Falafel

Mat
Frasiga, smakrika och otroligt goda. Passar till mycket. I sallad, i rullar, pizza, som de är, etcetera.
Falafel slår allt kött i världen. Så mycket goda smaker som också går att förändra för varje måltid och hitta sin egen bästa kombination. Rekommenderas varmt!
Falafel går alltid hem och kan varieras enormt mycket! Extra gott med mycket sås och fräscha grönsaker :)
Måste slå ett slag för falafel! Så gott, både att göra egen och att köpa fryst och bara steka upp. Superenkelt för den som är sugen på att äta mer veganskt också. Brukar bjuda min icke-veganska familj på falafelrullar med massa olika toppings och alla älskar det.
Älskar falafel! Att det innehåller kikärtor är ett stort plus eftersom det är så nyttigt (när resten är så onyttigt ...)
En underbart god rätt. Vegetarisk, så brakförlust miljö och hälsa . Det bästa är att göra dem själv . Men Malmö har de väldigt goda på olika matställen . Servera med vitlökssås och massa goda grönsaker . Pitabröd är gott till , eller couscous , mathavre mm.
Mums
Perfekt mat att bara dra ihop då man har lite tid efter jobb. Bra mat till hela familjen då man kan välja själv vad som ska vara i wrapen.
Min snabbmat i hemmet. Slukas av hela familjen och går att variera i oändlighet.
Godast är hemgjorda, men färdiga är inte så pjåkiga heller.
Funkar att äta med både bröd, ris och pommes/potatis i någon form.
Perfekta i en god sallad med för den delen. Perfekt mat på utflykter och som plockmat.
Jag tycker att falafel är godast om man gör det själv så man kan krydda efter egen smak. Dock är köpt falafel också väldigt gott och lättvindigt att ha i frysen. Falafel passar till det mesta, mos, pommes, pitabröd, sallad, ris och pasta. Själv tycker jag om att äta det med mos, kebabsås och grönsaker. Lätt att tillaga och jättegott!
Här har du den perfekta maträtten för att få i dina barn vegetariskt och nyttigt. Ja din kanske
kräsna make med som i mitt fall. Ha ha
Smakar så ljuvligt o ingen annar att den är fylld av kikärtor. Man kan sen kombinera tillbehören precis som man önskar. Lika så välj sås efter exakt vad du älskar.
Perfekt perfekt
Lätt att laga själv och genom att testa dig fram kan du få det de godaste falaflarna för dig!
Att köpa falafel på gatukök/färdigt pulver eller frysta brukar också vara helt okej.
Väldigt gott att äta i en wrap med grönsaker och sås till.
Falafel är så gott! Finns inte tiden att göra egna så är mitt tips att kika i din butik efter en mix, blandas med varmt vatten sen är det bara att rulla dem och steka i olja. Ta gärna i sesamfrön, då blir det ännu godare! Jag brukar servera i liba-bröd eller pitabröd, med grönsaker och en god dressing. I dressingen har jag turkisk yoghurt, majonnäs, honung, vitlök och kebabkrydda. Galet enkelt och sanslöst gott!
Falafel kan verkligen vara hur gott som helst med bra tillbehör och när den är bra tillagad. Den ska vara saftig, smakrik och med en krispig yta. Servera gärna i libabröd med färska grönsaker och en god vitlöksyoghurt.
Falafel är en väldigt användbar produkt som går att använda till en mängd rätter. Exempelvis passar falafel till bröd, grönsaker och en god sås. Ett annat sätt att njuta av falafel är att koka en god och rustik tomatsås, steka falafel och servera tillsammans med bulgur, ris eller pasta.
Jag älskar falafel! Den blir allra bäst om man följer ett recept med blötlagda kikärtor, alltså man kokar inte eller köper inte tetra.
Sen brukar jag steka i rikligt med olja, en liten halvfritering kan man säga.
Falafel kan vara SÅ gott, men också SÅ tråkigt. Jag rekommenderar starkt den hemgjorda, färska falafel som säljs i Malmö. Den micrade frysfalafel som brukar säljas i Stockholm går fetbort.
En av de bästa vegetariska rätterna tycker jag! Så gott och relativt lätt att göra själv. Och kikärtor är ju så billigt att det är snällt för plånboken också.
Älskar falafel! Jättegott att göra själv och variera med olika kryddningar eller grönsaker i själva falafeln. Färdigköpta är också goda. Falafel går att äta på så många olika sätt och variera. Supergott och bra för miljön!
Älskar falafel! Brukar kombinera med olika tillbehör så som gurka, tomat, sallad, halloumi och fetaost. Serverar ofta i tortillabröd och toppar med vitlöksdressing. Mums!