My loved books

Användarprofil

Min första bok om virus

Bok av Johan Nordholm
Den här boken borde ALLA läsa oavsett ålder. Bra och tydliga förklaringar, intressant fakta samt viktig information!

Vilken bok! Tydliga förklaringar i text med fina och tilltalande illustrationer. Vi får lära oss om olika virus, vad det är som skyddar oss i kroppen, vad virus uppskattar och vad de inte gillar och mycket , mycket mer!

En bok jag varmt kan rekommendera och jag Hoppas att Många, Många människor kommer läsa denna Informativa bok!

Boksmugglarna

Bok av Anna James
Böcker om Böcker; finns få saker som slår det! En fortsättning som verkligen inte gör mig som läsare besviken! Rekommenderar hela serien om ”Den magiska bokhandeln”!

Det här är den fjärde boken om ”Den magiska bokhandeln”; de övriga delarna heter ”Tilly och bokvandrarna”, ”Tilly och de förlorade sagorna” och ”Tilly och äventyrskartan”.

Har alltid älskat böcker som lyfter ämnet Böcker! Så det här är serien som passar mig som handen i handsken!

I bokens början är det precis som vanligt i Blads bokhandel; men så anländer en ny bok på posten adresserad till Tillys morfar Archibald som iför sig inte är konstigt förutom vilken bok det var och vad som händer efteråt; något som skulle påverka familjen under en lång tid…

Tilly och Milo är åter tillsammans på tåget Quip denna gången för att försöka lista ut vad som hänt på Blads bokhandel samt försöka reda i vem som är god och vem som är ond…

Ett Riktigt äventyr som både ger nya vänner samtidigt som gamla försvinner… En bok jag Verkligen kan rekommendera!
En bok som lyfter vikten av tillgänglighet runtomkring oss så att Alla kan vara delaktiga och umgås på lika villkor! Rekommenderas!

Att leva i ett samhälle som fortfarande 2022 inte är anpassat för alla är svårt att förstå men så ser vardagen ut för många. Det är också svårt att förstå om man inte själv ser miljön runtomkring som en utmaning.

Vi får följa med Julia som har tröttnat på människor som inte kan plocka upp efter sina hundar och på hundrastplatser som inte är anpassade för alla? Då förslår henne kloka pappa att hon skulle skriva till dem som bestämmer och det gör Julia...

När man är missnöjd med något så är det ibland lättare att klaga och sedan inte göra något det eller så gör man som Julia tar tag i saken och tar hjälp av dem som har möjlighet att förändra saker och ting!

En bok som ger en tankeställare; speciellt när det kommer till att miljön runtomkring oss fortfarande inte är till för alla... Det gör mig Väldigt besviken och bestört!

En ny vän

Bok av Francine Pascal
Mysig läsning med två av mina favorittvillingar! Här i något yngre tappning; rekommenderas!

Min första bok i serien "Små-tvillingarna"; visste inte ens att den existerade tills jag lade ögonen på den här boken; älskar serien "Lill-Kitty" så hoppades att denna vara i samma kaliber.

I den här får vi träffa de unga tvillingarna Elisabeth och Jessica Wakefield som har fått en en ny kompis för ett par månader sedan; hon heter Amy och hennes familj kommer ifrån Jamaica.

Men tvillingarna upplever att Amy är mer tystlåten än tidigare och när de ställer frågan till henne blir hon ledsen. Det visar sig att pappan inte är lika glad som övriga familjen när det gäller att bo och arbeta i Sweet Valley. Vad ska tvillingarna göra för att inte förlora sin nya vän?

En mysig och snabbläst bok!

Gökungen

Bok av Camilla Läckberg
Utan tvekan en av mina topptre från "Fjällbacka"-serien! Spännande, svår att lägga ifrån sig och med ett x-antal AHA-upplevelser på vägen; Rekommenderas!

Det här är den elfte boken i "Fjällbacka"-serien som är en av mina absoluta favoritserier! Och det här är också en av dem i serien jag håller högst!

I den här boken får vi träffa Erica och Patrik; de lever nu det perfekta livet men tre barn och stabilitet när det kommer både till familj och arbete.

Men sen drar ett nytt fall igång för Patrik och på jobbet verkar det inte riktigt vara som vanligt samtidigt som fallet som de ska försöka lösa är långt ifrån enkelt samtidigt som det blir känslomässigt Väldigt tufft.

Erica i sin tur ska få en idé till en ny bok och när hon väl finner ett uppslag är det något som vanligt som får henne att engagera sig till hundra procent. Svårigheterna blir när hon och makens trådar börjar nysta ihop sig (inget ovanligt men alltid lika spännande)!

Det här är en historia som berör med tanke på den historiska prägel som är relativt nära i tiden. Så svårt att inte känna för huvudkaraktärerna och deras relation. Mycket kärlek blandat med stor sorg. En bok jag verkligen gillade och kan varmt rekommendera!

Den försvunna staven

Bok av Jenny Edvardsson
Lärorik och Spännande på en och samma gång kan knappast bli bättre! Ser framemot att läsa fler av "Axels historiska mysterier"!

Den första boken om Axels historiska mysterier och efter att ha läst den första om den försvunna staven så vill jag läsa många, Många fler!

Vi får träffa arkeologen Axel och hans granne Viggo; de umgås när Viggos mamma är på jobbet. Axel är Fantastisk på att berätta historier. Den här gången får Viggo höra berättelsen om völvestaven som försvann och kanske vet Axel vad den tagit vägen?

Men allt detta utspelar sig naturligtvis i dåtid och huvudpersonerna som vi får följa med heter Embla och Loke. Frågan är om de lyckas med sitt uppdrag eller inte...

Ska bli spännande att läsa vidare om Viggo, Axel, Embla och Loke! Älskar genren historiska deckare!

På jobbet. Bibliotekarien

Bok av Ando Twin Lucy M. George
En bok om yrket som jag Alltid velat bli… Bibliotikarie! Här får man lära sig vad en bibliotekarie gör och hur en arbetsdag kan se ut när biblioteket fyller år…

Vi får träffa Julia som arbetar som bibliotikarie. Idag är det en alldeles speciell dag på jobbet; bibliotek fyller åt! Det ska naturligtvis firas med pompa och stått. Julia har fixat en överraskning till besökarna och de ska ha en mysig stund tillsammans bland böckernas värld. 

Julia träffar på Elias som inte alls tycker om böcker; men han tycker om rymden. Och tror det eller ej men det finns en hel del böcker om just rymden…

En mysig bok om en speciell dag på biblioteket!

Tråkmånsafton

Bok av Adam Dahlin
Härligt omvänd och tillsnurrad bok! Kul karaktärer med snygga illustrationer.

Vi följa med Antti och hans favorit granne att fira Tråkmånsafton. Detta innebär att man ska ha tråkigt en hel dag; men det visar sig vara betydligt svårare än vad någon kunnat anat...

Men både Jonny och Antti kämpar på i goda tråkmånsars ande. Frågan är om det kommer att gå?

Kul idé kanske varit kul att testa att fira Tråkmånsafton?
WOW vilken Fantastisk läsupplevelse det här var! Helt omöjligt att lägga den ifrån sig; samtidigt som jag Inte vill att den skulle ta slut! Rekommenderas varmt!

Det här är den första boken i romantrilogin "Sommarserien". Jag hörde för första gången talas om serien när den skulle komma som tv-serie. Hade inga riktigt förväntningar innan jag började läsa men Oj vilken Fantastisk läsupplevelse det blev!

Vi får träffa Belly när hon tillsammans med sin mamma och bror reser till mammans bästa vän Susannahs sommarhus. Här har Belly varit varje sommar sedan hon låg i sin mammas mage. I huset finns även Susannahs båda söner Conrad och Jeremiah. Bellys relation med bröderna har varierat under årens lopp och då speciellt relationen med äldsta brodern Conrad.

Men det här året som vi får följa med i nutid då fyller Belly femton år och det är sommaren som hon blir vacker. Även i ögon som hon så länge önskat men pågrund av olika omständigheter inte blir riktigt vad hon väntat sig eller för den delen hoppats på...

Jag hade "bara" läst halva boken när jag beställde del två och tre; fattar inte hur jag ska kunna vänta tills de dyker upp?! Men det här är en bok som jag verkligen kan rekommendera om du vill försvinna bort en stund...

Mitt Småland

Bok av Astrid Lindgren
En hyllning till ett landskap som ligger mig Så varmt om hjärtat! Vackra bilder och illustrationer från Astrids Fantastiska sagovärld; Rekommenderas!

Det här var en Fin liten bok som hyllar ett landskap som betyder Så Mycket inte bara för Astrid utan även för mig.

Innehåller platser och miljöer i Småland som betytt mycket för Astrid under hennes barndom och som även avspeglat sig i hennes berättelser.

En Riktig Fin liten bokskatt!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.