Recensioner av Emma Johansson

Jag var hon av Madeleine Gartéus

Betyg 5
Usch vilken hemsk läsning. Men väldigt viktig.
Jag tyckte om boken väldigt mycket! Den var verkligen bladvänarvänlig trots det superjobbiga ämnet. Jag satt och grät större delen av boken, men det var det värt för boken är så bra. Jag tycker om att det är blandat med berättelser av kvinnor som blivit utsatta och att det är en polis (kan varit någon annan inom rättsväsendet, kommer tyvärr inte ihåg nu) som berättar om sina upplevelser. Det är även några bilder med dagboksanteckningar och sms-konversationer som verkligen gjorde mig skraj. Vissa människor är sjuka!
Jag tycker att boken är skickligt skriven på så sätt att jag ville fortsätta läsa fast jag satt och storbölade. Det är verkligen ett bra tecken vad det gäller språket när jag ska betygsätta en bok.
Boken är verkligen läsvärd, men var beredd med näsdukarna, jag kan nästan lova att det kommer behövas.
Jag tycker alla borde läsa boken! OBS! Bör inte läsas av en person under femton år, enligt mig.
Boken borde ingå i svensk undervisning och finnas tillgängligt för ALLA!

Tre sammanfattande ord:
Viktig, skrämmande och ögonöppnande
Jag tycker om boken ganska mycket. Jag är mitt på skalan mellan introvert och extrovert och tänkte att denna bok kunde vara bra till framtida förhållande. Jag är singel och tycker det är intressant med relationer.
Jag tycker om tipsen som ges i boken och jag tror de skulle fungera riktigt bra om man är i ett förhållande. Jag gillar sättet Nyman förklarar saker på. Det är enkelt och pedagogiskt.
Jag hade nog tyckt om boken mer om jag hade haft ett förhållande men boken var intressant ändå.
Jag gillar även att det är övningar man kan göra med sin parter.
En bra bok för den som vill lära sig mer om introverta och hur det kan fungera i en relation.

Tre sammanfattande ord:
Pedagogisk, intressant och lärorik

Sverige : små roliga fakta av Therése Cardell

Betyg 5
Jag tycker verkligen om boken! Den är intressant och lärorik på ett pedagogiskt sätt. Jag gillar verkligen att Cardell tar upp alla konstiga saker vi gör i Sverige, men även lite historia och annan fakta. Jag gillar verkligen att boken är ganska kort men den har så mycket innehåll.
Jag tycker boken är rolig och jag tror att många barn gillar boken eftersom det är ganska roliga och tokiga saker som tas upp.
Jag gillar även att det är ett spel i slutet av boken, det var en kul grej!
Jag tycker verkligen att boken är lärorik och jag fick ett annat perspektiv på saker vi gör i Sverige. Det var som att jag inte var svensk och fick reda på saker jag inte visste, även om jag vet vissa saker. Det tyckte jag väldigt mycket om!
Jag tror boken passar alla nyfikna barn och vuxna!

Tre sammanfattande ord:
Rolig, intressant och lärorik

Tusen stjärnors ö av Emma Karinsdotter

Betyg 5
WOW! Vilken bok! Jag älskar verkligen boken. Jag tycker om att boken är både sorglig och spännande. Jag gillar äventyrsdelen i boken och det fantasifulla. Jag tycker även om Karinsdotters språk väldigt mycket.
Jag tycker om att boken tar upp svåra ämnen som att förlora en förälder och pappans psykiska ohälsa. Det tas upp på ett värdigt sätt utan att bli för svårt.
Jag älskar verkligen att boken är så fantasifull och det är verkligen en bok jag kan rekommendera till alla.

Tre sammanfattande ord:
Sorglig, fin och gripande

Min mamma rullstolshjälten av Ida Berner

Betyg 5
Jag tycker väldigt mycket om boken! Den är underhållande men samtidigt med en allvarlig underton. Jag gillar att efter händelsen där mamman får bli hjälte berättar en kompis att hans pappa också har varit sjuk. Det gjorde att Kerstin inte kände sig ensam. Och så är det på riktigt också. Jag gillar författarens sätt att skriva allvarligt, det blir inte så tungt för ett barn att läsa. Jag gillar verkligen den här boken! Den visar att en förälder eller ett barn kan vara hjältar fast de inte ser ut eller gör som normen!

Småtomtar av Margareta Rudbo

Betyg 3
Jag tycker boken är ganska bra! Den är mysig och har väldigt fina illustrationer. Jag tycker att den blir lite svår med så mycket fakta, i alla fall för barn mellan 3-6 år. Jag tycker även att det är bra med så mycket information om man är lite äldre men som sagt är det lite mycket fakta får målgruppen. Jag verkligen älskar färgerna i illustrationerna och de passar väldigt bra till texten men texten är lite i längsta laget. Över det stora hela är det en bra bok!

Flykten av Torsten Larsson

Betyg 2
Jag tycker boken är okej. Den är ganska enkel i språket, på ett dåligt sätt, tyvärr. Bilderna är inte heller så fina men jag tycker att det är fina färger. Jag gillar att det inte är så mycket text men det känns som att författaren har missat hälften av det han skulle skriva. Jag tycker idén är bra men inte utförandet. Vilket är lite tråkigt men man kan ju inte gilla alla böcker.

Junior börjar förskolan av Anette Skåhlberg

Betyg 4
Jag tycker om boken! Det är bra att Junior har två pappor eftersom i de flesta böcker är det mamma och pappa. Jag gillar även att det är så fina illustrationer och väldigt färgglatt. Det jag har att klaga på är att det inte är punkt i texten. Det är bara en ny rad. Det stör jag mig lite på. Annars är den väldigt bra! Jag gillar även att Junior är en krokodil vilket visar att familjer kan se ut på många olika sätt.

På andra sidan reglerna av Emma Granholm

Betyg 4
Jag tycker om boken! Den har lagom mycket drama för att vara en ungdomsbok men det är inte för lite så det blir långtråkigt. Som när Lukas vill sätta sig i matsalen med den ensamma tjejen och hans gäng beter sig som att hon inte fanns. Det är så det kan vara i en gymnasieskola. Jag gillar vändningen på slutet och jag listade inte ut den så långt före. Jag gillar författarens sätt att skriva. Jag tycker också om att det är olika karaktärer som får olika kapitel. Det gör att jag känner mer med karaktärerna och jag får en bättre kontakt med de. Överlag gillar jag boken! Sen är det inte en fullpott men det kan bero på att jag halvt är i en svacka.

Rött kort, Therese! av Anja Gatu

Betyg 4
Jag gillar boken! Den är intressant och jag gillar att allt inte kretsar kring fotbollen. Även om mycket gör det, är det även vänskap i boken. Jag gillar att den är så lättläst och att boken har mycket illustrationer. Det gör att den är väldigt snabbläst, även för barn.
Jag tycker om Gatus språk och hur hon beskriver fotboll och gör läsningen väldigt intressant.
Jag tycker det är en rolig tvist att hon får rött kort. Det är inte vanligt att det berättas om sånt barnböcker. Eller i verkligheten heller för den delen.
Jag tycker verkligen om boken och jag tror alla fotbollsintresserade barn kommer älska boken!

Tre sammanfattande ord:
Inspirerande, fin och igenkännande.