My loved books

Användarprofil

Vi måste bada!

Bok av Cecilia Torudd
En mysig bok av en favoritillustratör!

I den här boken får vi träffa Måns, lillebror Linus, mamma och Missen. Den enda som är vaken är Måns men det kommer det snart bli ändring på... Med buller och bång!

En bok som jag minns med glädje från barndomen och som jag varmt kan rekommendera!

Ovanliga yrken

Bok av Joel Berglund
Väldigt rolig och intressant bok om lite annorlunda men spännande yrken!

I den här boken får vi träffa åtta personer med ovanliga yrken. Från en tatuerare till en clown. Varje yrke har information om vad yrket innebär, en intervju med en person som utövar yrket och några saker som är bra att ha när man utövar yrket.

En Väldigt kul och lärorik bok att läsa; rekommenderas varmt!

Hästen & Husse i skolan

Bok av Susanne Pelger
Favoriterna är tillbaks och den här gången är det dags för skolstart! Hög igenkänning och tänkvärt som vanligt när man möter Fantastiska Hästen och Husse!

Desto fler böcker jag läser om Hästen och Husse desto mer inser ser jag att de tillhör mina Absoluta favoriter!

I den här boken får vi läsa när Hästen ska börja skolan. Under första dagen är Husse med som stöd. Men det visar sig att Hästen inte riktigt är så glad efter skoldagen som Husse hade önskat. Det Husse gör sen gör mig lite extra stolt över min favorit!

Förutom att tipsa om den här boken så vill jag också tipsa om hela serien om Hästen och Husse. Älskar illustrationerna!

Deckardrottningen

Bok av Christina Olséni och Micke Hansen
Kul att få följa en bibliotekarie med författardrömmar och dennes make som också har författardrömmar men för sin frus räkning. En bok som engagerar mer än man kunnat ana!

Från att vara en bibliotekarie med författardrömmar till att bli Sveriges nya deckardrottning är vägen rätt så lång; men med rätt medel och rätt make så löser sig allt... Eller?
Vi får träffa Boel som jobbar på bibliotek som bibliotekarie och trivs bra med det. På sin fritid skriver hon på en bok som hon gärna vill ge ut. Men mer än så sträcker sig inte Boels författardrömmar; hon är nöjd med sitt liv precis som det är.

Men det är inte Erland hennes make. Han börjar se möjligheterna för sin fru att bli Sveriges nästa deckardrottning. Problemet är att boken som Boel skriver på är en feelgood... För att förtydliga vilka fördelar det är att vara en "deckardrottning" börjar han föra statistik på en det ena än det andra.

Och snart hopar sig lögnerna för Erland och Boel börjar misströsta vad som hänt med hennes make. Frågan är om att allt löser sig i slutänden?

En kul bok om vad som kan hända om man ger ut en bok med en nitisk make bakom sig...

Dömda kvinnor

Bok av Elin Hägg
En bok vars öden berör och presenterar en mörk del av vår historia. Starka berättelser som förstärks med uttrycksfulla illustrationer. Kan varmt rekommendera den här boken!

Det här var en Mycket intressant och lärorik bok! Jag har Alltid varit intresserad av historia och kanske ännu mer om kvinnohistoria med inriktning på sjukvård och kriminalitet. Vissa av dem fallen som tas upp i boken kände jag till; men andra var helt nya och berörde även dem på djupet.

Straffen som många av kvinnorna fick i proportion till det de det hade gjort samt vem som egentligen var skyldigt till det hela gör mig frustrerad och arg och deras vägnar trots att det gått långt tid sedan dess. Men lagstiftningen var orättvis för kvinnorna samt människorna som levde i fel skikt av samhället.

Det här är en bok som alla borde läsa för att få en klarare bild av hur kvinnorna behandlades förr i samband med bestraffning.
Underbart att få återse Snillet igen! Kul att återigen försöka lösa samma fall som Snillet; det ena knivigare än det andra. En bok jag varmt kan rekommendera för Er som gillar klurigheter!

Det här är en Riktigt kul läsupplevelse! För att kunna lösa fallen som Snillet löser utan svårigheter dessutom; måste man läsa texten noga, väldigt noga!

Snillet har en egen detektivbyrå i garaget hemma. Hans pappa är stadens polismästare och om sanningen ska fram är det Snillet förtjänst att hans pappa klarar av att lösa så många fall; för egentligen är det Snillet som löser dem!

Vi får följa med även utomlands för att lösa fallet med sheriffen; men även fallet med bankrånarna. Sammanlagt är det tio fall. Lösningen på fallen är placerade längst bak boken.

En bok jag varmt kan rekommendera om du tycker om att klura och gissa deckargåtor.
Wow! Det här är en bok som berörde mig på djupet! Så många okända hjältar det finns som kämpade och hjälpte människor som led under andra världskriget utan en tanke på hyllningar från eftervärlden. En bok jag varmt kan Rekommendera!

Det finns så Många Fantastiska människor som kämpade för andra under andra världskriget men som inte är så kända för eftervärlden.

Några av ödena som boken presenterar känner jag till sedan innan; men det är ännu flera jag Inte kände. De öden som berörde mig extra var Rune Skoglunds, Helga Goebbels, Erika Schwarze och Shigeyoshi Hamazono.

Boken innehåller många fina illustrationer som förstärker de redan starka berättelserna.

Det här är utan tvekan en bok som kommer stanna kvar hos mig Länge!
En favorit under min barndom! Hur man genom att inte göra mycket väsen av saker och ting lyckas koka soppa på en knapp…

Vi får träffa Kajsa som ska besöka sin farbror; Joakim von Anka. Men när hon anländer till byn där han bor så varnar byborna henne för hennes farbror som är det snålaste som finns! Men Kajsa låter sig inte skrämmas. Hon lyckas med all sin list att få Joakim att byta spår…

En bok som är så klockren i sitt budskap!

Rite of Passage

Bok av John Passarella
Bröderna Winchester i bokform kan det bli bättre? Knappast! En bok som bjuder på spännande besök från mystiska krafter samt karaktärer som man saknat. Rekommenderas!

Jag Älskar tv-serien "Supernatural"; har sträcktittat på 13 av säsongerna och inne på de två sista med stor sorg måste jag meddela. Men det känns bra att jag har hittat att det också finns en hel del "Supernatural"-böcker som antingen utspelar sig runt ett specifikt avsnitt eller under någon av de 15 säsongerna. Den här boken utspelar sig under säsong sju.

Vissa människor har en del otur, men det är sällan hela samhällen råkar ut för hemska olyckor; flera efter varandra. Men så är det för det stackars samhället Lauren Hill, New Jersey. Frågan är vad det är som gör att något sådant kan hända?

När Bobby och pojkarna Winchester; Sam och Dean börjar nysta i det hela stöter de på den ena dödsolyckan efter den andra. Det är så spektakulärt att det måste vara något övernaturligt som ligger bakom och när de upptäcker vad som orsakat det hela hade de mer än gärna sprungit därifrån... Men eftersom de är jägare tar de sig an problemet.

En spännande, välskriven bok som bjuder på en Hög dos av Winchester bröderna!
En pekbok som kan vara ett stöd och hjälp för barnen att uttrycka saker som känns fel; samt vara ett verktyg för en vuxen att prata med barnet om kroppens privata delar. Otroligt viktig bok!

En bok som med hjälp av tydliga illustrationer kan vara en hjälp för barn att uttrycka om något inte känns rätt. Eller att använda som verktyg för vuxna att hjälpa barn att sätta ord på saker som känns svårt.

Otroligt viktig!

LÄS!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.