Om drömmen blir verklighet

Holding the Dream
Bok av Nora Roberts
Vid Kaliforniens klippiga kust ligger Templeton House, högsäte för familjen Templeton. Här växer tre flickor upp tillsammans och delar allt - Margo Sullivan, dotter till hushållerskan, Kate Powell, fosterbarn i familjen, och Laura Templeton. Prestationsprinsessan Kate har en förkärlek för mappar sorterade efter färg och den ordningsamma revisorn driver ofta omgivningen halvt från vettet med sitt kontrollbehov. Bara bästa vännerna Margo och Laura vet vad som ligger bakom Kates små sätt och låter henne hållas. Men när misstankar om ekonomiska oegentligheter riktas mot henne rasar hela tillvaron. Kate ombeds att ta "semester" medan saker och ting ordnas upp, fast hon har inga planer på att bara sitta och vänta. Hon måste ställa allt till rätta och bevisa sin oskuld. Och hjälpen kommer från ett högst oväntat håll ... Byron De Witt vet inte vad det är med Kate som gör att han inte kan sluta tänka på henne. Hon är lättretlig och diskussionslysten och ... passionerad. Om han bara kunde få henne att inse att kärlek inte är en balansräkning och att hjärtat följer sina alldeles egna lagar. Om drömmen blir verklighet är den andra fristående delen om vännerna från Templeton House.
i första boken är just Kate ganska frånvarande. Hon dyker upp  lite då och då. Lite bakgrunds person. Ganska anonym. Gör inte mycke väsen av sig, lite tråkig person. Men i denna boken är der fokuc mest på henne. Man får veta mer vad som hände hennes föräldrar, hennes känslor, tankar och varför hon kämpat så med sitt pluggande.
Det är en riktig argbigga till person. Jag blir mången gång irriterad pp henne för hon är så bitter & snäsig till människor runt henne. Mannen hon hamnar ihop med (ja sexy sexy) säger såna korkade saker ibland, nedvärderande om hennes utseende men sen vänder om till att vara något positivt konstigt. Gillar ikke det. Vissa saker säger man bara inte. I denna boken händer det mer än i den första. Händer alla i familjen något men fokus på kate såklart. Boken i övrigt var en helt ok fortsättning på serien.
                          🔴🟠🟡🟡🟠🔴
"Skuld brukar fördelas när ett misstag har blivit begånget"