Anna Hallqvist

Användarprofil

Make It Happen

Bok av Carina Sunding
Jag fick upp ögonen för Carina Sunding när hon gästade Agneta Sjödins pod Så in i själen, där Carina pratar om boken och metoden med samma namn: Make it Happen. Metoden går ut på att komma loss och komma till skott, få framåtkraft att skapa det liv man drömmer om. Stora som små. Boken innehåller 100 verktyg, övningar och tips.

Jag uppskattar att Carina Sunding är så öppen och givmild med sina egna livserfarenheter, det ger trovärdighet och ökar motivationen då jag kan känna igen mig i och därmed se att det är möjligt att nån mina egna mål. Spännande hur våra tankar påverkar oss, och hur det går att ändra sitt mindset med relativt enkla medel.

Bokens layout och upplägg gör den både inbjudande och lättsam att ta till sig. När jag har la ifrån mig boken så längtade jag genast tillbaka, för det är givande läsning och övningarna är roliga att göra. Även om en del är nog så utmanande och kluriga! 🧠ä

En bok som jag varmt rekommenderar dig som vill göra en liten eller stor förändring i ditt liv, som kräver ett annat mindset. Jag är övertygad om att du med bokens hjälp kommer framåt i ditt arbete, och även bidra till att du ser nya sidor hos dig själv!

Lunch hemma

Bok av Cina Risberg
Jag gillar att laga mat, av den enkla anledningen att jag älskar att äta god mat Därför plöjer jag gärna kokböcker så fort jag kommer åt, i jakten på nya favoritrecept och goda tips. Här fick jag mitt lystmäte! Jag gillar verkligen Lunch hemma!

Det bästa är inte alla fantastiska recept, utan hur Cina Risberg tänker utanför boxen vad det gäller matlagning. Hon krånglar heller inte till det med märkliga ingredienser som man aldrig har hört talats om, än mindre hittar i en vanlig matbutik. Till mina favoriter hör tipsen på såser, tillbehör, röror och smaksättare.

Recepten är enkla att följa, svinnsmart och med tips på flera olika varianter om man inte har just exakt de sakerna till receptet hemma. Det är även en perfekt bok i dessa tider, när många av oss får vända på varje krona. Det går att spara mycket pengar på att använda sina rester på ett smart sätt!

En kokbok som jag ser fram emot att slita med hälsan.

Hitta dem döda

Bok av Peter James
Peter James brukar vara ett säkert spänningskort, och spänning är det gott om i Hitta dem döda. Detta till trots att författaren gör ett avsteg från det vanliga fokuset på polisutredningen, och istället lägger fokuset på rättegången. Ett nytt, intressant grepp måhända, men personligen tycker jag bättre om att få läsa mer om Roy Grace och teamets utredningsarbete.

I vanlig Peter James-anda kommer det oväntade twister som får läsaren att öva på bladvändarförmågan, och det är galet spännande när rättegången närmar sig sitt slut!

Även om Hitta dem döda inte är en av hans bästa böcker, enligt min mening, så är det fortfarande toppklass!

Så, för dig som gillar polisdeckare och rättegångsdramatik: Varsågod och läs!

Sanatoriet

Bok av Sarah Pearse
Jag hade väldigt höga förväntningar på Sanatoriet, då jag både har hört och sett gott om den. Och den börjar bra! Platsen och miljön är som gjord för en spänningsroman, lägg där till en storm som gör att ingen kan ta sig varken till eller från hotellet och en polis som inte är i tjänst men ändå är på plats och får göra det bästa av läget. Kan det bli annat än bra?

Nja. Sanatoriet är förvisso en välskriven och nervkittlande bok som börjar väldigt bra, men sen blir det rätt rörigt tycker jag. Många karaktärer att hålla ordning på, och Elin gör hänvisningar till saker som har hänt tidigare på ett sätt som gör att jag förvirrat undrar om det här är del två i en serie och jag har missat den första. Jag får heller ingen direkt känsla för Elin, varken som polis eller huvudperson. Även om boken inte infriade mina höga förväntningar, så är jag nyfiken på den cliffhanger som avslutar boken, och jag tänker läsa andra delen, som utkommer på engelska sommaren 2022. Får vi då fördjupa oss i vem Elin Warner egentligen är?

Släckta äro ljusen

Bok av Annika Sjögren
Släckta äro ljusen är den första bok av Annika Sjögren som jag läser, och jag är glatt överraskad. Välskriven spänning som ger mersmak! Den genomtänkta intrigen är stark och listig. Med fina karaktärsbyggen, där varje karaktär har sin egna unika röst, upplever jag inga problem att hålla isär dem även om de är många till antal. Karaktärerna är så intressanta, alla på sitt speciella sätt, jag vill följa dem alla vilket göra det omöjligt att lägga ifrån mig boken. Sträckläsning utlovas!

En av mina favoritförfattare, Karin Fossum, kan konsten att skriva om vardagliga människor som hamnar i extraordinära situationer. Annika Sjögrens bok påminner om hennes böcker, in under skinnet på karaktärerna och det är den lilla människan som är intressant att skåda. Resultatet bli nervpirrande och verklighetstroget.

Släckta äro ljusen är en bok att rekommendera dig som gillar en lagom lång deckare med karaktärer som berör. Det är sorgligt, mänskligt och det finns igenkänning. En deckare som du inte kommer att släppa innan den är slut, helt enkelt.

Flickan i Stenparken

Bok av Nilla Kjellsdotter
Bokens tema är barns utsatthet, och det är minst sagt obehagligt och hjärtskärande att läsa om de brott som begås mot dem. Diabetes är ett undertema som genomsyrar boken, invävt i handlingen på flera sätt, och det är tydligt att författarinnan är påläst på området.

Om inte avdelningschefen Elof Wallin dykt upp skulle trovärdigheten varit högre, han är för mycket av en kliché med sin inkompetens och dåliga humör som går ut över poliskollegorna. Hans agerande i den tidigare utredningen får mig att skaka på huvudet och sucka. Men, trots Elof, så ramlar bitarna snart på plats och jag dras allt djupare in i den rafflande handlingen.

Spännande och lättläst deckare med bra skrivna dialoger som driver handlingen framåt på ett naturligt och medryckande sätt. Mija är en intressant karaktär som växer med de uppgifter hon ställs inför. Ser fram emot att läsa om henne, både i hennes yrkes- och privatliv. Då slutet bjöd på en riktig cliffhanger så hoppas jag att det blir riktigt snart!

Virvelvind

Bok av Lisa Hågensen
Jag har läst hela serien om Raili och Ylva, så av erfarenhet är jag på det klara med att dessa märkliga bibliotekarier kan hamna i precis vilka äventyr som helst.

Jag dras snabbt in i handlingen och blir fast. Språket är lättläst med klockrena gestaltningar och mycket dialog. Kapitlen avsluts gärna med cliffhangers, vilket gör det omöjligt att lägga ifrån sig boken. Jag fortsätter att ha roligt åt Railis inre dialoger och snabba repliker, hon kan verkligen konsten att lätta upp den allra otäckaste mordhistoria!

En bok att rekommendera dig med fallenhet att uppskatta spännande underhållning med mycket humor, och som inte räds övernaturliga inslag. Perfekt att krypa upp i soffan med när stormarna yr utanför fönstret, vem vet vad virvelvindarna för med sig...

Betraktaren

Bok av Helene Flood
Rikke är bokens enda berättarröst, men kan läsaren lita på henne? I likhet med Terapeuten är det svårt att riktigt veta. Berättelsen är kronologisk, med avbrott för det brev Rikke läser upp för poliserna. Miljön är avskalad, vi rör oss bland de fyra etagelägenheterna i Tåsen. Vi kryper långt in under skinnet på de boende, ingen lämnas outforskad. Karaktärerna är ljuvligt komplexa och högst trovärdiga. Det är så lätt för oss människor att måla upp en idé om moralisk riktning, särskilt lätt för våra medmänniskor. Men hur går det att följa den själv, speciellt när åtrån tar över förnuftet?

Med briljans och stor skicklighet strör författarinnan ut pusselbitar och tänkbara lösningar, utan att för den skull avslöja för mycket. Ett genialiskt drag för att hålla läsaren fast som i ett skruvstäd. Jag kunde inte sluta tänka på den här boken innan jag läst ut den, var helt uppslukad. Välskriven och listig från början till slut, så det finns inget mer att tillägga: Läs Betraktaren!

Meditationsmålarboken

Bok av Jenny Mårtensson
De fina bilderna att fylla i varvas med kloka ord och reflektioner, i lagom mängd att orka ta till sig även för personer som är/varit utmattade. Stort, härligt format med hårda pärmar och spiraler, vilket gör det lätt att vika när man ska måla. En perfekt gåva eller julklapp till den som behöver varva ner.

En ljuvligt klok målarbok, som berörde mig i sin enkelhet. Varje ord är så genomtänkt, poetiskt och eftertänksamt. Med andra ord, det här är ingen vanlig målarbok, utan så mycket mer.

Fänrikshjärta

Bok av Malin Roca Ahlgren
Saga är 12 år, hon kan känna när andra är rädda eller ledsna. Hon bor hemma hos sin pappa, men han förstår inte Saga så bra. Hon gråter mycket, några säger att hon är löjligt känslig. Hos farmor, som är Sagas bästa vän, känner hon sig hemma. Det är som att farmor bor i en annan värld, en värld av färger och dofter.

Saga är högkänslig. Highly sensitive person, HSP. Det är inte samma sak som överkänslig. Att vara högkänslig i skolmiljö kan vara en utmaning, och Fänrikshjärta handlar om just det. Boken är tänkt som ett stöd till barn som känner mycket, och till deras familjer och förstås skolpersonal.


En välskriven, klok och lättläst bok för barn som behöver få någon att känna igen sig i, och vuxna som behöver lära sig och förstå vad HSP handlar om. Malin Roca Ahlgren skriver på ett sätt som gör det lätt för läsaren att sätta sig in i hur det är att vara Saga.

Boken innehåller finstämda, genomtänkta och till texten passande illustrationer i svartvitt. I slutet av av boken finns en kort faktadel med många bra tips, länkar och goda råd. Kan varmt rekommendera Fänrikshjärta, för igenkänning eller förståelse.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.