Hitta dem döda

Find them dead
Bok av Peter James
Ett ord, hon dör. Två ord, hon lever. Tvära vändningar och nervkittlande rättegångsdramatik när Roy Grace är tillbaka. Efter att ha avslutat sin utstationering vid Londonpolisen får Roy Grace ett tips om en mäktig knarkhandlare som har sin bas i Brighton. Och redan första dagen tillbaka på sitt gamla jobb kallas han till vad som först verkar vara ett motivlöst mord. Men gradvis dras både utredningen och Grace in i den hänsynslöse knarkhandlarens sfär. Och när han ställs inför rätta visar han sig vara en man som bokstavligen är beredd gå över lik, så länge han går fri. I juryn sitter Meg Magellan, vars liv just slagits i spillror. Megs dotter är i händerna på en okänd gärningsman och reglerna för att någonsin få återse henne är enkla. I slutet av rättegången måste hon se till att juryn säger två ord: inte skyldig. ?Peter James är en av de bästa deckarförfattarna idag.? Karin Slaughter ?En actionfylld och nästan svettig berättelse som håller tempo ända in i mål.? Göteborgs-Posten om Han dör om du inte ?Det är alltid välskrivna kriminalromaner med spännande brott som berättas i rappt tempo.? Vilivonkanbooks om Han dör om du inte Peter James är en brittisk författare och filmproducent med bas i London och Brighton. Han har röstats fram som den bästa deckarförfattaren genom tiderna av bokhandelskedjan WH Smith och belönades 2016 med en Diamond Dagger av Crime Writers Association. Hitta dem döda är den sextonde boken i hans hyllade serie om kriminalintendent Roy Grace, som även filmatiserats med John Simms i huvudrollen.
Peter James brukar vara ett säkert spänningskort, och spänning är det gott om i Hitta dem döda. Detta till trots att författaren gör ett avsteg från det vanliga fokuset på polisutredningen, och istället lägger fokuset på rättegången. Ett nytt, intressant grepp måhända, men personligen tycker jag bättre om att få läsa mer om Roy Grace och teamets utredningsarbete.

I vanlig Peter James-anda kommer det oväntade twister som får läsaren att öva på bladvändarförmågan, och det är galet spännande när rättegången närmar sig sitt slut!

Även om Hitta dem döda inte är en av hans bästa böcker, enligt min mening, så är det fortfarande toppklass!

Så, för dig som gillar polisdeckare och rättegångsdramatik: Varsågod och läs!