Marie Ottosson

Användarprofil

Mästaren

Bok av Anna Ihrén
Det går undan. Och jag gillar det! Jag sträckläste boken då det var helt omöjligt att lägga ifrån mig den. Den är spännande från start och jag tycker om bokens upplägg. Karaktärerna erbjuder variation och det polisiära arbetet är intressant att följa. Ledtrådar läggs fram och jag följer med i snabb takt och blir överraskad när jag kommer till sista sidan. Nu uppskattar jag en riktigt bra deckare men låt oss tala om maten och miljön. Jag längtar till Göteborg och Bohuslän efter de tydliga beskrivningar som ges i boken. Anna Ihrén kan beskriva mat och upplevelsen kring mat på ett ytterst lockande sätt. Jag blir hungrig när jag läser de beskrivna matupplevelserna och framförallt blir jag sugen på skaldjur.
Caesarsallad fungerar lika bra till vardag som till fest. Med en egengjord ceasardressing lyfter du salladen ytterligare. Krispigt, salt och fräscht..

Gå på spa som present

Presenttips av jultomten
Att ta hand om sig själv kan vara riktig lyx och avkopplande. Så varför inte unna sig detta lite oftare. En perfekt gåva till någon som behöver omtanke och avkoppling

Te som present

Presenttips av jultomten
Te som present är uppskattat. Hitta ett te som du själv tycker om eller välj ett med känsla av vad personen ifråga uppskattar. Det finns te för alla tillfällen, för att somna, för fredagsmyset, för att piggas eller för att koppla av.

Biobesök som present

Aktivitet av jultomten
Presentkort på Bio är en present som är självklar för filmälskaren. Det passar alla årstider, du kan gå själv eller med en vän. En perfekt stund för avkoppling i biomörkret.

Chokladask som present

Presenttips av jultomten
Choklad gör alltid någon glad. Det finns stor variation, ljus eller mörk, liten eller stor eller kanske hemmagjord.

Vargasommar

Bok av Hans Rosenfeldt
Norrland är skönhet, magi och upplevelser i underbar natur. Rosenfeldt låter Haparanda vara huvudperson i berättelsen. Staden har en egen röst, med ett förflutet och en framtid. Staden vibrerar med sin vackra  och karga känsla.

Vi får följa ett flertal karaktärer. Det är en familjär stämning bland de som bor i staden,  där alla känner alla. Men snart upptäcker man att inte allt är som det verkar vara. En knarkuppgörelse som har gått fel leder en lönnmördare till staden med en tydlig agenda. Hon likviderar de som står i hennes väg. Dialogerna är som gjorda för manus, känslor och stämningar är väldigt tydligt beskrivna.  En bok för dig som älskar spänning. 
Kuslig och distinkt framtidsdystopi.

Jag tyckte mycket om att läsa Suzanne Collins Hungerspels trilogi och hade stora förväntningar på denna bok som tidsmässigt äger rum före den tidigare Hungerspels trilogin. Nu får jag läsa om Coriolanus Snow och får en inblick i vad som har format honom som person. Handlingen präglas av etik, moral, makt och vilka ställningstaganden karaktärerna gör. Hur långt är en människa är beredd att gå för att skydda andra och sig själv. Det är halsbrytande, skrämmande, våldsamt, vackert och romantiskt. En bok som inte lämnar dig oberörd.

Bikupan

Bok av Sarah Crossan
Kort text med stor betydelse

Bikupan en helt ny läsupplevelse. Vackert språk och nyansering med en text skrivet på vers.

Bokens huvudpersoner Ana och Connor är båda gifta och har en kärleksaffär. En dag dör plötsligt Connor i en olycka och lämnar Ana kvar med hemligheten, minnen och sorg.

Det är svårt att inte bli berörd av boken. Jag känner Anas sorg och kärlek genom sidorna men även ångesten och behovet av att dela sina känslor med någon och bearbeta förlusten av den man älskar. Hon tar stora risker för att få vara nära och känna sig delaktig. Hon närmar sig Connors fru Rebecca. Sida efter sida får jag en känsla av kärlekens komplexitet och Anas strävan efter att lära känna någon efter dennes död. Det är en vacker, sårbar och ärlig berättelse som berör.

Mytomanen

Bok av Sofie Sarenbrant
Att läsa Sofie Sarenbrandt går ofta snabbt. Handlingen är spännande och boken svår att släppa ifrån sig. Jag känner till karaktärerna sedan tidigare böcker och Sofie lämnade läsaren med en cliffhanger i föregående bok, Skamvrån. I Mytomanen reflekterar jag kring att det måste vara svårt att gestalta något så brutalt som ett mord på ett barn. Men det som är ännu mer skrämmande är att Mytomanen är fiktion men inte verklighetens tidningsrubriker. Handlingen vävs samman av komplexa relationer, familjerelationer, arbetsrelationer och vänrelationer. När du skrapar på ytan är inte allt så perfekt som det tycks vara. Denna berättelse kommer att gripa tag i dig.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.