My loved books

Användarprofil
Det här var en bok helt i min smak! Spännande äventyr och karaktärer som bjuder på det lilla extra. Kan varmt rekommenderas!

Det här är den första boken i en serie som kommer handla om mobilspelet Flatworld. Den andra boken i serien har precis släppts och heter "Trollmossan från Hede"; tredje boken "Vålnaderna på Knektslätten" släpps till hösten.

I den här boken får vi träffa Sven som bor tillsammans med sin mamma Mia, pappa Anders och storasyster Lina. Precis i början av berättelsen får vi veta att det precis kommit ut ett mystiskt spel; ingen verkar veta mer än så trots att Sven försöker luska och ställer frågor. Men till slut lyckas han få tag på det som behövs för att ta sig in i Flatworldsvärlden. Men frågan är om det verkligen blir som Sven har föreställt sig? Saker sker som ingen varken vill se eller kan se?

Det här är spännande läsning med cliffhangers som verkligen gör det svårare för mig som läsare att lägga ifrån mig boken. Och är det något jag längtar efter är det att börja läsa i bok nummer två "Trollmossan från Hede".

Halvans ABC

Bok av Arne Norlin
Kul och intressant sätt att lära sig om fordon; tillsammans med Halvan!

Här får vi följa med Halvan från A till Ö och titta på hans fordon. Kul och lärorikt på samma gång!

En mysig bok från barndomen som bjuder på nostalgi.
En underbar bok om hur delar av Astrids barndom återspeglas i flera av hennes Fantastiska böcker! Illustrationerna är Underbara då Eva Eriksson är en av Mina Absoluta favoritillustratörer!

Det här är en Riktigt Mysig läsupplevelse! Om Du liksom jag Älskar Astrid Lindgrens sagor så är detta en AHA-läsupplevelse.
Vi får följa med Astrid och hennes bror Gunnar ut på äventyr runt den vackra gården Näs som var Astrids barndomshem. Förutom brodern Gunnar bodde/fanns också småsystrarna Stina och Ingegerd, samt mamma Hanna och pappa Samuel August på Näs.

I texten finns små krumelurer som visar att den här biten av Astrids barndom har inspirerat till olika saker i hennes böcker; exakt vilka får man läsa om i slutet av varje kapitel.

Så om Du Riktigt vill gotta ner dig i Astrids sagovärld och i hennes barndom; Då är det här boken för Dig!

Unorthodox

Bok av Deborah Feldman
En ärlig läsupplevelse som handlar om att bryta sig ur det enda livet som man känner till för att försöka hitta sig själv. Stark! Rekommenderas!

Att leva efter stränga regler och att känna sig kontrollerad samt att gifta sig med en man som du inte känner. Det här får Deborah uppleva och hon känner att hon börjar förlora sig själv. Mannen som hon blivit "tilldelad" Eli; är inte mannen i hennes liv och då hans fokus ligger på ett helt annat än Deborahs så börjar det krackelera alltmer mellan paret.

När sprickan blir allt större mellan paret och trots att de får en son som är efterlängtad för båda (dock på grund av helt olika orsaker) så löser inte detta parets problem utan snarare förvärrar det hela.

Till slut förändras allt när Deborah får syn på världen utanför...

En bok jag kan rekommendera!
En bok om mod och möjligheten att utbilda sig och kämpa för andra flickors rätt till utbildning. Malala är en Stor förebild för oss Alla; en bok jag varmt kan rekommendera innehållande fina illustrationer!

Jag har läst många böcker i den här serien och det här är en av mina absoluta favoriter! Både för att berättelsen handlar om en person jag verkligen tycker om men också för att illustrationerna höjer berättelsen ännu mer.

I den här boken får vi följa Malala och hennes familj från att hon är liten fram till att hon blir en av de yngsta någonsin att motta Nobels fredspris. Hon är en förkämpe för flickors rätt att få gå i skolan och utbilda sig; en hjältinna!

En bok jag varmt kan rekommendera!

Kalle Anka på maskerad

Bok av Walt Disney Company
När man är svartsjuk på någon annan och försöker ställa sig själv i god dager så kanske det inte alltid går som man tänkt sig… Eller?  En bok om mod. Fina illustrationer!

Vi får träffa Kalle och knattarna. Kalle ska gå på maskerad och vill göra något för att imponera på Kajsa som ska gå dit med Alexander Lukas; frågan är bara vad? Till slut kommer knattarna på en riktigt smart plan… Men när det är dags att dra igång planen blir Kalle förvånad i dubbelbemärkelse och Alexander Lukas ännu mer…

En bok från barndomen som gör mig glad och nostalgisk!

Fallet med det mystiska blodet

Bok av Helena Kubicek Boye
Alltid lika kul att träffa på nya detektiver oavsett ålder! Den här gången är det fyra detektiver och de får ett rätt klurigt fall för att vara det första. En rolig och spännande bok med Väldigt fina illustrationer!

Det är inte ofta man får träffa på en namne; men huvudpersonen och jag bär samma namn (för min del är det mitt smeknamn; men ändå). Jojo är en klipsk tjej som ska få lösa sitt första fall som detektiv.

Det är när hunden Doris kutar iväg efter sin boll som Jojo upptäcker det obehagliga på bänken… Blod! Frågan är vad det kommer ifrån; hon försöker få kontakt med sina bästisar; tvillingarna Otto och Einar men det dröjer ett tag innan hon får förstärkning.

Frågan är om de kommer komma underfund med vems blodet är och finns det en risk att de råkar illa ut på vägen dit?

En spännande och klurig bok om ett nytt deckargäng som jag vet att jag kommer vilja läsa mer om!
Nostalgi på högsta nivå! Alltid ett sant nöje att återse Kitty när hon löser kluriga fall och utsätter sig för faror. Spännande läsning som jag varmt kan rekommendera!

Älskar Kitty! Hon är en stor och viktig del av min barndom; hittade kärleken till läsningen mycket tack vare henne och hennes upptåg; hittade även kärleken till deckare.

I den här boken får vi följa med Kitty och bästa vännerna Bess och George ut på ett uppdrag att tillsammans med pappa Carson Drew lösa ett bedrägerifall som visar sig att vara fler fall än ett.

I slutändan så visar det sig att fallet som man trodde var mer åt det "klassiska" hållet var betydligt mer svårlöst och farligt än vad någon av dem någonsin kunnat annat.

En bok jag varmt kan rekommendera. Spelar ingen roll om du är ute efter att bli nostalgisk eller vill läsa en spännande deckare. I den här boken kan du få båda!

Glass på en onsdag

Bok av Mattias Edvardsson
Måste vara den coolaste mormorn i bokform någonsin! En bok om olikheter och styrkan att tycka olika.

I den här boken ska Ella följa med Noa hem efter förskolan. Noa bor hos sin mormor och trots att Ella längtat efter att följa med Noa hem så är hon lite nervös. 

Allt är så annorlunda emot hur det är hemma (där det är många regler). Frågan är om Ella kommer kunna uppskatta besöket hos Noa och hans mormor eller om det blir för många ”regelbrott”?

Älskar illustrationerna; speciellt mormorn är Riktigt cool!
En spännande pusseldeckare med en av mina absoluta favoritdetektiver; Hercule Poirot! Boken bjuder både på AHA- och "hakan nere vid knäna"-upplevelser. Rekommenderas!

Det här är den tredje boken som författaren skrivit om Hercule Poirot; de två andra heter "Monogrammorden" och "Stängd kista".
I den här boken är berättarrösten kommissarie Edward Catchpool. Han och Poirot har tagit bussen för att åka till Kingfisher hill. Anledningen till bussresan har Catchpool ingen aning om; men det visar sig snart vara ett Riktigt mysterium...

Längs med vägen får de båda kompanjonerna träffa på den ene konstiga än den andra. Svårigheten är att lista ut vem som egentligen talar sanningen om ens någon gör det?

Tycker att det är ett spännande fall som liksom originalberättelserna bjuder på den klassiska ”pusseldeckarspänningen”. Ser också likheter med två av Agatha Christies böcker; "Nemesis" och "Liket i biblioteket".
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.