Johanna Lindblad

Användarprofil

Dela lika

Bok av Aina Bergvall
De svårigheter det innebär att inte bara ha två hem utan också känna saknad efter den förälder man inte är hos för att det är den andre förälderns "vecka" lyfter "Dela lika" på ett Fantastiskt ärligt sätt! Rekommenderas varmt!

Trots att jag inte varit med om det som Cilla fått vara med om så berör hennes resa mig på djupet. Att behöva känna sorg efter den förälder som inte är där; känna ensamheten när man får äta frukost själv när man vet att om man bott tillsammans med båda sina föräldrarna hade det aldrig hänt.

Cillas föräldrar väljer att dela på sig för att de tycker det växt ifrån varandra; men frågan är om de inte också skiljer sig ifrån sin egen dotter? Tänker de på henne överhuvudtaget? Och ska man behöva tänka på ens barns känslor eller måste man se till hur man mår själv som förälder?

I den här boken får vi lära känna Cilla och hennes liv efter skilsmässan. Hur mycket mer än bara hemmet som förändras och påverkas. Jag skulle väldigt gärna vilja läsa vidare hur det går för Cilla och hennes föräldrar; känns som jag verkligen vill veta för Cilla berörde något hos mig!

En bok jag varmt kan rekommendera!
En söt bok om vänskap, muffins och monster. Vad mer kan man behöva?

Får vänner göra vad som helst? Som t.ex. skrämmas? Ja det är frågan som Maja ställer sig när vännen Max kommer på besök…

Men dagen börjar trots det rätt bra; Maja bestämmer sig för att baka muffins!

De fallna änglarnas stad

Bok av Cassandra Clare
"Fallna änglars stad" är även den en bladvändare som övriga böcker i serien! Spännande, läskigt obehaglig men samtidigt alldeles underbar!

Detta är den fjärde boken i serien "The Mortal Instruments Shadowhunters".

I den här boken får vi stifta närmare bekantskap med dagljusaren Simon; Clarys lite mer ovanliga killkompis. Han har det allt annat än lätt mycket på grund av Clary själv; även om han aldrig skulle skylla något av allt som händer honom på henne. Vi får även träffa på en ny bekantskap i och med Simons nya lägenhetskompis Kyle.

Clary och Jace har det inte heller så lätt; Jace har det något värre i och med händelsen i föregående bok. Det stundade bröllopet mellan mamma Joyce och Luke närmare sig alltmer. Men oron som Clary känner för känslorna mellan hennes mamma och Jace får henne att känna sig osäker och orolig.

Magnus och Alec har även dem det kämpigt med förhållandet. Att ha ett förhållande med en som är 18 när man själv är 800 år gör ens historia och erfarenheter något mer massiv och problematisk visar det sig... Samtidigt dyker det upp någon som sätter käppar i hjulet för de lyckliga tu...

Men den stora frågan är vem det är som har ihjäl de skuggjägare som hittas mördade på New Yorks gator. Men inte bara vem utan varför?

En bladvändare som gör att det är Väldigt svårt att göra något annat än att just läsa!

Ser framemot nästa bok som redan finns i min bokhylla och bara väntar på att få bli läst!

Min lilla insektsbok

Bok av Sofia Gregersen
För en som inte gillar insekter är det här den perfekta boken! En pekbok innehållande otroligt fina illustrationer! 

En fin pekbok med levande illustrationer! Mina två favoriter är nässelfjärilen och humlan.

Kan även varmt rekommendera "Min lilla fågelbok" av samma illustratör och författare som även den innehåller vackra illustrationer men då naturligtvis av fåglar.

Agatha Christie

Bok av Maria Isabel Sanchez Vegara
Om jag Måste välja en favoritförfattare blir det Agatha Christie! Det här är berättelsen om vägen till att bli världens mest kända deckarförfattare. Fina illustrationer!

I den här fint illustrerade boken så får vi träffa Agatha när hon är en liten flicka och upptäcker litteraturen.

Vi får även följa med henne under tiden som sjusköterska under första världskriget. Men trots den omskakande upplevelsen så får hon nya lärdomar och erfarenheter som kommer komma till nytta. För i rollen som sjuksköterska tar hon med sig kunskapen om mediciner och gifter…

Agatha Christie är en Fantastisk författare mycket för de erfarenheter som hon fick med sig genom livet; men även för de odödliga karaktärer som hon skapade (Hercule Poirot och Miss Marple för att nämna två).

En bok jag varmt kan rekommendera!
Alltid lika spännande att återse de fyra Ödesryttarna! Denna gången får vi återvända tillsammans i deras minnen när de berättar historier som ger kalla kårar…

Vi får återse de fyra Ödesryttarna Linda, Lisa, Alex och Anne; de har fått mystiska meddelande från någon som vill dem illa. När de träffar varandra och väntar på att något ska hända börjar de berätta den ena obehagliga historien som drabbat dem efter den andra. 

Vi stöter på läskiga leksaker som får liv och klockor som löper amok; för att inte tala om att de återser någon som gått i deras skor förut...

Liksom övriga böckerna om Ödesryttarna kan jag varmt rekommendera denna liter mer "rysliga" läsupplevelse!

Wilma

Bok av Helena Dahlgren
En bok som berör, skakar om och bjuder både på skratt och tårar. En fin läsupplevelse med vackra illustrationer!

Lättlästa böcker ligger mig varmt om hjärtat då jag vet hur viktigt det är att oavsett vilka förutsättningar man har att få möjligheten/valet att få "stiga in"/läsa i/om en annan värld. En värld som ibland är lite bättre än ens egen verklighet.
Den här boken berörde mig på djupet. Glädje, tårar och oväntad vänskap.

Vi får träffa Wilma som känner sig lycklig; hon bor med sin mamma och pappa och sin lillebror. Allt känns så bra men tyvärr ändras livet på en handvändning och Wilma känner sig mer och mer ensam. Men när hon vänder sig mot ett Träd som ger henne trygghet och lugn stöter hon även på oväntad vänskap som ger ännu mer styrka.

Bok nummer två som redan är släppt heter "Trädets hemlighet Nour" och del tre kommer heta "Trädets hemlighet Sebbe" och släpps i slutet av augusti 2021. Kommer inom en snar framtid läsa bok nummer två då jag måste få veta hur det går!
Om att hitta sig själv; genom att se sin historia, sin nutid och våga blicka in i framtiden.

Är det någon här med handen på hjärtat som ärligt kan säga att jag vet vem jag är? Nä trodde väl det. I alla fall kan inte jag säga det. Vikten av att kunna se tillbaka på sina historia, att kunna se vad man befinner sig just precis nu och våga blicka framåt mot den framtiden som väntar; det är både en svår och en rätt läskig tanke. Men spännande!

I den här boken får vi träffa TigerLily (vilket otroligt fint namn!). Hon lever det liv som jag tror många själva skulle se som ett perfekt liv. Men om man bara lever i nuet och varken ser bakåt eller framåt hur mycket uppskattar man det som man springer igenom? TigerLily börjar fundera tillbaka på sina föräldrar, syskon och livet på Island. Hon träffar människor som berör med sina berättelser och som får henne och tänka tillbaka och inse vad det egentligen innebär att leva här och nu; och det är att både kunna se sin egen historia och sin framtid.

Den här boken kommer stanna kvar för den väckte något i mig som jag inte tror att jag någon gång tänkt på; och det är att för att vara hel så bär man med sig sin historia, sin nutid och en dröm om en framtid.

Melker larvar sig

Bok av Anna Lundgren
Lyfter hur olikheter kan komplettera varandra! Härliga illustrationer.

Vi får träffa Melker och hans kusin Lovis; som Melker tycker blåser fram mer än går. Det är alltid fart och fläkt runt Lovis och hon är ständigt i rörelse. Det är inte alltid lätt att hänga med; som när Lovis går in i storasyster Kerstins rum… Och hela dagen vänds upp och ner…

En bok som lyfter att det är okej att vara olika och att det leder till att man kan komplettera varandra!

Stad av glas

Bok av Cassandra Clare
Tredje delen av en serie som enbart levererar bladvändare! Spännande, bitvis otäck men alldeles, alldeles UNDERBAR!

Den tredje delen av "The Mortel instruments"; "Stad av glas" är inget undantag från de två första delarna; "Stad av skuggor" och "Stad av aska" en bladvändare! 

Jag är helt fast när det kommer till det persongalleriet; Jace, Clary, Simon, Alec, Magnus, Isabel och Luke m.fl. Favoriterna är Malec!

I den här boken får vi följa med till Skuggjägarnas land Idris och staden Alicante; den så kallade Glasstaden. Tornen runt Alicante som håller demorna borta börjar svikta och skuggjägarnas älskade Glasstad attackeras mitt under ett viktigt rådslag.

Men tragedin drabbar också våra huvudpersoner på allra värsta sätt... Men för andra så finns det ljusglimtar i den allt mörkare världen som finns runt världens skuggjägare. Den stora frågan vi alla ställer oss kommer Glasstaden falla och tas över av den värsta skuggjägaren i modern tid?

Ska bli Så spännande att läsa fjärde delen "Fallna änglars stad"!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.