Emil Johansson

Användarprofil
Kan det vara den största och mest välgjorda nordiska dramaserie som utspelar sig under andra världskriget? Jag tror det! Många insikter och många mer eller mindre chockerande händelser om vårt grannland. Välgjord och otroligt spännande.

Små stora saker

Bok av Jodi Picoult
Mycket känsloladdat verk om rasism och vitt privilegium i ett drama som utspelar sig i rätten. Med stora tydliga drag redogör författaren över att vitt privilegium finns överallt och påverkar så många människor, och framförallt i USA som berättelsen utspelar sig. En mycket aktuell bok.

Skillnadens skörd

Bok av Sara Bäckmo
Återigen mycket fina bilder och inspirerande ord kring odling och självhushållning med allt möjligt från trädgårdslandet. Mycket recept i boken, vilket är bra då det tar avstamp i sådant som är skördeklart i just den perioden, eller som man inte har fantasi till att laga annat än det man alltid gjort av skörden. Redan fått användning av flera recept.

The Walking Dead

TV-program från Netflix
En mardröm som blir till verklighet. Här får vi följa intressanta karaktärer i en snygg, välgjord och enormt dramatisk tv-serie. Inte bara är det zombierna som står i fokus. Nej, för varje avsnitt/säsong som går blir fokuset större på dramat mellan de levande karaktärerna. Men såklart finns alltid zombierna där.
Skapat stor odlarlust och inspirerar till självförsörjnings-tänk. Många användbara recept som är säregna och unika gentemot andra externa receptsamlingar. Fina bilder och ett fint innehåll
Finn lugnet i naturen. Ta med en kikare, kanske en kamera. Spana in det fantastiska natur- och djurliv vi har i Sverige. Fota och ta med dig naturen hem. Du håller nog med om att det finns så mycket fantastiskt ute. Andas in den friska luften och vandra den längre slingan än du tänkt. Du kommer inte bli besviken.

Genen : en högst privat historia

Bok av Siddhartha Mukherjee
Heltäckande redogörelse över genetikens historia och samtid. På ett lättsamt, intresseväckande och finurligt sätt drar Mukherjee en röd tråd igenom hela boken, som går i hand med genetikhistorian, och en väldigt privat historia väller fram.
Frasiga, smakrika och otroligt goda. Passar till mycket. I sallad, i rullar, pizza, som de är, etcetera.
Alltid underhållande och roliga gäster i ’Toppmöte med Anders S’. Nya sidor hos de intervjuade träder fram bakom den roliga masken som vederbörande annars alltid utstrålar i TV:n. Roligt, fint och nära. Toppmöte med Anders S är en toppenpodd.
Det finns ingen större ensamhet än den som skildras i Owens briljanta roman ’Där kräftorna sjunger’. Kya, som innehar huvudrollen, är lätt att känna sympati med och gråten är ofta nära, om den inte redan infinner sig för mig åtminstone, som läser med melankoliska pianostycken i öronen. En tröst för Kya, som följer boken likt en röd tråd är naturen som hon är ett med. Owens har skapat en så målande verklighetstrogen naturskildring att man trollbinds in i en atmosfär som är orubblig. Mina ögon har öppnats upp för våtmark och träsk, det är ett som är säkert.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.