Marie Ottosson

Användarprofil

Det nya livet

Bok av Helena Dahlgren
En historisk roman om kvinnors livsvillkor under 1915 i Sverige, i den fiktiva universitetsstaden Ljungsala. Jag tycker om historien, miljön och karaktärerna men det är något som fattas. Det tar en stund för mig att fångas av berättelsen. Anledningen kan vara att Ellens val- Det nya livet är en del av en längre serie av böcker. Jag fick känslan av att berättelsen bryts när den precis kommit igång. Men det är ett bra knep för att få mig att vilja läsa mer. Jag är nyfiken på vad som händer med Ellen.
Sann kärlek är inte utan komplikationer

En feelgood roman men de bästa komponenterna. Svek, kärlek, skratt och tårar. Spirande kärlek i bokhandeln för ensamma hjärtan är en bok att bli förälskad i.

Jag gillar verkligen Verity och jag gillar även de övriga karaktärerna. De är personer som är väldigt enkla att relatera till. Miljöerna är härliga och jag känner att jag vill vandra omkring i Bokhandeln och titta på alla bokryggar. Det är en lättsam, romantisk, rolig och lättläst bok. Men se till att du har tid för läsning för denna vill du sträckläsa. Hela berättelsen har vi att tacka en havsforskare vid namn Peter Harding. Rekommenderas varmt att läsa. Det här är en bok för den som tycker om Jenny Colgan och Jill Mansell.

Min mörka Vanessa

Bok av Kate Elizabeth Russell
Min mörka Vanessa är inte en lättsam bok att läsa men den är betydelsefull  och viktig. En bok som väcker känslor och tankar kring gränser, offer och förövare.

Hur ska en situation hanteras där en femtonåring blir uppmärksammad, uppvaktad och beundrad av en fyrtiotvårig man som är hennes lärare. Hon känner sig inte som ett offer, hon blir sedd. Han anser att det är ok på grund av att han varsamt frågar och hon inte säger nej. Det är psykologiskt, fysiskt och det skapar ett slags medberoende mellan karaktärerna. Allt jag vill säga är Nej! Nej Vanessa det är inte ok. Det ska inte kännas så. En berättelse som är skickligt skriven. Med många djup och väcker flera frågor samt reaktioner.
Med stor entusiasm öppnar jag boken. Jag och barnen på förskolan är spända på innehållet. Barnens läsresa, och min startar.... Det är roligt, tokigt och ibland läskigt. Som vuxen läser jag med inlevelse och följer med i bokens alla svängar. Illustrationerna erbjuder barnen att vara aktiva och delaktiga, vi bläddrar igenom sida efter sida utifrån uppmaningar i boken. (Eller trotsar vi den) Barnen skrattar och pratar, de utbrister i hejarop när jag läser. En fantastisk läsupplevelse. Rekommenderas.

Höstmorden

Bok av Samuel Karlsson
För mig är det den första boken som jag läser från serien. Men denna gör mig nyfiken på de övriga. Huvudpersonen är polisinspektör Jessica Jackson och jag gillar henne. Hon är rättfram och ärlig. Handlingen är spännande och ledtrådar läggs fram... men det är inte förens i upploppet som lösningen  blir tydlig. Det är skickligt av författaren att hålla mig på halster så länge. Boken fångar in mig och jag är fast. Miljöbeskrivningarna tillför berättelsen dess mörker och fara. Rekommenderas för den som är sugen på spänning.

I mörka vatten

Bok av Anna Roos
Med spänning från start framträder sanningen och de tragiska händelser från barndomen som har format huvudkaraktären  Vera. Fragment av minnen och ledtrådar synliggör en familj som döljer något, en hemlighet som slutade med ett försvinnande och död. Detta parallellt med nutid då hennes väns son försvinner spårlöst. Miljön är avgörande, skogen och sjön tillför den mystik som lindar in berättelsen. Berättelsen är skriven med tillbakablickar och de är dem som ger läsaren ledtrådar. Ett spektakulärt slut på serien.
Museum är perfekt när du önskar lära dig något nytt eller fylla på kunskap om något som du är intresserad av. Ett besök på museum är något rogivande i sig.
Att gå på teater är ren glädje. Det kan vara roligt, sorgligt, musikaliskt och lärorikt. Helt beroende av vad du väljer att se.

Ett rent helvete

Bok av Anne Liljeroth
Med noggrannhet och väldoft städar Danuta sig in i våra hjärtan.

Danuta arbetar på Firman Rent Hus och är en uppskattad medarbetare. Hon älskar att städa och finner stor glädje och stolthet i sitt arbete. Huvudkaraktärerna i boken är Familjen Seger, Ossian Schröder och den fantastiska grannen Maj. Det är härligt att få följa Danuta och dem som finns i hennes närhet och alla har de något gemensamt, de är ensamma och sökande. Men det är inte det enda som sammanlänkar dem... Danuta som karaktär är genuin. Hon är ärlig, omtänksam, reflekterande, uppmärksam och en god lyssnare. Jag vill säga att hon är unik, då hon inte kräver något tillbaks. En bok om att vara framgångsrik - men ändå sakna något. Tänkvärt och läsvärt.

Mästaren

Bok av Anna Ihrén
Det går undan. Och jag gillar det! Jag sträckläste boken då det var helt omöjligt att lägga ifrån mig den. Den är spännande från start och jag tycker om bokens upplägg. Karaktärerna erbjuder variation och det polisiära arbetet är intressant att följa. Ledtrådar läggs fram och jag följer med i snabb takt och blir överraskad när jag kommer till sista sidan. Nu uppskattar jag en riktigt bra deckare men låt oss tala om maten och miljön. Jag längtar till Göteborg och Bohuslän efter de tydliga beskrivningar som ges i boken. Anna Ihrén kan beskriva mat och upplevelsen kring mat på ett ytterst lockande sätt. Jag blir hungrig när jag läser de beskrivna matupplevelserna och framförallt blir jag sugen på skaldjur.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.