My loved books

Användarprofil
En bok jag velat läsa Länge och jag blev INTE besviken! Kan varmt rekommendera denna bokpärla!

Frågan är väl hur länge man kan missa en bok utan att man börjar känna mig dum?! Hur har jag lyckats missa denna pärla? Är så glad att jag nu har läst den och kan rekommendera den till allt och alla!
Vi får träffa Simon som är 17 år gammal och är homosexuell men har inte kommit ut för varken sina vänner eller sin familj; men nu känner han att det är dags. Anledningen? Hans mailkompis Blue som också är homosexuell och inte heller har berättat för sina nära och kära; de kan nu stötta och finnas där för varandra. Det är bara en sak; de vet inte vem den andra är...

Men frågan är hur länge kommer det att fungera? Och varför vill Blue inte avslöja något om sig själv? Och kommer det att fungera i längden?

En mysig bok som bjuder på en hel del tankar och AHA-upplevelser!
Spännande och efterlängtad läsning som gav mig precis det jag önskade; varulvar och en riktig bladvändare!

Detta är den första boken av fyra; resterande delar heter "Lone wolf", "Cry wolf" och "Wolf man"; ser framemot att läsa resterande delar inom en snar framtid!

Vi får träffa de fyra syskonen Noble, Argus, Harlan och Tora som bor hos sina fosterföräldrar Garrett och Phyllis Brook. De hittades av Garrett när de endast var fyra små valpar... Det visade sig att det inte var ett par vargungar som Garrett bar hem utan de visade sig vara varulvar.
De fyra tonåringarna har det inte enkelt i vardagen men kanske har de allra svårast i skolan. Samtliga har svårt att bli en del av den stora massan; både för att de är osäkra på hur de ska närma sig andra på grund av sin stora hemlighet och ifall det skulle avslöjas hur skulle de reagera?

Men sen händer något och allt som förr setts som jobbigt inte blir det längre; syskonen får slå sina kloka huvud ihop för att hjälpa någon som betyder allt för dem och rädslan om att förlora denna är något som syskonen inte klarar av att ta in.

En bok jag varmt kan rekommendera om du som jag gillar att läsa om varulvar!
En vacker berättelse om vad avundsjuka kan göra både med den som känner avundsjuka och den som utsätts för den…. Vackra illustrationer!

Vi får träffa en kung och en drottning som har en väldigt vacker och snäll dotter Rosa. Men efter ett tag dör hennes mamma och pappan gifter om sig med en ny kvinna; som i sin tur har en dotter som heter Leda och är motsatsen till Rosa. Men på grund av avundsjuka så är styvmamman och styvsystern fruktansvärda mot Rosa; men då hon är så snäll och god så berättar hon inte vad hon utsätts för. Men till slut slutar allt i en katastrof.

En bok där uttrycket ”Spelar min lind, sjunger min näktergal?” Spelar en viktig roll och gör den ännu mer magisk!
Älskar verkligen Holly Jackson sätt att skriva samt hennes huvudkaraktär Pippa Fitz-Amobi! En Riktig bladvändare!

WOW om jag Älskade bok nummer ett i serien så Älskar jag även bok nummer två Jätte Mycket! Undrar hur Mycket jag kommer Älska bok nummer tre?

Vi får åter följa med Pippa Fitz-Amobi när hon efter Mycket om och men bestämmer sig för att starta säsong två av sin podcast "A good girl´s guide to murder"; anledningen är att hon får ett nytt mysterium att nysta i. Men det är inte ett lätt beslut med tanke på de allvarliga konsekvenserna som drabbade Pip och den övrige familjen efter första (och från början enda säsongen).

Desto längre Pip kommer i lösandet av det nya mysteriet desto mer börjar saker hända runt henne; och vid ett x-antal tillfällen kommer jag på mig själv med att hålla andan för att det är så spännande!
Boken är Otroligt spännande och när man tror att det närmar sig en lösning så gör boken en tvärvändning och det är bara att hänga med i svängarna!

Vill du läsa en serie som är Riktigt spännande så kan jag varmt rekommendera den här!

Fågelfångarens son

Bok av Richard Hobert
En spännande och samtidigt omskakande berättelse som utspelar sig för länge sedan i en Fantastisk miljö; Rekommenderas!

Detta var en Fin läsupplevelse! Karaktärer som berör och öden som berör ännu mer!

Vi får träffa det gifta paret Esmar och Johanna; de har sedan tidigare två döttrar; men kravet för att behålla gården och arrendet behöver Johanna som är höggravid föda en son. Om detta inte sker så kommer gården tas ifrån dem.

Men man kan inte välja vilket kön ens barn ska födas med och paret blir till slut så desperata att de tar hjälp av sina goda vän Livia. Det är inget enkelt beslut de måste ta; men de gör slag i saken och aldrig hade de kunnat anat vad konsekvenserna skulle bli av denna handling...

En bok jag kan rekommendera!
Halvan är tillbaka med mitt favoritfordon alla kategorier; Glassbilen! Det är inte bara ett Gott fordon utan ett fordon som med sin klassiska melodislinga kan hjälpa till när nöden blir som störts…

Vi får följa med Halvan när han kör glassbilen. Han berättar hur det fungerar med de olika rutterna, när han ska packa glass, arbetstiderna och vad han har på sig beroende på årstid. Men han berättar också den gången som en liten flicka försvann och han fick hjälpa till att leta. 

En spännande bok om hur det ser ut för dem som arbetar i en glassbil!
Karaktärer som berör; om att få vara den Du är utan att vara rädd för vad andra ska tycka! En bok med ett Viktigt budskap!

Detta var en fin läsupplevelse!

Vi får träffa Frej som ska på dejt med en kille han träffat på nätet. Han heter Teo; det klickar mellan dem och för Frej känns det hela rätt. Men sen förändras något och han har ingen aning vad som har förändrats mellan dem.

Sen är det där att berätta för omvärlden att han blir kär i killar; men föräldrar vill inte att han berättar. De känner oro för vad som skulle kunna hända honom.

Detta är en bok som verkligen bjuder mig som läsare på en AHA-upplevelse; rekommenderas varmt!
En klassiker som återuppstått. Älskade tv-serien om Skrotnisse när jag var liten. En liten nostalgitripp när man återser de gamla ”vännerna” Skrotnisse och Kalle.

I den här boken har Skrotnisse fått nya inneboende; apan Affe, katten Missan och grissen Nassen. Men Skotnisse är inte så glad över detta; på grund av de olika egenheterna som hans inneboende håller på med. Livet är inte enkelt men sen ger Affe honom en idé som han genast skrider till verket med. Detta leder till att han blir utan inneboende och då börjar han istället känna sig lite ensam och även orolig för vad som hänt de tre vännerna…

Det är här vi åter får träffa sonen Kalle; och han har lösningen på det mesta!
En omvälvande berättelse som berör; om att bli övergiven men våga lita på människor i ens omgivning trots allt.

En bok som blivit Mycket omtalad och som redan blivit film; känns alltid lite speciellt när en bok blivit så upphaussad och Väldigt omtalad; att själv börja läsa känns alltid lite nervöst då man har så höga förväntningar och är rädd att bli besviken. I det här fallet blev det inte så.

Vi får träffa Kya, hennes syskon, mor och far. Men en efter en lämnar de henne på ett eller annat sätt och hon får överleva i våtmarken; hon får öknamnet Träskflickan. Hon anses vara konstig och lite smågalen; men hon är långt ifrån något av detta.

Hon får endast ett fåtal vänner men de är med henne stora delar av livet; men det är inte lätt att lita på människor då man är uppväxt i den miljö som Kya är. Känslan av att vara ensam och sakna någon kan ibland göra att man litar på fel människor.

Tror att detta är en bok som kommer stanna kvar hos mig en tid; speciellt slutet trollband mig.

Modige Metteborg

Bok av Rose Lagercrantz
Dunne är en favoritserie; kul att återse henne och hennes klasskamrat Metteborg! Mer än Nöjd!

Det här är min först bok om Metteborg men definitivt Inte min sista!

Vi får träffa Metteborg som egentligen heter Erik men har kallats för Metteborg enda sedan han var liten. Vi får även träffa hans bästa vän Kudden och kompisen Benni.

Följer vännerna genom skolåret i fyran fram till det är dags att börja femman. Vi får även följa dem under sommarloven och veta vad de hittar på där.

En bok som påminner mig om min barndom då jag själv gick i fyran; härlig tid!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.