Lunch hemma

Cina Risberg
I Lunch hemma delar Cina Risberg, en rutinerad hemma jobbare som älskar livets goda, med sig av smarta genvägar till snabba, smarriga och klimat smarta luncher som lika gärna kan bli middagar. Hon blandar råd kring hur man förhöjer smaker och bäst tar vara på rester med tips på hur man enkelt gör en fredagslunch lite festligare eller drar ihop en hemmalunch med vänner. Lunch hemma är en kokbok för alla som vill veta hur man kan göra vardagen godare och roligare och samtidigt värna våra resurser, såväl maten och orken som tiden.    
Jag gillar att laga mat, av den enkla anledningen att jag älskar att äta god mat Därför plöjer jag gärna kokböcker så fort jag kommer åt, i jakten på nya favoritrecept och goda tips. Här fick jag mitt lystmäte! Jag gillar verkligen Lunch hemma!

Det bästa är inte alla fantastiska recept, utan hur Cina Risberg tänker utanför boxen vad det gäller matlagning. Hon krånglar heller inte till det med märkliga ingredienser som man aldrig har hört talats om, än mindre hittar i en vanlig matbutik. Till mina favoriter hör tipsen på såser, tillbehör, röror och smaksättare.

Recepten är enkla att följa, svinnsmart och med tips på flera olika varianter om man inte har just exakt de sakerna till receptet hemma. Det är även en perfekt bok i dessa tider, när många av oss får vända på varje krona. Det går att spara mycket pengar på att använda sina rester på ett smart sätt!

En kokbok som jag ser fram emot att slita med hälsan.