Josefine

Användarprofil

Ett lik i garderoben

Bok av Christina Olséni och Micke Hansen
Ester Karlsson, en änka på 78 år, systern Barbro samt hennes man Arne blir bjudna på 80-årskalas. Ett firande som ska pågå i tre dagar på ett slott. Barbro ser fram emot kalaset, till skillnad från Arne och Ester som bara ser det som negativt. När en av de övriga gästerna plötsligt dör mystiskt under firandet startar Ester en mordutredning för att ta reda på vad som egentligen har skett.

Detta är en mysdeckare som är en fristående fortsättning på Ester Karlsson med K.

Badhytten

Bok av Christina Olséni och Micke Hansen
En tidig morgon spelar fyra pensionärer golf i Falsterbo när de plötsligt gör en hemsk upptäckt. Vid hål två hittar de golfklubbens ordförande död. Det blir kaos och förvirring på golfbanan. För att dölja eventuell inblandning i dödsfallet bestämmer sig två av pensionärerna för att knuffa in den döda kroppen i golfbilen, köra tillbaka mot klubbhuset och lämna kroppen där. Detta är bara början på en ovanlig sommar för Falsterboborna...

Katherine-teorin

Bok av John Green
Colin Singleton söker sig alltid till en viss sorts tjejer. Dessa tjejer heter Katherine och gör tyvärr alltid slut med Colin. Konstigt nog har detta hänt 19 gånger. Efter en sista dumpning åker Colin och en vän ut på en bilresa. Denna resa går ut på att Colin ska göra dumpningsteori. På så sätt kan han nästa gång förutse när ett förhållande kommer ta slut. Kanske blir det istället Colin som gör slut?
Agatha, som har jobbat med PR i London, köper sig ett hus på landsbygden för att slippa all storstadspuls. Istället blir livet allt annat än lugnt och skönt när mord och andra hemskheter stör den fridfulla idyllen.

Ett tv-program som är perfekt för personer som tycker om mysdeckare.

Turisten

Bok av Christina Olséni och Micke Hansen
Egon och Ragnar ställer ut sin väns veteranbil på en bilutställning. Då hittar de en död man i bagaget. De vet inte alls hur han har hamnat där eller vem han är. Sedan försvinner kroppen och genast blir fallet svårare att lösa för Mårten, som är polis. Att Mårten dessutom får en ny kollega som vill ta över utredningen är inte till hans fördel.

En mysdeckare om pensionärer och mord i Falsterbo.

Ester Karlsson med K

Bok av Christina Olséni och Micke Hansen
Ester Karlsson är en 78-årig dam som bor med sin kakadua Roland. En dag hittas vaktmästaren i Esters bostadsrättsförening död i sitt förråd. Polisen tror att det rör sig om ett mord och Ester vill också utreda mordet. Därför påbörjar hon en egen utredning men plötsligt sker ett till dödsfall och ingen kan uteslutas från misstankar.

Rekommenderas till de som gillar lättlästa mysdeckare.

Tycker om att pyssla

Tips för den som...
För den som är i behov av insynsskydd men inte vill lägga pengar och stora summor på det, är filmjölk ett tips. Med endast en pensel och filmjölk kan man skapa sina egna insynsskydd genom att måla direkt på fönsterrutorna. När man har tröttnat på sitt motiv kan man bara torka bort det och måla nya. Fönstren kan varieras i oändlighet och sysselsätta både vuxna som barn.

Bara ett litet mord

Bok av Carin Hjulström
Boken handlar om Siri Ehrensvärd som är en känd skådespelerska. Siri har ett förhållande med sin gifta chef som sedan går i kras. Då flyr hon till sin brorson på landet som precis har vunnit en plantskola på poker. Siri och Anton bestämmer sig för att starta upp plantskolan när det plötsligt begås ett mord...

Strandhotellet

Bok av Christina Olséni och Micke Hansen
En mysdeckare där man får följa invånarna i Falsterbo.
Egon, 85 år, har köpt en segelbåt. När han tar med sina vänner på en segeltur hittas båtens förra ägare död ombord. Senare hittas även ett lik i hamnen och den fridfulla semesterorten är nu inte längre så avkopplande och turistvänlig.

Virka

Aktivitet
Att virka är ett roligt sätt att skapa och se sitt verk växa fram. Man behöver inte kunna de mest avancerade virkteknikerna utan det går att tillverka mycket med bara de lättaste maskorna. Mössor, tofflor, filtar, grytlappar och halsdukar är några exempel.🙂
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.