De dödas kraft

Bok av Jessica Blomberg
14-åriga Sofia har fått ett brev som vänder upp och ner på hela hennes tillvaro. Brevet väcker starka och oväntade känslor som Sofia inte kan hantera. Hon har ju redan kille. Hon har ju Elias. För att komma vidare i livet gör hon sig av med brevet, men det är nu allting börjar. Över en kväll kastas Sofia in i en spännande och nervkittlande resa hon sent kommer att glömma. På ett mystiskt sätt erhåller hon ett objekt vars magiska krafter drar in henne i den gåtfulla andevärlden. Hon förflyttas i både tid och rum. Hon kommer i kontakt med flera andeväsen, både goda och onda. Alla möten verkar dock ha en mening. Kan mötena med de döda ha med det känsloladdade brevet att göra? I denna skräckfyllda och romantiska berättelse får vi följa Sofia på ett oförglömligt äventyr. Andligheten och kärleken ställs på sin yttersta spets. Kluvenheten kring vad kärlek är och hur den bör se ut är så pass stor att andevärlden till slut ingriper. Frågan är dock om händelser från en svunnen tid kan få ungdomarna att inse sanningen om dem själva? Här blandas modern tid med historia, fiktion med verklighet, romantik med skräck. Hela tiden med utgångspunkt från en av våra stora livsfrågor, kärleken.
En fin och lättförståelig ungdomsbok. Inledande får man lära att Julia älskar Sofia, och det är såklart inte fel. Men när Sofia inte besvarar kärleksbrev som Julia har skickat, eller ens försöker hålla ögonkontakt med henne, då ber Julia om andar och deras hjälp.

Sofia hamnar strax sedan i rampljuset. Kluven om vem hon verkligen älskar. Hon har ju en jätte fin och snäll kille, men det finns inget pirr. Pirret kommer bara när Julia är i närheten. Så med magi och historiska referenser, kanske Sofia äntligen får insikt om att kärlek borde man kämpa för, även om andra säger emot.