Linn J

Användarprofil

Livet efter dig

Film från 2016 regisserad av Thea Sharrock
Jag älskade hur romansen och karaktärerna utvecklades och blomstrade. Men det eskalerade snart väldigt snabbt.

Louisa (vackra Emilia Clarke) är tillsammans med sporfånen Patrick (Matthew Lewis) och får sedan lära känna William efter hon fick sparken från caféet av ekonomiska problem.
Under sitt arbete som personlig assistent till William, försöker Louisa tända liv och hopp i honom efter sin förlamade olycka. Sekvenser om att hoppet och kärleken kan övervinna allt slutar med en sorg som jag som tittare blev sjukt förvirrad och förkrossad av.

Bästa skådespelare, fin romans, men sorgligt slut.
Detta är nog den mest roligaste delen att läsa eller höra på som ljudbok. Nelly Rapp besöker med sin vän och kamrat Ville, ett äldreboende. Där visar det sig att bättra härjar. Delen är både rolig, mystisk och spännande. Jag bara älskar vättarna och hur oskyldiga de verkligen är i detta hela.

The Cruel Prince

Bok av Holly Black
En mörk berättelse om vackra feer och deras grymhet. Jude som är en människoflicka har med sina systrar; den ena människa, den andra halv fe, har tagits sen barnsben till feernas värld. Jude vill dock inte ses som en underlägsen människa, som feerna kan mobba och vara grymma emot. Dock är Jude dödlig och otroligt skör, för allt i feernas värld kan vara dödligt för en människa. Men med tiden och berättelsens gång, får man se Jude ta sig an alla möjligheter till makt och förändring, samt hon får veta om den onda prinsen Cardan och hans snällare sida.

Gillar man starka kvinnliga karaktär, mystik och hemlighet och dödliga scener, rekommenderas denna bok stark!

schack

Brädspel
Det roliga strategiska brädspelet. En klassiker och man kan nu spela sånt på datorn eller mobilen. Strategi på olika nivåer och det känns som att det brädspelet har blivit allt mer populära tack vare Queens Gambit. Har spelat schack sen jag var yngre och var nästan med i mästerskapet för schack i lågstadiet. Råkade dock bli sjuk och kunde inte delta... Men annars kanske jag också haft en bok inspirerad av mig och mitt schackspel.

Hotel del Luna

TV-program från Netflix
Man-wol har i sitt förflutna dödat och syndat på ett sätt som binder henne till ett magiskt träd. Detta träd och hon lever i en stoppad tidsrum. Hon kan aldrig lämna trädet, och hon kan inte heller dö eller rymma ifrån detta. Efter 1300 år, med sitt uppdrag att sköta och ta hand om ett hotell som har spöken som är vilsna eller inte riktigt är klara med saker och ting. Så sker det förändringar. En tjuv kommer och utlovar att ge Man-wol sin son, om han överlever natten.

20 år senare är pojken en man och väldigt prestigefull. Chan-seong och Man-wol kommer med tiden att förändras och hjälpa spöken att få frid.

Om man älskar spöken och starka kvinnor är detta en serie för dig! Älskar även att den har en hög takt.
Rekommenderas för den som gillar fantasy

De dödas kraft

Bok av Jessica Blomberg
En fin och lättförståelig ungdomsbok. Inledande får man lära att Julia älskar Sofia, och det är såklart inte fel. Men när Sofia inte besvarar kärleksbrev som Julia har skickat, eller ens försöker hålla ögonkontakt med henne, då ber Julia om andar och deras hjälp.

Sofia hamnar strax sedan i rampljuset. Kluven om vem hon verkligen älskar. Hon har ju en jätte fin och snäll kille, men det finns inget pirr. Pirret kommer bara när Julia är i närheten. Så med magi och historiska referenser, kanske Sofia äntligen får insikt om att kärlek borde man kämpa för, även om andra säger emot.

På öppet hav

Bok av Nora Roberts
Väldigt fin och trevlig feel good bok. Nora Roberts lyckas leverera starka och personliga karaktärer, som på något fint sätt lyckas finna kärleken i en dramatisk situation. Bra röd linje som egentligen handlar om den otydliga brodern Seth, med otydlig menar jag att de andra bröderna knappt vet om Seth och får först veta om honom när deras pappa ligger inför döden. I ett litet samhälle sprider sig ryktena fort. I denna första bok börjar mysteriet bakom brodern Seth, kärleken mellan den äldsta brodern Cam Quinn och Anna - båda med ett mörkt förflutet men som helas med kärlek och familjeliv. Älskade alla delarna i denna bokserie!

Flykten från Olympo

Bok av Lisa Hågensen
Första boken och definieras som Thorbis bok. Throbi är femton år, pojke och ska nu lämna sin födelsestad Olympo. Flykten från den trångsynta och instängda platsen öppnar upp nya möjligheter för Thorbi. Dock ska Dora, freaket, hon som dödade Mira, Thorbis syster, också hänga med. Men innan de alla lyckas fly, tar någon Dora och försvinner i natten.

Boken är äventyrlig och liknar lite The Maze Runner. En pojke som söker efter svar och en flicka. Det som jag kan tycka var lite negativt är språket och framförandet, det utspelar sig i en dystopisk framtid men ord som Freak kan antydas som en svordom "fuck" men det är inte så tydligt och efter 100ggr man ser det ordet i texten blir det lite utdraget och ens flyt slaktas ner lite... Annars finns det potential för spänning och mysterium.

Bok

Produkttyp

Använd bok som present

Det är både miljövänligt och lite eftertänksamt. Såklart kanske man inte ska ge till en som inte gillar böcker, men det är ändå fint och särskilt om personen i fråga har visat ett intresse för en av böckerna man äger. Även om det bara var av farten.

Robotdammsugare som present

En super bra present att ge till den som lever trångt, möjligen stort också men tänk att stackars roboten enbart är en och kan knappast hinna med all yta.

Pro: Den är enkel att sätta på. Den är självgående och om den stöter på ett hinder kan den ändra kurs för att fortsätta arbeta.

Con: Det är inte mycket skräp den kan suga till sig, den är liten i storlek och kapaciteten är därav liten. Den kan låta rätt mycket och länge, då den kör. Om den går sönder, får du köpa en ny, den är inte lätt att reparera.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.