Jenny Nordberg

Användarprofil

Boktokig sprallig och idérik som älskar matlagning

Hur många lingon finns det i världen?

Film från 2011 regisserad av Lena Koppel
Underhållande film med Glada Hudikteatern. En feel good komedi som man gärna myser till i soffan. Har själv sett den tre gånger och tycker fortfarande att den är lika bra.

Än sjunger hon inga sånger

Bok av Susanne Fellbrink
Spännande deckare i musik artist miljö som författaren själv har erfarenhet av. En underhållande bok som jag själv tycker passar bra i en skön stol ute i trädgården.

Doktor Sömn

Bok av Stephen King
Fantastisk spännande bok om man som har kontakt med andevärlden och det håller på att göra honom galen. Naturligtvis finns det onda varelser som är ute efter honom. Mycket spännande efter en förklarande inledning som känns lite seg. Rysare på högsta nivå.

Fredagen den 13:e del VI - Jason lever

Film från 1986 regisserad av Tom McLoughlin
Det har gjorts mer än 12 fredag den 13 filmer och det här är den bästa. Välgjord med en skaplig story och flera roliga situationer i allt blodigt mördande. Denna film känns mer påkostad än de 10 första men vet inte om det stämmer. Härligaste skräckklassikern är dock denna del 6 i serien om Jason.
Del 2 i en serie på 6 böcker där de tre första är mycket lärorika för amatörfotografer. Jag lärde mig massor och mina foton har blivit bättre. Boken är enkelt upplagd och innehåller korta kapitel med bilder och enkelt språk.

Berättelsen om Pi

Bok av Yann Martel
Skepp förliser och du är ensam på en livbåt mitt på havet med en sovande tiger som vaknar. Fantastisk spännande bok med en sagolik läs upplevelse. Mysig positiv berättelse om vänskap fast med mer spänning.
Man funderar hur killen ska överleva i livbåten och han gör det med hjärta och hjärna.

Titta vi flyger

Film från 1980 regisserad av Jim Abrahams och David Zucker m.fl.
Tokrolig katastrofkomedi om en flygning där personal och piloter blir sjuka och allt går på tok. Leslie Nielsen gör en fantastisk roll och en liten svag romantisk historia utspelar sig på planet. Min barndoms favoritfilm för jag skrattade i massor när jag såg filmen på bio.

Heroine

Bok av Mons Kallentoft och Markus Lutteman
Superspännande bok i realtid får vi följa vår hjälte i ett kulturellt religiöst krig med manipulation i en Stockholms förort. Känns som bokens berättelse skulle kunna hända i verkligheten om några år. Otäck berättelse där uppdraget först är att finna och rädda en kvinnlig socialsekreterare som filmats och lagts ut på internet i en otäck situation. Bland de bästa svenska deckare jag läst de senaste åren.

Hacksaw Ridge

Film från 2016 regisserad av Mel Gibson
Gripande otäckt som bygger på verkliga händelser. En vapenvägrares strid att få vara med i amerikanska armen och göra sin militärtjänst medan överordnade försöker tvinga honom till att använda vapen eller utöva bestraffningar åt honom. Stark film som är väldigt bra och välgjord.

Kappan

Bok av Nikolaj Gogol
En osynlig man i Ryssland lever sitt gråa liv och när han blir bjuden hem på fest hos chefen köper han sig en ny kappa. Mycket läsvärd bok om den lilla människan som lever i vårt samhälle. Tragisk och mycket beskrivande bok och vi får följa personen i hans vardag.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.