Vandra i naturen

Aktivitet
Finn lugnet i naturen. Ta med en kikare, kanske en kamera. Spana in det fantastiska natur- och djurliv vi har i Sverige. Fota och ta med dig naturen hem. Du håller nog med om att det finns så mycket fantastiskt ute. Andas in den friska luften och vandra den längre slingan än du tänkt. Du kommer inte bli besviken.
Gratis och lättillgängligt. Har du 10 minuter över, eller kanske en timma? Det passar nästan alla att få röra på sig i naturen, få andas frisk luft och lyssna på naturens ljud.
För mig finns inget bättre än att få komma ut i naturen och långsamt vandra. Hinna upptäcka, dofta och lyssna. Det lugnar mig, både fysiskt och psykiskt.
Finns det något bättre än att komma ut i naturen och få uppleva det vilda och vackra? Bra för både knopp och själ!
En skön aktivitet som bjuder på fina stunder av närvaro och en skön känsla i min kropp av att klara av. Ett år som 2020 har det också varit ett härligt sätt att med ryggsäcken packad med fika träffa vänner och hitta fina platser att fika på, ute i frisk luft med underbar omgivningen.
Att bara få vara ute i naturen. Lyssna på ljuden och andas frisk luft. Vet inget som skänker mig så mycket lugn och laddar batterierna på samma sätt.
Älskar att vandra. I Sverige eller ännu hellre el Camino i norra Spanien. Lugnet, tystnaden, naturen. Meditation delux!
Såväl korta som långa vandringar passar alla. Vi vandrar både korta (dag) och i flera dagar med barnen.
Dagsturer är fantastiska nu under vintern, promenera någon km och laga sen mat och njut av utsikt/skog och ät i lugn och ro.
en aktivitet som jag fått upp ögonen för ännu mer nu under pandemin. Passar alla och finns olika svårighetsgrader. Det finns fantastiskt många fina leder runt om i Sverige.
För den som är ny till denna aktiviteten rekommenderar jag att testa en kortare vandring först. Ha inte med för mycket saker att bära på och ha tillräckligt med kläder med. Tråkigt att börja frysa. Sedan rekommenderar jag att ha med något att fika och tillräckligt med vätska för att hålla energin uppe när du vandrar.
En fantastisk aktivitet som passar speciellt bra i dessa corona-tider. Går att variera i det oändliga. Olika omgivningar, platt eller kuperat, snabbt eller långsamt, långt eller kort.

Det är enkelt och lättillgängligt och ingen särskild utrustning behövs egentligen om man inte planerar en riktig lång vandring. Ett par bra och bekväma skor eller kängor kan förstås vara en fördel. Men sen är det bara att ge sig iväg och utforska.
Ett härligt sätt att aktivera sig. Enkelt, gratis och kan varieras i det oändliga om man väljer nya platser att vandra på. Helt säkert har många nu under den pågående pandemin upptäckt detta nygamla sätt att se sig om och kanske också att lära sig mer om närområdet. Mysigt att planera lite i förväg och att ta med sig en matsäck till pausen.
Det finns inget som kan lugna ens själ lika snabbt och bra som naturen. Jag inbillar mig ibland att allt negativt som stress, (lätt) nedstämdhet, trötthet osv bara sugs ut ur kroppen på en och ner i marken. Skogen är underskattad!
Fjällvandring är svårslaget, speciellt om man har hund med sig. Lämna vardagstressen och gå ut i naturen.
Kroppen mår så bra av motion och frisk luft och det finns så många fina vandringsleder , om inte annat en fin natur som man kan njuta av under paus eller fika.
Perfekt aktivitet att göra med barnen. Klä er efter väder. Ta med ett pyssel som t ex utomhus bingo. Rita upp ett rutmönster i så många rutor som ni önskar. I rutorna finns enkla bilder på vad barnen ska hitta som t ex något rött, en sten och en särskild form på ett löv.
Perfekt aktivitet, särskilt i dessa tider. Det kostar inte en massa pengar och är bra för kropp och sinne. Fint att upptäcka vår omgivning och lugnande för kropp och själ.
Det är perfekt nu när man inte kommer ut så mycket pga situationen i världen. Då är en promenad perfekt. Man får frisk luft och så får man se hur naturen ändras under året.
Ta med en kamera så kan man kappsla in naturen i en bild som ett minne
Det är så underbart att få andas frisk luft samtidigt som man motionerar. Bra för både kropp och själ! ✨
Finns inget bättre sätt att motionera, man blir pigg och glad och man känner ett lyckorus i den vackra naturen.

Endorfinerna bara strömmar ut!

Bästa sättet att vara aktiv och man får uppleva vackra landskap och otroligt vacker natur.
Det bästa som finns. Man får andas naturen, ser den vackra naturen, motion o man kan ta mysig picknick med sig.
Andas in naturen är som balsam för själen. Det finns också väldigt många olika vandringsleder runt om i sverige som man kan gå.
Vandring är corona säkert o gratis.
Kan ju inte bli bättre
Njut av naturupplevelser i lugn och ro ta med kameran och gör naturliga fotopausar får vandringen intressant och lägg ut dem på sociala medier så får du kanske vandrarkompisar som gör allt ännu intressantare och turen blir längre med nya stigar och ny natur.
I vårt fina land finns det väldigt många vackra platser som vi inte besöker i vardagen. Varför inte upptäcka dessa under en promenad. Kombinationen av nytta och nöje är slående i denna aktivitet!
En perfekt sysselsättning nu under corona. Man får motipn och får möjlighet att träffa personer i riskgrupp.
Älskar att vandra i naturen tillsammans med sambon och/eller mina barn. Vi tar gärna med oss stormköket och tältet. Maten smakar alltid bättre utomhus, vinter som sommar 😊

Det finns så mycket fantastisk natur att upptäcka, båda i Sverige och utomlands.