Marie Ottosson

Recensioner

Tolken av Jenny Runesson

Betyg 4
Jenny Runesson har skrivit en riktigt bra spänningsroman som utspelar sig i Luxemburg.

Spänningen håller i sig i hela romanen och handlingen överraskar mig till sista sidan.  Karaktärerna är trovärdiga och miljöerna väl beskrivna. Elsa som är tolk blir indragen i en mordutredning och hennes intuition och medmänsklighet gör henne farligt delaktig i en jakt på en mördare.

Ditt hjärta är mitt av Thomas Bodström, Lana Brunell

Betyg 3
Skakande skildring av ett bestialiskt mord.

Detta är en katt och råtta lek, en mordgåta som ska lösas av polisen. Jag lägger pusslet, bit för bit. Det är inte förens de sista kapitlen som jag förstår vem som utför morden. Boken är lättläst med korta kapitel och intressanta karaktärer.
Miljöbeskrivningar är detaljerade och du får en känsla för staden Motala med dess byggnader och historia. För mig som är Motalabo är igenkänningsfaktorn hög.

Goda grannar av Mattias Edvardsson

Betyg 4
Goda grannar är väl något vi alla vill vara och något vi alla vill ha. Men vad händer egentligen bakom stängda dörrar. Bakom den polerade och perfekta fasaden finns något annat.

Relationerna mellan personerna står i fokus i boken och spänningen byggs successivt upp. Det är spännande och det är trovärdigt. Grannskap kan vara obehagligt och inte alls så trivsamt. Här utlovas en sträckläsningsbok.

Systrarna från Toscana av Lori Nelson Spielman

Betyg 5
Låt mig säga detta med en gång... Jag älskar denna bok, fullkomligt älskar den! Om du vill läsa en trivsam, romantisk, humoristisk och fin bok ska du läsa Systrarna från Toscana. Det är snudd på tragik när den är över. Fantastiska miljöbeskrivningar och intressanta karaktärer väver samman handlingen i denna pärla till bok.

Dansa mjukt med tillvaron av Anna Kåver

Betyg 4
Anna Kåver tycker att vi ska tala mer om den psykiska hälsan. Vad är det som får människor att må bra? Genom att förstå hälsan kan vi kanske bättre förstå ohälsan. Boken är författarens svar på frågan om vad psykisk hälsa kan tänkas vara. Anna Kåver leder oss med sina egna erfarenheter och upplevelser. Med en blandning av teorier och praktiker vill hon att vi ska få möjligheten att dansa mjukt med tillvaron. Att hitta vår egen dans, med hjälp av mod, nyfikenhet, närvaro och mening.

Familjen Morelli av Per Schlingmann

Betyg 4
En gastronomisk berättelse full av mat, dofter och smaker. Jag blir hungrig när jag läser, det vattnas i gommen och tungans smakpaletter slår frivolter. Jag vill äta pasta, dricka vin och utropa "Salute"

Berättelsen ger mig en inblick i restaurangvärlden och vad som händer i och omkring köket. Den bjuder även på en resa till Italien och New York. Jag lär mig om ost, vin och andra råvaror och hur de samspelar med varandra. Det är en berättelse om relationer och hur vi i olika relationer samspelar. Det handlar om att våga följa sina drömmar, att finna harmoni i både smaker och i livet. En bok för matälskaren.

En evig sömn av Anna Roos

Betyg 5
Anna Roos har förmågan att beskriva känslor och omgivning i detalj. Flödet av utförliga beskrivningar gör att jag dras in handlingen och miljön. Jag uppskattar Vera som karaktär, hennes ärlighet och komplexitet. Flera infallsvinklar hålls levande i texten och samspelar med varandra. Helt ärligt var jag redan fast i inledningen. Sommar, en idyllisk badort, ett mord.

Större än störst av Andreas Roman

Betyg 3
Detta är en bok för dig som vill vara nostalgisk, jag får en 80-tals känsla. Den handlar om barndom och drömmar. Om utanförskap, vänner, uppväxt och första kärleken. Relationer är ledordet och Calvin och Elliotts vänskap är central i berättelsen och skapandet av det mest fantastiska spelet som gjorts. Det är tydligt att författaren kan sina termer då han förklarar speldesign och framställning. Bokens kapitel växlar mellan dåtid och nutid. Detta är inte så tydligt utan jag uppfattar det när jag har läst några stycken i texten.

Förundranseffekten av Sara Hammarkrantz, Katrin Sandberg

Betyg 5
Om vi var fler som förundras så kanske vi skulle må bättre. Att bli en del av en större gemenskap. Författarna blandar forskning, reflektioner och tips. Bra och tydlig kapitelindelning. Enkla och bra tips som du kan följa för att träna dig på att förundras. Det finns fantastiska stunder att uppleva och förundras kring varje dag. Det slår mig att i sociala flöden förundras jag varje dag. Det kan vara i andras bilder eller i mina egna. Hur vackert ett fält av vallmo är mot den blå himlen, växtkraften i en planta eller himlen som speglar sig i vattnet. Jag har bara inte haft ett ord för det.... Jag förundras.

Paris. Kärlek. Ost. av Victoria Brownlee

Betyg saknas
En smakfull kärlekshistoria med inramning i kärlekens stad, Paris. En lättsmält berättelse som får mig att känna glädje och mys.... och så blir jag sugen på ost. Jag avundas Ellas mod och hennes beslutsamhet att följa sin dröm och stå fast vid sina beslut även om hon är något blind för den riktiga kärleken.