckerna är dom helt olika.
Men jag gillar Lovisas nytänkande, det känns som om att det är en ny värld med nya karaktärer och det är spännande. Jag gillar hur Lovisa kan få in så mycket kärlek i sina böcker och kan få in sånna spännande tvistar. Och den där dödsanden i mänsklig form skulle man gärna vilja träffa på😉
Så med andra ord, denna rekommenderar jag👌🏻

600 mil till dig

Bok av Lovisa Wistrand
Alice lever ett bra liv med sin man Carl, båda är läkare och lever ett liv i lyx med sina två döttrar.
Men när hon får kontakt med amerikanen Nathan så hamnar hela världen upp och ner och vad som blir en ny vänskap blir snart till kärlek. Alice bestämmer sig för att åka till New York och efter det blir inget sig likt.

Okej, var ska jag börjar?
I fredags började jag läsa 600 mil till dig, och jag blev fast! Redan efter några sidor visste jag att jag skulle älska denna bok.
Den är så vacker. Ja, jag finner nästan inga ord.
Eller jo här har ni en bunt.
Feelgood, varm, kärleksfull, hoppfull, sannerlig, budskap, lättläst, välskriven och helt galet bra.
Verkligen en bok i min smak, och då handlar den ändå inte om vampyrer, så det är ett gott betyg från mig😉

Twilight

Film från 2008 regisserad av Catherine Hardwicke
Bella flyttar hem till sin pappa som bor i Forks. Hon välkomnas snabbt men börjar märka att hon får ett intresse för den underliga Edward. Vem är han och varför kollar han på henne med svarta ögon?
Bella börjar få mer kontakt med Edward och mystiken ökar. Vem är Edward och är han farlig för henne?

Twilight är en av de böcker och filmer som påverkat mig mest genom tiderna. Jag var galen!
Älskade allt som handlade om Edward.
Nu såg jag filmen nyligen och det väckte upp samma känslor för mig. Dock rekommenderar jag att läsa böckerna då de har mer detaljer.

Alkemisten

Bok av Paulo Coelho
I alkemisten får vi följa herden Santiago på jakten efter hans levnadsöde. Vi får följa med på en resa med många budskap.
Alkemisten har öppnat upp så många tankar och inspirationer för mig.
Jag vet knappt vilken genre denna klassas i men den är i en egen liga.
Alla borde läsa denna!
Och förstår man sig inte på den, vänta några år och läs igen!

Yatzy

Aktivitet
Yazty är både tur och strategispel och det är något som ligger nära mitt hjärta.
Det går ut på att få så mycket poäng i olika sifferkombinationer på tärningarna och den åtråvärda yatzyn!
Hela min släkt spelar och även mina barn har fått lära sig det i tidig ålder!

Efter syndafloden

Bok av Kassandra Montag
100 år framåt i tiden har världen sköljts bort av vatten och det enda man kan se över vattenytan är bergstopparna. Myra och hennes dotter Pearl bor på en båt och försörjer sig som fiskare. I 7 år har Myra sörjt sin andra dotter Row som försvann med sin far. Av en ren händelse får Myra höra av en pirat att Row setts vid Polcirkeln och resan mot de isiga vattnen börjar, men dom kommer inte resa ensamma.

En vacker och lättläst bok. Jag satt dock länge och undrade när jag skulle komma in bättre in i boken och att det skulle hända något mer. Slutet känns lite kort, jag hade hellre läst mer av det. Men en bok som funkar ändå om man vill ha något lättläst👍🏻

Candy Crush Saga

Spel från 2012 utvecklat av King
Candy crush är en app som man kan spela på sin smarttelefon, dator eller surfplatta.
Candy crush går ut på att man ska kombinera godisar för att klara banans mål.
Ett spel med färg och spänning! Är väldigt beroendeframkallande och man har lagt många timmar på att spela detta.

Drakfödd

Bok av Annie Erixon
När Skaggi är ung hittas hon av Keiron och hans mäster. Skaggi och Keiron växer upp tillsammans och är radh’riamlärlingar inom Magi och dom finns alltid vid varandras sida. Men en dag blir Skaggi förvisad och lämnar Ergoroth och Keiron blir förtvivlad. Han väljer mörkrets sida och står i tjänst till Kejsaren och efter tusen år av Radhriams välde är det nu mörkret som tar över och folk lever i fruktan för Kejsaren och det monster som Keiron har blivit.
Men efter lång tid möter Keiron och Skaggi varandra igen och Keiron måste lägga band på monstret inom sig medan de tillsammans ger sig ut på ett uppdrag som kan få ett slut på mörkrets välde.

Jag hade väldigt svårt att komma in i boken till en början, men det kan vara min egna tankspriddhet. Men halvvägs in ville jag inte sluta. Och slutet? Det ska vi inte ens tala om! Jag längtar tills Annie Erixon skriver bok nr två.
Rekommenderas för den som gillar fantasy
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.