Recensioner av Chanette Andersson

Rebecca och Djävulens söner av Renée Ripman

Betyg 5
Otroligt bra på att beskriva miljöerna. Man riktigt ser det framför sig. Riktigt bra. Och vilken fantasi.
Här snackar vi mustig 50 shades of grey ala fantasy. Där händer det grejor från sida 1. Skrattade så när huvudpersonen säger till sig själv: min kropp är en sån slampa. Ha ha
Känns lite Stockholmssyndromet mellan huvudpersonerna. Gillar du smarigt snusk i fantasy stil med dominanta drag, ja då är denna för dig. Hoppas på en uppföljare. Kan bli intressant.
🟡🟠🔴🔴🟠🟡
"När allt känns hopplöst och alla dörrar är stängda, får du finna ett fönster att öppna"

Barnbruden av Anna Laestadius Larsson 

Betyg 4
Handlar om tyska Hedvig Elisabeth Charlotta som endast 15 år gammal blir den yngsta kungliga bruden i Sveriges historia. Hon ska gifta sig med kungens bror Karl och med han se till att förse landet med en tronarvinge.
Boken handlar även om vänskap, svek, maktlystnad och längtan efter frihet.
Första boken jag läser som är skriven av Anna. Hon är väldigt duktig & jag är glad att jag har 3 böcker till av henne som väntar i bokhyllan på att bli lästa. Man får följa med till ett annat århundrande o lära sig en del av hur det gick till då men också följa med på personernas liv. Spännande & intressant i en perfekt blandning

Bergens stjärnor av Jojo Moyes 

Betyg 4
Ibland tyngs vi ner av våran egna oro"
Så sant så. Ett citat i boken som fick mig att tänka. Jojo är väldans bra på att beskriva saker, personer & händelser. Den va bra, dock irriterade jag mig varje gång berättaren sa alla engelska ortnamn och liknande. Tror jag inte hade brytt mig om jag hade läst istället för att lyssna. Ibland skratta jag, ibland blev jag lite sorgsen. Ibland heja jag på. En bok som är fylld av womanpower o längtan efter frihet.

Zeinas Kitchen av Zeina Mourtada 

Betyg 4
Har följt denna fantastiska kvinnan ett bra tag. Detta är första gången jag läser en av hennes recept böcker. Som hennes blogg innehåller boken en massa mumsiga recept från mellanöstern. Ihop med fantastiska bilder får ens mage att börja kurra o munnen att dregla. Roligaste var nog -stekta maskrosblad. En väldigt intressant bok. Med spännande o ovanliga recept .
(Jag testade att göra bla mannagrynsbröden)

Där kräftorna sjunger av Delia Owens 

Betyg 4
Mitt mamma hjärta blöder. Jag vill hoppa in i boken & ta hand om den lilla tösen. Fantastiskt språk & sånt djup. Jag kan förstå att den har blivit så poppis för den är bra. "Där det vilda fortfarande är vilt" är en mening från boken som fångar mig. Det är så Kya är. Det är så hon ska få vara. Det är så hon alltid kommer vara.

Äta vilda växter av Lisen Sundgren

Betyg 5
love it. Så jäkla bra. Enkelt o förståligt. Otroligt vackra bilder, bra beskrivningar & trevliga recept. Mycke läsvärd & lärdomsrik. Jag lärde mig en hel del. Var en hel del växter jag inte visste va ätbara. Men nu vet jag.

Nästa! : en läkarroman av Nina Lykke 

Betyg 2
Djup på ett lättsamt sätt. Skämtsam i undertonen men samtidigt lite sorjlig. Hon känns så förvirrad i sitt egna liv. Tyckte den va rätt långtråkig. Tyvärr ingen bok som föll mig i smaken. Men ja man kan ej gilla allt.

Brevvännerna av Eli Åhman Owetz 

Betyg 4
Blev så nostalgisk i början. Tänkte på min barndoms uppväxt på en gård och min längtan efter det vaknade till liv. En berättelse om vanliga människor, om vanliga känslor. Den är så mycke känslor. Att saknar något o längta efter något. Så kommer det. Förvirring för man inte vet varken ut eller in. Våga eller inte. Kom och tänka på ett citat min make sa då vi träffades - jag vet vad jag hade men inte vad jag får- rädslan att bryta upp o kasta sig ut i det okända kan tyvärr hindra många att våga. Detta är en bok om livsöden, 2 öden som förrenas som inte vet vart det ska leda. Läs så får du se hur det slutar.
Bra, lätt läst o välskriven bok och boken har sånt bra flow.

Villa Bonita av Karin Brunk Holmqvist 

Betyg 3
Barndomsvännerna Bonita & Doris bestämmer sig för att göra något åt sina ganska enformiga liv.

Fritt fall av Anneli Olsson 

Betyg 4
En bladvändare som suger tag i dig & får dig med på en resa till andra sidan jorden men också känslomässigt"
Som en spännande resedagsbok i roman form. Jag tänkte först: är det inte lite väl ingående o mycke beskrivning av minsta lilla?. Svar- nej. Det har en mening. Det greppar verkligen tag i en, suger in en i boken på ett magiskt vis, i Alvas liv, i Alvas känslor. Man är där. Man skrattar med henne, man gråter med henne, blir arg och ilsken då hon blir det. Man blir ett med henne.