Madeleine R

Användarprofil

Enola Holmes

Film från 2020 regisserad av Harry Bradbeer
En mycket bra och underhållande film om en envis och stark ung kvinna som inte låter andra diktera hur hon ska göra saker. Jag tyckte den var riktigt bra och underhållande utan att för den delen bli för "tramsig".

The Hate U Give

Bok av Angie Thomas
En mycket läsvärd och bra bok om rasism, klasskillnader, utanförskap och att inte riktigt passa in. Trots att den avhandlar tunga ämnen kändes boken aldrig tung, snarare hoppfull. Trots trauman och hemskheter kan man ändå leva vidare och uppleva stunder av glädje. En oerhört bra och fin bok!
Definitivt ett av Sveriges bästa tv-program! Det är så underhållande, smart men samtidigt lite tramsigt, men precis sådär lagom utan att det blir för mycket. Babben är grym som programledare och deltagarna är också väldigt underhållande.

En herrgårdssägen

Bok av Selma Lagerlöf
Detta var den första av Selmas verk som jag läst och jag tyckte att det var en bra introduktion. Boken är bara 137 sidor lång men är trots det fullpackad av spännande händelser och oväntade situationer. Jag tyckte boken var mysig och den höll ens intresse vid liv från början till slut.

RuPauls dragrace

TV-program från Netflix
Jag blev tipsad om denna serie av min tatuerare (otippat nog!) och tänkte att "det kan väl aldrig vara intressant" men oj, vad fel jag hade! Jag och min man kollade på hela serien från säsong 6 till 12 (tidigare säsonger är filmade med ett jobbigt filter) på väldigt kort tid. Deltagarna är så otroligt kunniga och kreativa, så det gick ju inte att undvika att bli imponerad! Lagom mycket drama utan att det ska bli för jobbigt, duktiga artister och roliga utmaningar. Så himla bra!

Svindlande höjder

Bok av Emily Brontë
Jag läste den här underhållande boken ganska nyligen. Jag kan inte påstå att jag tyckte det var en vacker kärlekshistoria direkt, snarare en berättelse om en hop egoistiska och manipulativa personer som inte riktigt bryr sig om något annat än att få sin vilja fram. En del av dem kan verkligen inte bete sig, vilket skapar ganska roande situationer. Heathcliffs hämndbegär är det som driver handlingen framåt men jag tyckte den var väldigt missriktad. Jag tyckte boken var kul att läsa och lagom spännande.

Dracula

Bok av Katarina Harrison Lindbergh
En riktigt bra och lättläst faktabok om både Vlad Dracul och karaktären greve Dracula. Hur blev de två ihopkopplade och var fick Bram Stoker sin inspiration ifrån? Det och mycket mer får man veta i den här boken. Oerhört spännande!
Det finns inget som kan lugna ens själ lika snabbt och bra som naturen. Jag inbillar mig ibland att allt negativt som stress, (lätt) nedstämdhet, trötthet osv bara sugs ut ur kroppen på en och ner i marken. Skogen är underskattad!

Nattavaara

Bok av Thomas Engström och Margit Richert
En mycket bra och spännande dystopi som utspelar sig i Norrland, fast i republiken "Nordmark" efter att se bröt sig loss från Sverige. Handlingen börjar med Erik, han lillasyster och Marja. Det är en alldeles lagom börjar men senare dyker även andra karaktärer upp från Nordmark och gör hela handlingen än mer spännande. Man sögs in i handlingen väldigt snabbt och det var rena nöjet att läsa boken. Ibland kändes det dock surrealistiskt att läsa om en framtid utan mat, vatten, el och med pandemier osv eftersom vi ju är på väg ditåt. Stundtals kändes det lite läskigt faktiskt. Men trots ämnet är boken inte alls tung eller jobbig! En mycket bra början på denna trilogi.

Jul i krinolin

Bok av Amanda Hellberg
En helmysig och härlig julbok med en blandning av romantik, historia och det övernaturliga. Karaktärerna var skickligt porträtterade och trovärdiga. Tyckte speciellt mycket om Lovisa, fru Brask och Beata. Tre självständiga kvinnor med skinn på näsan.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.