Madeleine R

Användarprofil
Det finns inget som kan lugna ens själ lika snabbt och bra som naturen. Jag inbillar mig ibland att allt negativt som stress, (lätt) nedstämdhet, trötthet osv bara sugs ut ur kroppen på en och ner i marken. Skogen är underskattad!

Nattavaara

Bok av Thomas Engström och Margit Richert
En mycket bra och spännande dystopi som utspelar sig i Norrland, fast i republiken "Nordmark" efter att se bröt sig loss från Sverige. Handlingen börjar med Erik, han lillasyster och Marja. Det är en alldeles lagom börjar men senare dyker även andra karaktärer upp från Nordmark och gör hela handlingen än mer spännande. Man sögs in i handlingen väldigt snabbt och det var rena nöjet att läsa boken. Ibland kändes det dock surrealistiskt att läsa om en framtid utan mat, vatten, el och med pandemier osv eftersom vi ju är på väg ditåt. Stundtals kändes det lite läskigt faktiskt. Men trots ämnet är boken inte alls tung eller jobbig! En mycket bra början på denna trilogi.

Jul i krinolin

Bok av Amanda Hellberg
En helmysig och härlig julbok med en blandning av romantik, historia och det övernaturliga. Karaktärerna var skickligt porträtterade och trovärdiga. Tyckte speciellt mycket om Lovisa, fru Brask och Beata. Tre självständiga kvinnor med skinn på näsan.

We are the dead

Bok av Mike Shackle
En oerhört spännande och actionspäckad fantasybok med inspiration från Asien. Två länder har varit fiender sedan urminnes tiden och det ena landets elitsoldater har alltid lyckas besegra sina fiender. Men nu har fienderna fått tag på magi och elitsoldaterna står handfallna. Landet ockuperas och befolkningen lider. Någon måste göra nåt och snart är motståndsrörelsen född. Men alla är inte gjorde för hjältedåd... eller?

Den röda falken

Bok av Caroline Hurtig
"Den röda falken" är en av de bästa böcker jag läst inom fantasygenren. Nytänkande, spännande och med ett perfekt flyt. Karaktärerna är välutvecklade, handlingen är genomtänkt och håller hela tiden ett bra flyt, utan att det nånsin blir segt eller tråkigt. Det är många små element som tillsammans blir till en stor och nyanserad historia där alla bitar passar perfekt. Helt fantastisk!

Ruthless Gods

Bok av Emily A. Duncan
Jag tyckte mycket om "Wicked Saints", då den kändes nytänkande och spännande med allt sitt mörker. Därför såg jag fram emot att läsa uppföljaren men det var en enda salig röra. Ruthless Gods refererar hela tiden till första boken, som man ju inte kommer ihåg efter så många år och det finns ingen som helst sammanfattning nånstans. Jag visste knappt vad som hade hänt eller höll på att hända. Ändå försökte jag läsa på om vad bok 1 egentligen hade handlat om men hittade inte tillräckligt med info. Hade önskat att det hade funnits en "recap" i början av boken, speciellt om man ska referera så mycket till första boken.
Sedan var den full av upprepningar, vilket blev väldigt irriterande till slut. Nadyas och Malachiasz relation var så ologisk och dysfunktionell, men med upprepningar. Först så kära, sen ovänner, sen kära, ovänner osv hela tiden. Nadya hade samma funderingar om och om igen och Malachiasz beskrevs på samma sätt flera gånger. Författaren säger åt läsaren hur det är istället för att visa det genom sina karaktärer. Inte en bra bok alls.
En mycket gedigen och intressant bok om 6 kvinnor som lyckades ta sig till makten i det antika Egypten, trots den starka patriarkala hierarkin. Det märks att författaren är egyptolog och håller i genusstudier på universitet eftersom boken är full med fakta och författaren redovisar tydligt vad för bevis det finns och vad som är tolkningar/spekulationer. Författarens bakgrund inom genus ger det hela ett annat ljus som sällan märks bland manliga historiker. Många synvinklar och troliga scenarion som man sällan eller aldrig redovisar eller tänker på. En jättebra och otroligt intressant bok!
En bild på en avliden släkting eller husdjur kan vara väldigt uppskattat om man lägger lite tid på att hitta en fin och passande ram. Jag har själv gett en släkting ett foto på hens katt som jag tog vid ett besök och kort därefter dog katten. Så jag hittade en passande ram, satte in fotot och slog in i presentpapper. Personen blev väldigt glad och tagen av presenten. Det var uppskattat!

Freja - Sagan om Valhalla

Bok av Johanne Hildebrandt
En mycket bra och spännande bok om de nordiska gudarna, men som verkliga människor. Jag har läst om den här boken säkert 10 gånger och verkligen älskat den. Hildebrandt skriver med ett väldigt vackert och poetiskt språk som förhöjer läsupplevelsen. Hela serien är riktigt bra!

Den galopperande detektiven

Film från 1994 regisserad av Tom Shadyac
Jag har älskat Jim Carrey och Ace Ventura sedan jag var runt 10 år och har sett både första och andra filmen säkert 100 gånger. De håller måttet ännu! Ace Ventura är empatisk, socialt udda och gör precis som han vill, vilket känns som en fräsch fläkt. Många av hans uttryck/repliker används än idag över 20 år senare. Klockren film som är en klassiker i mina ögon!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.