Emma Johansson

Användarprofil
Den dolda sanningen är verkligen en spännande bok som jag tycker väldigt mycket om! Jag tycker om att boken är spännande och att det händer mycket. Det blir aldrig långtråkigt och det är inte för många saker som händer, utan lagom. Jag tycker även om att det är lite mysterier som måste lösas och att det är just skoltidningens redaktion som uppmärksammar alla mysterier. Det känns som att skoltidningarna håller på att dö ut, och denna bok kanske kan få någon att vilja starta en skoltidning.
Jag tycker verkligen om Fäldts berättarteknik. Det är något som jag verkligen gillar med boken, språket.
Jag får lite LasseMaja vibbar, fast denna bok är något bättre till och med!
Jag läser gärna mer om Tellusskolan i framtiden!
Ett roligt program för hela familjen!
Det är underhållande och man får ett leende på läpparna!
Kan bara rekommendera detta program

Jane the Virgin

TV-program från Netflix
En rolig serie där man får följa en härlig huvudkaraktär. Det är en serie som får mig att skratta och det är en ny idé som jag gillar!

Färgmonstret

Bok av Anna Llenas
Oj vad intressant denna bok var! Den är väldigt unik i sitt sätt att beskriva känslor. Det är något jag verkligen gillar. Den är även unik på så sätt att illustrationerna är fotade (tror jag) och det är tidningsurklipp och andra urklipp. Det är något jag aldrig sett tidigare. Det är något jag verkligen gillar! Det är en riktigt bra bok för barn, både lite yngre och äldre som vill lära sig känna igen känslor. Boken beskriver även känslor väldigt bra!
Rekommenderas för den som är intresserad av känslor

Vill äta billigt

Tips för den som...
Jag rekommenderar att ta vara på matrester! Till exempel kan man färga tyg/garn av avokado. Och det finns en massa recept på google om att ta tillvara på matrester.
Wow vad jag gillar denna bok! Den är väldigt informativ och jag gillar verkligen att Henry berättar om hur vi kan förändra hur vi lever och våra värderingar. Denna bok har undertiteln “En simpel guide till att krossa patriarkatet” och det är verkligen vad boken handlar om. Jag gillar att boken tar upp hur alla kön kan förändra vårt tankesätt, inte bara att kvinnor är feminister. Henry drar inte alla över en kam vilket jag gillar!
Jag gillar också att boken har så mycket bilder och annat roligt som olika typsnitt.
Alla, verkligen alla, barn och ungdomar bör läsa denna bok. Den borde ingå i undervisningen!

Det kommer aldrig mer vara du

Bok av Anne-Lie Högberg
Jag tycker boken är bra och jag gillar att Högberg använder ett ganska lättsamt språk. Jag tycker om att boken har ett djup och jag gillar att det är ganska ansträngt mellan huvudkaraktärerna i boken. Det gör att jag vill fortsätta läsa hela tiden. Jag tycker även om karaktärernas relationer och hur de utvecklas eller bryts ner. Boken har ett djup som jag gillar, men det blir inte för djupt. Högberg har en förmåga att skriva så jag som läsare vill veta mer! Det är ett författarskap jag gärna vill följa. En bok jag verkligen kan rekommendera till den som vill ha feelgood med lite svärta.

Tyngdtäcke som present

Tyngdtäcke (Bolltäcke) är det bästa som hänt mig!!
Jag sover som en stock och slipper ta mina sömnmediciner!

Enola Holmes

Film från 2020 regisserad av Harry Bradbeer
Oj vad den här filmen var bra! Årets bästa film. Jag gillar verkligen att den är så spännande! Och att Enola pratar till tittaren!

Dömda kvinnor

Bok av Elin Hägg
Jag gillar verkligen boken! Den är intressant och jag tycker om att det handlar om just dömda kvinnor. Det finns ju böcker om kvinnor som gjort saker som uppmärksammas. Ett exempel är Godnattsagor för rebelltjejer. Jag tycker detta är en bok som behövs också. Det finns berättelser som försvinner bara för att det har med hemskheter att göra. Jag tycker det är minst lika viktigt att prata om brott och liknande. Vissa av brotten är inte ens olagligt i Sverige idag. Det är spännande att se hur Sverige utvecklats.

Jag gillar Häggs språk och att boken är ganska rak på sak. Det pratas om sex till exempel, vilket jag tycker är bra!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.