C Andersson

Användarprofil

Lika i döden

Bok av Anna Roos
En revision av ett företag som leder till att bli rena rama detektiv jobbet som får tillbaka blickar från barndomen, ungdomens år. Minnen, sorg, glädje, önskan, undran...
Ett mörker. Känns som en slöja hänger över. Men det skapar den perfekta stämningen för boken & dess innehåll.
Jag hade inte ens susning vem den skyldiga var & det gillade jag. Jag brukar annars kunna lista ut det. Men tankarna far runder mellan de olika personerna & jag vände & vred. Kan det va den, kan det kanske vara den & för att. Skapade spänning. Ett grymt spännande slut som man ikke anade....
Det bästa som finns. Man får andas naturen, ser den vackra naturen, motion o man kan ta mysig picknick med sig.
Andas in naturen är som balsam för själen. Det finns också väldigt många olika vandringsleder runt om i sverige som man kan gå.
Vandring är corona säkert o gratis.
Kan ju inte bli bättre
Började med att en far dör & de 6 systrarna, som är på olika platser i världen, samlas i sitt barndomshem. Dom är alla adopterade & har haft en fin uppväxt med en kärleksfull adoptiv far. Efter sig lämnar han vara ett brev till dom. Där finns information om vart i världen dom är födda.
I denna första bok får vi följa den äldsta av systrarna ,Maia & hennes resa mot att hitta sitt förflutna & sitt öde. Spännande spännande spännande. Gillar att hon blandar nutid med dåtid. Dagens generation & äldre.
Älskar såna hopp, som sen knyts ihop.
Man får sig också en dos av lite historik, geografi lektion och platshändelser även om det är mixat reality och fiktivt.
Här har du den perfekta maträtten för att få i dina barn vegetariskt och nyttigt. Ja din kanske
kräsna make med som i mitt fall. Ha ha
Smakar så ljuvligt o ingen annar att den är fylld av kikärtor. Man kan sen kombinera tillbehören precis som man önskar. Lika så välj sås efter exakt vad du älskar.
Perfekt perfekt
En lägenhet i ett hyreshus i de dyra kvateren. Som det i försäljnings kontraktet står att änkan & hennes 2 döttrar får bo kvar i hur länge de vill utan att betala hyra. En av döttrarna bor kvar hela livet där. Det är nu då hon är i 80 års åldern som vi får följa henne. En dam med ett tyst ensamt & mörkt sinne.
Lättläst & spännande i ett.

Alice & Bianca - Har du sagt A får du säga B

Podcast med Bianca Ingrosso och Alice Stenlöf
Jagverkligen älskar Biancas rättframhet. Hon humar inte med saker. Hon kör på o raka rör. Snubblar lite över sig själv ibland men bjuder liksom på det.
Spontant, intensiv o bara för jäkla rolig.

Julen i Cornwall

Bok av Liz Fenwick
Här snackar vi fröken pessimist ala grinchen och ännu värre blir det då hon ska behöva åka hem till sin barndoms stad. Är som en modern variation av "A Christmas Carol in Prose, Being a Ghost-Story of Christmas".
Ett sorjligt familjedrama, en människas livspoträtt. Hon får en natt en resa igenom sitt förfluttna. Hon får återigen uppleva både de lyckligaste men också de sorjligaste stunderna. Upp och nedgångar. Rätt många nedgångar som resulterat i hennes bitterhet.
Så välbeskrivet i boken, jag kan nästan känna doften av det som beskrivs och känna vad de känner. Den fick mina ögon att tårar lite och mitt hjärta att snöras ihop.
En bok med mycket känsla i.
Fantastiskt pod för er som gillar att skriva. Man lär sig så mycke. Man får massa matnyttiga tips. Ideer o inspo.

Sticka något att ge bort

Aktivitet av jultomten
Något personligt som är gjort med omtanke & kärlek. Som tagit både tid & energi.
Vare sig det är stickat eller virkat.
Det är enligt mig något av det bästa man kan få

Julen enligt Julia

Bok av Kristin Emilsson
Handlare om 2 olika personer med olika liv som inte känner varandra sen innan. Helt plötsligt råkar dom båda hamna i samma hus på Gotland. De båda hade tackat ja till att ta hand om ett pars katt. Det blir kaos & roligheter.
Ha ha hon skriver så som jag ungefär pratar. (När det är den kvinnliga karaktären). Kändes nästan som att läsa en konversation med sig själv.
Alltså så attans härligt skriven. Jag antingen skrattar hela tiden eller sitter med ett leende på läpparna.  Men där kommer också stråk av lite allvar, gammla minnen & känslor. Att våga, våga.
En både rolig & lovely bok. Rekommenderas.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.