Recensioner av Linda Karlsson

Tänd ett litet ljus av Maeve Binchy

Betyg 3
En romantisk bok som utspelar sig från England och Irland om 2 tjejer som växer upp och delar allt mellan varandra även om de måste bo långt ifrån varandra. Den var seg fram tills mitten av boken sen tog den fart och blev riktigt bra i slutet . Jag brukar gilla såna här mer romantiska böcker men kom aldrig in i berättelsen.

Annars tar jag dig av C. S. Duffy

Betyg 5
Så bra bok , man kunde inte sluta att lyssna. Den är en sån perfekt bok som kryper en under skinnet och man vill bara veta mer. Sen får man en helt annan syn på vanliga barnsånger. Kan få sig en liten ryssning när man hör dem. Perfekt bok vid en regnig och dyster dag.

Mannen mellan väggarna av Emma Ångström

Betyg 5
Vill man ha en pulsökande bok och sitta på spänd så är denna toppen för det. Man sitter med obehagliga känslor igenom hela boken , sen har jag lite svårt när det är barn inblandad när det hemskheter men man måste fortsätta att läsa , går inte att släppa .

Feberdröm av George R.R. Martin

Betyg 4
Jag hittade boken på rea , och gillar hans andra böcker . Den är lite seg men samtidigt är det en perfekt skräckhistoria och jag skulle gärna se en film på denna bok. Vampyrer på en hjulångare och gammla tider. Men samtidigt så var den inte nervpirrande utan mer skräck upplevelse. Tyvärr sänker betygen för att den kunde vara lite långrandig emellanåt.

Behind Blue Eyes av C. S. Duffy

Betyg 5
Så otroligt spännande bok. Satt på nålar igenom hela boken och kan säga att jag behövde inte klippa mina naglar efteråt.
Och den härliga mystik som författare har byggt upp. Bra bok från början till slut.

För Ditt Eget Bästa av Pia Johansson

Betyg 5
En bok som berörde mig väldigt mycket, fick läsa den i etapper. Blev på sånt dåligt humör och mådde illa. Svårt att fatta att det finns såna människor som kan göra så mot en annan, att vilja skada en person så djupt.
Måste läsa bok.

Mittvatten av Arne Dahl

Betyg 4
Lika spännande som de andra delarna i serien, dock lite segare men ändå satt man klistrad av historien och vill veta vad som händer hela tiden. Lika många spännande vändningar så man vet absolut inte vad som ska ske i boken. Så nu är det bara en bok kvar av att avnjuta än så länge i denna serien kanske kommer mer vem vet. Men hans bästa böcker hittills.

Den som haver barnen kär av Viktoria Höglund

Betyg 2
En mardröm för alla föräldrar så det är en hemsk historia om barn som försvinner. Oftast så gillar jag böcker med korta kapitlar men i detta fall blev den bara för rörig. Och lite långrandig emellanåt . Svårt att hänga med de olika personerna och mycket hoppande. Vet inte riktigt vad det som gjorde att jag inte fastna heller utan uppbygget av själva skrivandet föll platt. Tyvärr var det ingen bok för mig.
En sån gripande historia och så fruktansvärt hemsk, hur man kan behandla människor på ett så vidrigt sätt. Att beröva en annans liv och tro att man har rätt att få göra så. Jag grät nästan igenom hela boken och mådde illa efter åt. Denna bok fick en att fundera på livet.

Inland av Arne Dahl

Betyg 4
Lite segare än första delen och svårare att komma in i. Men samtidigt spännande att följa dem på deras jakt av sanningen. Blev mer fart i slutet av boken och som även gjorde att jag vill läsa fortsättningen. Härligt med annorlunda deckare.