My loved books

Användarprofil
Fina barndomsminnen som väcks till liv! Lektionerna då vi fick lära oss badvett och hur vi skulle bete oss i och runt vatten. En bok jag varmt kan rekommendera!

Det här är en viktig bok; den förklarar och förtydligar vad man kan/ska/bör göra när man är i och runt vatten men även tvärtom hur man inte kan/ska/bör göra.
Vi får följa med Lukas och Lotta (och dennas mamma) när de går ner till stranden. Längs med besöket får vi vara med olika viktiga händelser som sker i och runt vattnet.

En bok som samtidigt som den är intressant ger goda kunskaper om badvett! Fantastiska illustrationer!

Chinos tjocka kinder

Bok av Maria Nilsson Thore
När man inser att man har gått för långt och sårat någon/några man bryr sig om gör ont och är en hård läxa att få; men känslan när man gör om gör rätt är Fantastisk. 

Chino och hans vänner är hamstrar med den lilla specialitet att det samlar mycket i sina kinder. Precis den egenskapen är Chino lite extra bra på. Han samlar på Allt och Mycket. Men ibland vore det nog bra om man tänker efter innan man gör något. För annars finns risken att man sårar sin medhamstrar; vilket Chino till slut gör. 

Men då hon inser sitt misstag så tänker hon ett varv till…

En söt bok med ett fint budskap och härliga illustrationer.

Thoras arv

Bok av Pia F. Davidson
En bok om att få göra upp med sin egen historia och få möjligheten att komma till ett avslut. Saknaden efter någon som försvunnit och kärleken till dem som blivit kvar. En bok som berör!

Vi får träffa Etti som är långt ifrån nöjd med sitt liv; hon har precis fått ta farväl av sin pappa Thor. I och med Thors bortgång så är Etti i stort sett ensam kvar förutom sin gamla faster som är sin pappas tvilling. Etti vill inte ha kontakt med Thora då hennes pappa knappt nämnt sin syster under årens lopp allra minst träffat henne.

Men Thora känner inte likadant; hon känner att hon behöver lätta sitt hjärta för Etti och berätta hennes och sin brors historia. Kosta vad det kosta vill!
Och framför våra ögon utspelar sig en historia som jag tror jag sent kommer glömma. Man blir berörd av framförallt dåtidens karaktärer men även de nutida karaktärerna som växer under bokens gång.

Det här är en bok jag varmt kan rekommendera!
Att ha massor av vänner är härligt; men när ALLA är olika vad kan man då göra som ALLA tycker om? Den här boken lyfter det här med att ta hänsyn och se till varandras styrkor och svagheter. Fina illustrationer!

Lillasyster Kanin har massor av vänner; men dem är väldigt olika varandra och tycker om olika saker. Hur hittar man då vad som man har gemensamt? Jo man säger vad man gillar och så få alla säga vad man tycker. Men om Inget verkar falla dem alla i smaken vad gör man då? Jo man tar hjälp av Storebror kanin…

En söt barnbok som ser till allas olikheter och styrkor.
Det är tur när ens vänner kan hitta lösningar på ens egna problem; speciellt när man tappat husnyckeln i havet! En bok om vänskap och hur man kan komplettera varandra!

Vi får träffa den flygande kanin och hans vän Ludvigsson; det är Ludvigsson som har stött på problem när han tappat sina husnycklar i havet. Den flygande kaninen löser det hela genom att bygga en uppfinning; och vilken uppfinning sen!

En fin bok om vänskap och att vara olika är en styrka!

Call me by your name

Bok av André Aciman
En bok som bjuder på kärlek, spänning (på mer än ett sätt) och flera omvälvande beslut!

Det här är en bok som jag har "gått förbi" ett antal gånger och noterat sådär i förbifarten; men inte reflekterat mycket mer över tills jag råkade hamna på en lista på Youtube där filmatiseringen av den här boken kom som nummer två på listan. Så jag bokade den på biblioteket och började läsa rätt så omgående...

Boken handlar om Elio som är 17 år och varje år får hans familj en extra familjemedlem då pappan som är professor tar emot en assistent för att få hjälp med sitt arbete. Det här året är det Oliver (ca 25 år); mellan han och Elio händer det något som får världen att skaka i sina grundvalar.

Det är ett förhållande som vajar fram och tillbaka och ibland hinner man knappt med i svängarna. Men frågan är vad händer med "förhållandet" när sommaren tar slut...

En bok som får än att tänka till vad som händer när känslorna träffar oss och skakar om oss och det vi står för.
En söt bok med fina illustrationer där vi får träffa olika familjer som gillar olika saker. Trots olikheterna visar det sig att det är bra att vara olika för att kunna hjälpa varandra när det behövs!

Vi får träffa en hel drös med familjer; t.ex. möter vi familjen Frisk som gillar sjukvård och familjen Våg som gillar vatten. Alla familjerna gör olika aktiviteter när den söta katten Kattis kommer för att hälsa på och då får vi lära oss lite vad de olika familjerna tycker om att göra.

Den här boken bjuder på kul läsning och lägg gärna märke till familjernas passande namn…
Ett pärlband av minnen! En bok full av nostalgi; sann och ren läsglädje!

Undrar hur mycket en och samma bok kan erbjuda ren och skär nostalgi? Den här gav nostalgi i överflöd; så underbart att få återse ens ungdoms guldklimpar igen med fina helsidesannons uppslag.
Man får också lära sig Mycket intressant om förlaget som följt med en från den första läsupplevelsen till idag; både om hur det bildades och dess ägare samt alla spännande författare som varit en del av de röda och gröna ryggarnas historia.

En bok för oss som tycker om att nörda ner oss inte bara i böcker utan om allt som handlar om böcker; ett av det bästa vi vet!

Det här är läsning jag varmt kan rekommendera!

Valpen

Bok av Ingrid Flygare
Att vara liten och ensam kan ibland kännas obehagligt. Men när någon är snäll mot än kan saker som man upplevde obehagliga från början kännas rätt så bra trots allt!

Vi får följa med Valpen och hans familj när de ska åka buss och ta sig till hundfrisören för första gången. Valpen tycker det är lite obehagligt att åka buss men samtidigt är han nyfiken vad de ska ta vägen någonstans. 

När de sedan är framme hos hundfrisören händer något som den lilla valpen inte räknat med… 

En söt bok med väldigt fina illustrationer!

Luftburen

Bok av Susanne Boll
Alltid lika roligt att återse en favoritkaraktär i detta fallet Vera Lilja. En spännande bok, som är svår att lägga ifrån sig och med ett slut som berör!

Detta är andra boken om psykologen Vera Lilja och den är lika spännande som den första boken "Eldsystrar". Finns även en tredje bok som heter "Jordanden".
Vi får åter träffa Vera Lilja som efter sina hemska upplevelser börjat hitta tillbaka till sitt liv igen. Men en sak är sig inte riktigt likt och det är förhållandet till Alexio. Hennes käresta sen 20 år. Vad är det som har hänt och vad innebär det för dem två?

Men även på jobbplanet dyker det upp svårigheter men klienter som visar en mer obehagligare sida. En ny kollega gör livet lite enklare. Samarbetet med Kenneth (hennes bästa vän men även polis) är även det tufft då fallet som utreds är väldigt obehagligt och rått.

Någonstans finns ändå ljuspunkter för Vera och det ser ut som det löser sig på familjefronten trots allt; men frågan är om lyckan varar för evigt?

En spännande bok som är svår att lägga ifrån sig!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.