My loved books

Användarprofil
En klassiker som återuppstått. Älskade tv-serien om Skrotnisse när jag var liten. En liten nostalgitripp när man återser de gamla ”vännerna” Skrotnisse och Kalle.

I den här boken har Skrotnisse fått nya inneboende; apan Affe, katten Missan och grissen Nassen. Men Skotnisse är inte så glad över detta; på grund av de olika egenheterna som hans inneboende håller på med. Livet är inte enkelt men sen ger Affe honom en idé som han genast skrider till verket med. Detta leder till att han blir utan inneboende och då börjar han istället känna sig lite ensam och även orolig för vad som hänt de tre vännerna…

Det är här vi åter får träffa sonen Kalle; och han har lösningen på det mesta!
En omvälvande berättelse som berör; om att bli övergiven men våga lita på människor i ens omgivning trots allt.

En bok som blivit Mycket omtalad och som redan blivit film; känns alltid lite speciellt när en bok blivit så upphaussad och Väldigt omtalad; att själv börja läsa känns alltid lite nervöst då man har så höga förväntningar och är rädd att bli besviken. I det här fallet blev det inte så.

Vi får träffa Kya, hennes syskon, mor och far. Men en efter en lämnar de henne på ett eller annat sätt och hon får överleva i våtmarken; hon får öknamnet Träskflickan. Hon anses vara konstig och lite smågalen; men hon är långt ifrån något av detta.

Hon får endast ett fåtal vänner men de är med henne stora delar av livet; men det är inte lätt att lita på människor då man är uppväxt i den miljö som Kya är. Känslan av att vara ensam och sakna någon kan ibland göra att man litar på fel människor.

Tror att detta är en bok som kommer stanna kvar hos mig en tid; speciellt slutet trollband mig.

Modige Metteborg

Bok av Rose Lagercrantz
Dunne är en favoritserie; kul att återse henne och hennes klasskamrat Metteborg! Mer än Nöjd!

Det här är min först bok om Metteborg men definitivt Inte min sista!

Vi får träffa Metteborg som egentligen heter Erik men har kallats för Metteborg enda sedan han var liten. Vi får även träffa hans bästa vän Kudden och kompisen Benni.

Följer vännerna genom skolåret i fyran fram till det är dags att börja femman. Vi får även följa dem under sommarloven och veta vad de hittar på där.

En bok som påminner mig om min barndom då jag själv gick i fyran; härlig tid!

Bojan och sopbilen

Bok av Johan Anderblad
Tänk vad mycket roligt man lär sig om fordon som man inte ens visste att man gillade från början? Bojan och hans kloka mamma Bibbi (och katten Tussan naturligtvis) sprider så mycket kunskap och glädje omkring sig. Tänk att det kan hända så mycket spännande runt en sopbil?

Alltså Bibbi måste väl ha en av de häftigaste mammorna som finns? Bibbi som kan så mycket och är så duktig på att lära oss allt hon kan om olika fordon. Jag trodde Aldrig att jag skulle tyckta att det var så intressant att läsa om olika fordon men här sitter jag nu och har läst ännu en Bojan bok och Oj vad jag har lärt mig Mycket av mamma Bibbi och Bojan!

I den här boken har vi fått lära oss om ett väldigt vanligt fordon som man stöter på med jämna mellanrum; sopbilen. Tänka sig vad mycket intressanta och bra saker jag har fått lära mig om sopbilen som kan vara bra för mig som bilist att veta och även för mig som faktiskt slänger och sorterar.

Det här är nog en av mina favoritfordon som Bibbi jobbat med.
Söt berättelse om några av de djur som kan finnas på en bondgård. Underbara illustrationer; speciellt de olika djuren!

Vi får träffa Emilia, hennes kompisar och deras dagmamma. De har åkt ut till en bondgård för att hälsa alla djuren. De får träffa många olika djur men Emilias favoritdjur är inte ett av de klassiska bondgårdsdjuren... 

En söt barnbok och vars illustrationer av djuren är Magiska!
Spännande läsning som ger vibbar från barndomen. Både lärorik och med tre favoritkaraktärer i huvudrollerna!

Som jag har längtat efter denna bok; egentligen enda sedan jag stängde igen den första boken om Dusty; "Dusty Motorsågsstölden". Men den som väntar på något gott väntar Aldrig för länge!

Vi får Äntligen återse de tres gäng; Dusty, Amir och Kaisha! Äventyret börjar direkt när killarna på Dustys fyrhjuling jagas och nästan åker av vägen när en lastbil ligger väldigt nära dem på en väg som knappt en fyrhjuling kan köra på och definitivt inte lastbil med en bandgrävare bak på släpet.

Detta kan ingen av killarna riktigt släppa så de följer efter och därefter får vi hänga med på ett spännande och gastkramande äventyr i full fart!

Tycker om författarens sätt att berätta och förklara om olika fordon; för trots att jag inte kan någonting så förstår jag precis och hänger med (och det är mer än imponerande). Sen är det den där känslan som både första och andra boken ger och det är den som jag alltid upplevde i min barndom när jag läste "Tvillingdetektiverna" och även "Bröderna Hardy" och den känslan Älskar jag!

Kan varmt rekommendera båda böckerna om Dusty, Amir och Kaisha!
Spännande samt lärorik bok om det gamla Egyptens magi och förbannelser. Härlig huvudkaraktär i Theodosia Elizabeth Throckmorton. En bok innehållande Väldigt många speciella karaktärer med lika speciella namn...

Det här är den första boken som vi får träffa den elvaåriga Theodosia Elizabeth Throckmorton och året är 1906 och vi befinner oss i London. Hon är inte som vilken elvaåring som helst; hon både ser och känner saker som inte många andra ser/känner. Hon kan avläsa om föremål bär på en förbannelse eller på något annat sätt har påverkats som t.ex. av magi. Hennes föräldrar arbetar på ett museum som heter Museet för legender och fornminnen. Mamman är också iväg på utgrävningar i Egypten och det är hennes senaste fynd Egyptens hjärta som verkligen ställer till det för inte bara familjen Throckmorton utan även för stora delar av mänskligheten...

Så intressant att få lära sig mer om det gamla Egypten; faraoner, gudar, magi och förbannelser. Samtidigt lite obehagligt när man får det beskrivit hur Theodosia upplever alltsammans; lätt att själv drabbas av rysningar.

En bok jag kan rekommendera och hoppas snart få läsa mer om Theodosia!

De stulna örhängena

Bok av Carolyn Keene
För mig är Lill-Kitty förknippat med så mycket feelgood och mysiga mysterium; Så Mycket barndom i en och samma bok!

I den här boken får vi träffa en ung Kitty Drew och hennes två bästisar Bess Marvin och George Fayne som vanligt men nu står ridning på schemat! De tre tjejerna ska börja på ridskola tillsammans vilket de ser Mycket framemot. I skolans värld är det dags för stavningstävling och med allt som händer på en och samma gång tar Bess det säkra för det osäkra och skaffar sig ett par lyckoörhängen. Självklart fungerar dem; men säg den lycka som varar för evigt...

Kitty får ett knivigt fall att sätta tänderna i men kommer hon att lyckas och hinna i tid?

En små mysig bok som ger det där lilla extra; barndomskänslor!
WOW! Det här var en bok som verkligen tilltalade mig från första sidan; Älskar huvudpersonen Pippa och Längtar efter att få sätta tänderna i bok nummer två "Good Girl, Bad Blood"!

Det här är den första boken i en trilogi där vi möter en otrolig huvudkaraktär i Pippa "Pip" Fitz-Amobi! Men det är svårt att inte beröras av de andra karaktärerna som vi stöter ihop med under bokens gång; men det är inte alltid i positiv mening...

Allt börjar med att Pippa ska göra ett studiearbete som sträcker sig från sommaren och framåt. Det samhälle som Pippa bor i Little Kilton drabbades för ett par år sedan av en stor sorg; en tjej Andie Bell försvann spårlöst och hennes pojkvän hittades senare död och anklagades för att ha dödat Andie. Hennes kropp hittades aldrig.

Men Pippa har aldrig trott på att Sal Singh dödat sin flickvän eller för den delen tagit livet av sig själv. Till sin hjälp får hon Sals bror Ravi som gör allt för att rentvå sin bror.

Problemet är att när de börjar leta efter ledtrådar så kommer mycket upp till ytan; både saker som skakar om dem båda och som utsätter dem och deras familjer för fara...

Det här är en bok jag varmt kan rekommendera! Känslan är att jag skulle vilja börja om och läsa om den nu på direkten!!

Borta!

Bok av Carin Wirsén
Vad gör egentligen ens köksredskap när vi inte ser? Kanske är de ute på äventyr? En rolig pekbok med fina illustrationer!

Vi får träffa ett helt gäng med köksredskap från den nedersta lådan i köket. Frågan är vad de ska hitta på för något; verkar som de ofta tappar bort varandra och får samla ihop sig när det är dags att hitta på roliga saker.

En kul pekbok för de allra minsta!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.