Johanna Lindblad

Användarprofil
Älskar den här Fantastiska serien och sörjer fortfarande att det inte kommer fler avsnitt...

Vi får träffa en hel rad med olika släkter som t.ex. Stark och Lannister. Som kämpar om samma sak (mer eller mindre) att få sitta på den åtråvärda järntronen. Frågan är vem som segrar i slutändan...

En spännande serie som bjuder på många omvälvande scener som jag ärligt talat trodde att jag aldrig skulle få se på tv NÅGONSIN!
En häftig barnbok om Andy Warhol; coola illustrationer!

En berättelse skriven av konstnären James Warhola som är brorsbarn till konstnären Andy Warhol.

Här får vi följa med James och hans familj till sin farmor och deras farbror Andy. Andy är konstnär och har grejer och konstverk över hela huset. James är Väldigt fascinerad och vill själv bli konstnär en vacker dag.

En bok innehållande Väldigt Fina illustrationer!
Vilken Fantastisk kvinna Rosa Parks var och är! I den här boken får vi lära oss vad hon lyckades med under sin livstid.

Vilken förebild hon är Rosa Parks; tänk om fler både då och nu kan våga stå upp för sig själv och andra som hon gjorde.

I den här boken får vi lära oss om Rosas uppväxt, hennes liv tillsammans med sin man och vad det var som hände när Allting förändrades.

Rosa Parks hyllades under sin livstid och hon fortsätter hyllas idag och jag kan inte tänka något annat än att hon kommer hyllas i framtiden!

Mot toppen

Andreas Palmaer
Det här var en riktigt intressant läsupplevelse! En stor idol som är en av Sveriges mest lysande stjärnor; kul att få Hela historien bakom "Mondos" framgångar. Illustrationerna är Riktigt bra!

Jag har insett att jag verkligen uppskattar att läsa böcker som är i serieformat. Illustrationerna i den här boken är så tilltalande och man dras med och det är svårt att inte läsa vidare.

Armand "Mondo" Duplantis är en idol och trots sina unga år har han slagit världsrekord på världsrekord.
I den här boken får vi följa "Mondo" från att han föds; vi får veta hur hans föräldrar träffades; varför han tävlar för Sverige och massa annan intressant fakta.

Den här boken kan jag varmt rekommendera om du som jag älskar friidrott och ser upp till idrottare som Armand Duplantis.
Det här är en Fantastisk tv-serie (kan även rekommendera bokserien som tv-serien är baserad på).

Handlar om servitrisen Sookie Stackhouse och hon lever ett helt vanligt liv i det lilla samhället Bon Temp. Men Sookie är inte helt vanligt; hon hör vad folk tänker. Konsekvensen av det? Katastrof...

Kan varmt rekommendera den här serien; tipset är dock att se den på dagtid...
En magisk läsupplevelse som bjuder karaktärer som berör samt Fantastiska miljöer!

Det här är en ny version baserad på filmatisering av den klassiska boken "Den magiska trädgården" av Frances Hodgson Burnett.

I boken får vi träffa Mary som från börja lever i Indien men när hon blir föräldralös flyttar hon tillbaka till Storbritannien till hennes moster man som är änkling efter henne. Huset som han bor i heter Misselthwaite Manor och är en enorm herrgård. Hur mycket utrymme kan en ensam man verkligen behöva? Det visar sig snart att hennes "morbror" inte är lika ensam som Mary först kunnat trott. Vi får innan ankomsten till Misselthwaite Manor möta den allt annat än sympatiska mrs Medlock.

Men det visar sig att det stora huset har ännu mer i sina gömmor än många rum; även omgivningen bjuder på det mest fantastiska överraskningarna.

En fin berättelse om vänskap och kärlek; samt en magisk touch. En bok jag varmt kan rekommendera!
Det här var en rolig, mysig och spännande läsupplevelse! Boken bjöd på Många leenden när vi fick hålla till på enligt mig stadens häftigaste konditori; konditori Ruto! Ser framemot att läsa vidare om de tre vännerna Milly, Milo och Max.

I den här boken får vi träffa Milly som bor tillsammans med sin mamma. Samt Max och hans hund Milo som bor tillsammans med sin familj bestående av mamma, pappa och två tvillingbröder. Tillsammans driver Max föräldrar konditori Ruto; och jag kan erkänna att jag Aldrig hört talas om något liknar deras bakverk. Men det är en av sakerna som gör boken så rolig. För att lyckas att kombinera ihop alla dessa mer eller mindre kreativa bakverk måste författaren haft roligt; förhoppningsvis lika roligt som jag som läsare har haft det.

Men sen är det de där med dagboken som försvann. För allt är inte guld och gröna skogar. Framförallt inte för Milly som ofta känner sig rätt ensam; då hennes mamma jobbar mycket. Men säg det ont som inte har något gott (här är det iför sig en del tveksamheter..) med sig. 

Jag ser verkligen framemot till nästa bok släpps som kommer heta "Fru Guptas spöke"; den släpps i maj.
Bjud på ett leende!

Ett leende är gratis och kan göra en människa glad för resten av dagen.

Att säga hej eller hjälpa någon är alltid gratis.

Stad av skuggor

Bok av Cassandra Clare
En bok som varit helt Omöjlig att lägga ifrån sig; Väldigt spännande! Jag Längtar efter att få läsa fortsättningen!

Vi får träffa Clary Fray som visar sig vara något helt annat än en vanlig tonåring. Det visar också att två av dem som stått henne närmast har svikit henne genom att inte berätta och dessutom undanhålla Vem eller jag kanske ska säga Vad hon egentligen är... Men när både dessa två försvinner spårlöst får hon söka svaren själv; detta visar sig inte bli det lättaste då Allt och Alla är nya för henne och hon vet inte vem hon kan lita på. Hennes bästa vän står troget kvar vid hennes sida men det visar sig att även han har undanhållit saker för henne...

Clarys liv är helt och upp och ner; samtidigt som det gör henne skräckslagen så är det något med det nya livet som lockar; den nya rollern är något som hon saknat i hela sitt liv men aldrig vetat om...

Det här är sann läsglädje! Haft Så svårt att vara disciplinerad och inte bara läsa, läsa och läsa!

Pappa är sjuk

Sofia Gregersen
Vilken Fantastisk bok! Väldigt viktig och värdefull

Vi får träffa ett litet barn vars pappa är svårt sjuk. Läsarna får följa med på resan från att pappan bor kvar hemma till han somnar in.

En viktig bok som kan ge tröst under en svår tid!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.