Emma Johansson

Användarprofil
Wow vad jag gillar denna bok! Den är väldigt informativ och jag gillar verkligen att Henry berättar om hur vi kan förändra hur vi lever och våra värderingar. Denna bok har undertiteln “En simpel guide till att krossa patriarkatet” och det är verkligen vad boken handlar om. Jag gillar att boken tar upp hur alla kön kan förändra vårt tankesätt, inte bara att kvinnor är feminister. Henry drar inte alla över en kam vilket jag gillar!
Jag gillar också att boken har så mycket bilder och annat roligt som olika typsnitt.
Alla, verkligen alla, barn och ungdomar bör läsa denna bok. Den borde ingå i undervisningen!

Det kommer aldrig mer vara du

Bok av Anne-Lie Högberg
Jag tycker boken är bra och jag gillar att Högberg använder ett ganska lättsamt språk. Jag tycker om att boken har ett djup och jag gillar att det är ganska ansträngt mellan huvudkaraktärerna i boken. Det gör att jag vill fortsätta läsa hela tiden. Jag tycker även om karaktärernas relationer och hur de utvecklas eller bryts ner. Boken har ett djup som jag gillar, men det blir inte för djupt. Högberg har en förmåga att skriva så jag som läsare vill veta mer! Det är ett författarskap jag gärna vill följa. En bok jag verkligen kan rekommendera till den som vill ha feelgood med lite svärta.
Tyngdtäcke (Bolltäcke) är det bästa som hänt mig!!
Jag sover som en stock och slipper ta mina sömnmediciner!

Enola Holmes

Film från 2020 regisserad av Harry Bradbeer
Oj vad den här filmen var bra! Årets bästa film. Jag gillar verkligen att den är så spännande! Och att Enola pratar till tittaren!

Dömda kvinnor

Bok av Elin Hägg
Jag gillar verkligen boken! Den är intressant och jag tycker om att det handlar om just dömda kvinnor. Det finns ju böcker om kvinnor som gjort saker som uppmärksammas. Ett exempel är Godnattsagor för rebelltjejer. Jag tycker detta är en bok som behövs också. Det finns berättelser som försvinner bara för att det har med hemskheter att göra. Jag tycker det är minst lika viktigt att prata om brott och liknande. Vissa av brotten är inte ens olagligt i Sverige idag. Det är spännande att se hur Sverige utvecklats.

Jag gillar Häggs språk och att boken är ganska rak på sak. Det pratas om sex till exempel, vilket jag tycker är bra!

Persist

Bok av Melvin Burgess
Jag tycker om boken! Jag gillar handlingen och att den är lite annorlunda. Det är lite svårt att förstå vad den handlar om i början, men på slutet klarnar det. Jag tycker boken är sorglig men väldigt fin. Jag hade lite svårt för perspektivet boken är berättad från. Jag tyckte det var bra att boken inte var så lång. Det hade nog blivit långtråkigt om den var längre. En precis lagom lång bok med andra ord. Jag tyckte även om illustrationerna, de passade väldigt bra till texten.

Det är en lättläst bok eftersom boken är utgiven på Argasso. Det är ett lättläst förlag för er som inte vet om det. Jag älskar förlag som ger ut lättlästa böcker! Jag tycker som sagt att handlingen är bra, och att den är fin men sorglig.

En läsvärd bok för ungdomar!

The Worst Witch

Bok av Jill Murphy
The worst witch är en bok jag tyckte om! Jag tycker om sättet den är skriven på och jag gillar att den är ganska rolig. Mildred är ganska rolig men det är en karaktär jag tycker synd om också. Det blir fel, men det är inte med mening hon gör vissa saker.
När jag var liten gick det en serie på SVT som hette En hopplös häxa och det är denna bok serien grundar sig på. Jag kommer ihåg att jag gillade serien väldigt mycket, och boken var minst lika bra!
En bok för den som vill läsa en kort, men bra bok om vänskap.

Tre sammanfattande ord:
Bra, kort (på ett bra sätt) och bra skriven.
Jag tycker att boken är sådär. Jag tycker att boken är ganska långsam i sättet den är berättad på och den är egentligen ganska spretig i handlingen. Det var väldigt intressant att läsa om Kina och deras korrupta politik. Det jag tyckte mest om med boken var att det är en "vanlig" medborgare som skrivit boken. Det gör att den inte blir som propaganda.
Det jag inte gillade var att boken var väldigt långsam. Det hände inte så mycket i boken och det gick inte fort fram.
Jag tycker även att boken är ganska spretig på så sätt att Guo berättar om flera olika saker samtidigt. Enligt mig var det ganska svårt att läsa så.
Det är en bok som är intressant och jag kan absolut rekommendera boken om man tycker om böcker om Kina och självbiografier, men man bör vara beredd på att den är ganska långsam.

Tre sammanfattande ord:
Spretig, intressant och chockerande
WOW! Jag älskar verkligen boken! Den är spännande, precis som alla andra böcker i serien och jag gillar att det börjar hända ganska dramatiska saker i serien. Jag tycker verkligen om Rowlings språk och hon är verkligen en duktig författare, även om hennes uttalanden just nu är långt ifrån okej. Men det är en annan diskussion.
Jag tycker verkligen om boken och jag tror att denna bok är den som är mest spännande och fartfylld.
Jag blev verkligen arg och ledsen på slutet. Jag kan inte skriva vad det var men ni som läst förstår nog.
En riktigt, riktigt bra uppföljare!

Tre sammanfattande ord:
Spännande, superbra och sorglig

Jag var hon

Bok av Madeleine Gartéus
Usch vilken hemsk läsning. Men väldigt viktig.
Jag tyckte om boken väldigt mycket! Den var verkligen bladvänarvänlig trots det superjobbiga ämnet. Jag satt och grät större delen av boken, men det var det värt för boken är så bra. Jag tycker om att det är blandat med berättelser av kvinnor som blivit utsatta och att det är en polis (kan varit någon annan inom rättsväsendet, kommer tyvärr inte ihåg nu) som berättar om sina upplevelser. Det är även några bilder med dagboksanteckningar och sms-konversationer som verkligen gjorde mig skraj. Vissa människor är sjuka!
Jag tycker att boken är skickligt skriven på så sätt att jag ville fortsätta läsa fast jag satt och storbölade. Det är verkligen ett bra tecken vad det gäller språket när jag ska betygsätta en bok.
Boken är verkligen läsvärd, men var beredd med näsdukarna, jag kan nästan lova att det kommer behövas.
Jag tycker alla borde läsa boken! OBS! Bör inte läsas av en person under femton år, enligt mig.
Boken borde ingå i svensk undervisning och finnas tillgängligt för ALLA!

Tre sammanfattande ord:
Viktig, skrämmande och ögonöppnande
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.