Anna Nymark

Användarprofil
Lätt att laga själv och genom att testa dig fram kan du få det de godaste falaflarna för dig!
Att köpa falafel på gatukök/färdigt pulver eller frysta brukar också vara helt okej.
Väldigt gott att äta i en wrap med grönsaker och sås till.
Nu har jag äntligen lyssnat på den tredje boken i Åsa Hallengårds serie om personerna som möttes på en antikkurs för fyra år sedan. Denna tredje bok heter Antikgård för spirande hjärtan.

Vi får alltså följa samma karaktärer som i de tidigare böcker och de fina relationer och band som skapats. Detta är riktig feelgood, utan att bli sötsliskigt då allvarliga ämnen tas upp. Berättelsen ger mig hopp om att bara det finns mod att öppna sig för andra kan det bli väldigt bra!

Om du inte läst serien innan rekommenderar jag den!
Väldigt bra dramatisering av boken. Bra skådespelare och bra berättare. De fantasifulla miljöerna är lätta att se framför sig när en lyssnar. Spännande och välgjord. Vissa avsnitt är lite läskiga och det kan vara bra om barn och vuxna lyssnar ihop.

Jul i strandhuset

Bok av Veronica Henry
Jag har läst några stycken av Veronica Henrys böcker tidigare och hade därför höga förväntningar.

Förväntningarna uppfylldes inte helt, men jag tror egentligen inte det beror på boken utan mig... Boken handlar nämligen om stress och press kring hur, var och med vem julen ska firas. Eftersom det inte existerar i mitt liv, kan jag inte riktigt känna igen mig i huvudkaraktären Lizzy.

Trots detta är det en mysig bok där flera karaktärers liv vävs ihop och det gillar jag alltid! Rekommenderas om du vill läsa en mysig bok.

Fritt fall

Bok av Anneli Olsson
Detta är en riktigt mysig feelgood blandat med svärta, precis som jag tycker om. Det jag gillar mest i boken är att vi får följa huvudpersonen Alvas inre resa, hur hon växer som person och vågar tro på sig själv 💪

Boken innehåller en långresa, vilket gör mig så sugen på sol, värme, träffa nya människor och se nya ställen. Men, tills det går är det väldigt trevligt att få resa med Alva ❤️

Nu väntar jag spänt på att läsa nästa del i den här tänkta triologin.

Använd bok som present

Presenttips av jultomten
En bok kan få läsaren att både resa iväg och ”träffa” nya människor i fantasin. Det är inte bara härligt, utan också extra viktigt just nu ❤️

Hundra skäl att leva

Bok av Richard Roper
Jag är så glad över att ha läst boken, för detta är en pärla!

Huvudpersonen är Andrew, som arbetar på kommunen med att ordna begravningar för avlidna som inte har några anhöriga. Vi följer honom på det väldigt speciella jobbet och på fritiden. Det är svårt att skriva om boken utan att avslöja allt, men den är otroligt välskriven. Andrew är en ganska destruktiv, nedstämd och ensam person, som vi sakta får lära känna och även förstå lite bättre genom tillbakablickar från uppväxten. Vi lär känna andra sidor hos honom, som humor, mod och omtänksamhet. Andrew är en karaktär som jag tycker så mycket om och som jag så gärna skulle vilja hjälpa. Eller rättare sagt, hjälpa honom till att hjälpa sig själv att förstå sitt värde på jorden ❤️

Boken är egentligen ganska dyster, men författaren lyckas använda humor och språket på ett sätt som gör det tunga lättare. Det påminner lite om Fredrik Backmans sätt att skriva. Det finns flera tvister i boken som gör att hoppet för Andrew tänds (och ibland släcks) och det skapar ett väldigt driv framåt. Detta är en bok som är svår att släppa ifrån sig och Andrew kommer finnas kvar hos mig länge! ❤️

Egenmakt

Bok av Erika Rockborn
Egenmakt av Erika Rockborn är den tredje och avslutande delen i serien om Martin.

Huvudpersonen är Martin, men de andra karaktärerna i boken följer med i hela serien de med. Det uppskattar jag, eftersom det finns så många fina karaktärer som stannar i mitt hjärta.

Det som gör den här serien så bra enligt mig, är igenkänningen i det vardagliga och vanliga. Genom Erikas sätt att beskriva vardagliga händelser och väva ihop det med Martins känslor och erfarenheter, blir det så verkligt och bra! Språket är lättläst, men för den skull inte enkelt. Karaktärerna och händelserna känns rakt igenom äkta. När en som jag har läst de två första delarna och tyckt mycket om dem, är Egenmakt lite tudelad. När jag började läsa den var jag så himla ivrig, men tvingade mig själv att pausa så jag skulle kunna njuta längre ❤️ Nu saknar jag Martin och resten av gänget!

Presentkorg

Presenttips av jultomten
Ge bort receptet på ditt favoritbröd eller bakverk, tillsammans med ingredienserna.

Ta en stor glasburk och häll i alla torra ingredienser en i taget, det blir väldigt snyggt!

Vuxna människor

Bok av Marie Aubert
Boken är kort och handlingen utspelar sig bara under några dagar, ändå lyckas författaren fylla den med så mycket! Språket är imponerande och detta är ännu en bok där det inte finns ett ord i onödan, allt behövs. Jag gillar att historien i nutid vävs ihop med tillbakablickar på ett fint sätt som ger djup och förståelse för huvudpersonen Ida.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.