Släckta äro ljusen

Bok av Annika Sjögren
Hyllade Annika Sjögren är tillbaka med ny spänningsroman från Härnösand!   Paula har bara ett par månader kvar till pensionen och ser framemot ett lugnare liv. Men när hennes mor måste flytta in på ett demensboende står hon plötsligt själv med uppgiften att rensa ut huset. En dag gör hon ett fasansfullt fynd hon hittar spår efter ett för länge sedan begånget brott. Men vem är förövaren? Vad har modern egentligen dolt för henne under alla dessa år? I stället för att kontakta polisen försöker Paula på egen hand lappa ihop sanningen om sin familjebakgrund. I en annan del av Härnösand tar Kristoffer, som äntligen tycks ha hamnat på rätt sida om lagen, åter kontakt med de mörkare delarna av sitt förflutna efter att han en dag får korn på ett mystiskt arv. Samtidigt sätts den unga mamman Olivia på prov när den nyblivna familjelyckan visar sig vara mer ömtålig än hon trott. Vartefter som nya relationer uppdagas vävs dessa tre öden ofrivilligt samman. Släckta äro ljusen är en psykologisk thriller om när det förgångna kastar skuggor in i samtiden. Hur långt är vi beredda att gå när den verklighet vi känt visar sig vara förljugen? ANNIKA SJÖGREN har sedan debuten 2007 värnat om den lilla människan och de stora frågorna i den psykologiska thrillerns form. Hennes spänningsmättade serie från Härnösand med omnejd har nått en stor publik, inte minst som ljudbok. Släckta äro ljusen är den sjätte fristående delen.
Släckta äro ljusen är den första bok av Annika Sjögren som jag läser, och jag är glatt överraskad. Välskriven spänning som ger mersmak! Den genomtänkta intrigen är stark och listig. Med fina karaktärsbyggen, där varje karaktär har sin egna unika röst, upplever jag inga problem att hålla isär dem även om de är många till antal. Karaktärerna är så intressanta, alla på sitt speciella sätt, jag vill följa dem alla vilket göra det omöjligt att lägga ifrån mig boken. Sträckläsning utlovas!

En av mina favoritförfattare, Karin Fossum, kan konsten att skriva om vardagliga människor som hamnar i extraordinära situationer. Annika Sjögrens bok påminner om hennes böcker, in under skinnet på karaktärerna och det är den lilla människan som är intressant att skåda. Resultatet bli nervpirrande och verklighetstroget.

Släckta äro ljusen är en bok att rekommendera dig som gillar en lagom lång deckare med karaktärer som berör. Det är sorgligt, mänskligt och det finns igenkänning. En deckare som du inte kommer att släppa innan den är slut, helt enkelt.