Morden i Dala-Järna

Bok av B. J. Hermansson
Del 1: Dalamorden. När en journalist hittas mördad rämnar idyllen i det annars fridfulla samhället Dala-Järna längs Västerdalälven. Nora Morell bestämmer sig för att gå till botten med händelsen. Till sin hjälp har hon expojkvännen och polisen Emil Jugas. Efterforskningarna leder till en händelse år 1978 när bygdens kyrka brann ner - och en kropp återfanns bland ruinerna. Kan händelserna höra samman? När ytterligare en person hittas död växer rädslan i den lilla bygden mitt i Dalarnas idyll ... "Morden i Dala-Järna" är en roman, det vill säga en fiktiv berättelse. Alla likheter med verkligheten, och människorna i den, är ren tillfällighet.
En journalist hittas mördad i det lilla samhället Dala-Järna och översättaren Nora Morell tar en paus från sitt jobb för att gräva i historien tillsammans med sin före detta pojkvän, Emil Jugas. Grävandet tar henne tillbaka till 1978 då samhällets kyrka brann ner. Nora tar kontakt med biblioteket och får hjälp av en bibliotekarie att fram material från den kvällen när kyrkan brann och det framgår att en kropp hittades bland ruinerna. Kan mordet på journalisten och kyrkobranden höra ihop? Snart efter mordet på journalisten hittas ytterligare en person död och rädslan växer i Dala-Järna.

Morden i Dala-Järna är B.J Hermanssons debutroman och jag tyckte den var riktigt spännande från första till sista sidan. Gestaltningar av både karaktärer och miljöer var mycket trovärdiga. Storyn var inte förutsägbar och jag lyckades inte gissa vem som var gärningsman. Kommer givetvis att följa författaren och läser gärna mer av honom.
Kunde inte sluta, den höll fast mig från början till slut. Tanke på att detta var hans första deckare så borde han verkligen skriva mer. Jag hoppas och vill ha mer. Sån vändning i slutet och jag var bergsäker på vem som var mördaren men nääääääää ....... Lätt att hänga med i och välskriven en favorit.
Jag gillar den här, man får tänka till lite och man har ingen aning om vem som begått brottet förrän i slutet. Själva historien är intressant och jag gillar karaktärerna, de är inte felfria utan man kan relatera till dem. Den enda jag inte riktigt gillar är Fredrik, får liksom inte grepp om honom. Ska definitivt läsa fortsättningen! 👍🏻