Meditationsmålarboken

Bok av Jenny Mårtensson
Meditationsmålarboken är en vackert utformad bok med handtecknande illustrationer. Förutom unika mönster att färglägga, innehåller boken poetiska betraktelser för eftertanke och fantasi. En bok för stunder i ro och stillhet. "Mönster. Jag ritar mönster. Linjer blir former. Rörelse. Pennans improviserade lek över papperet. Jag låter mönstren skapa sig själva. Har ingen plan. Det fungerar inte om jag har en plan. Den stänger in och gör att rörelsen stannar. Pennan vill vara fri." Jenny Mårtensson följer pennan och inte tvärtom. Ibland har hon en idé när hon börjar men oftast är det hon som följer pennan. Mönstren vill sig själva. Meditationsmålarboken gör det möjligt för dig att göra likadant. Mönstren i boken är dina former. Att måla så är att meditera. Att följa varje färg, dess frekvens och energi och se vad som växer fram. För med färg i formerna skapas nya mönster. Dina mönster.
De fina bilderna att fylla i varvas med kloka ord och reflektioner, i lagom mängd att orka ta till sig även för personer som är/varit utmattade. Stort, härligt format med hårda pärmar och spiraler, vilket gör det lätt att vika när man ska måla. En perfekt gåva eller julklapp till den som behöver varva ner.

En ljuvligt klok målarbok, som berörde mig i sin enkelhet. Varje ord är så genomtänkt, poetiskt och eftertänksamt. Med andra ord, det här är ingen vanlig målarbok, utan så mycket mer.