Katarina Ahrell

Användarprofil
En trevlig feelgoodfilm som är en rolig film, men som inte lämnar några spår efter sig. Bra skådespelare och några skratt i en story om några olika personers liv och relationer, som också hänger ihop med varandra.

Griftefrid

Bok av Calle Höst
Det här är den bisarraste mest makabra bok som jag har läst. Den handlar om den oälskade sonen som lever ett hårt liv med sina gamla stränga föräldrar och som hittar lyckan i det mest oväntade och osmakliga man kan tänka sig.
I Fraxx ska du bli av med dina 15 sifferbrickor. Det finns fyra färger och nummer ett till 14. Det finns också brickor som uppmanar alla att skicka två brickor vidare och såna som uppmanar någon att dra tre nya brickor ur påsen. Du får lägga ut brickor som hänger ihop i nummerföljd och färg eller brickor med samma nummer. Du får fylla på dina och medspelarnas redan utlagda kombinationer. Kan du inte får du dra upp en bricka. Enkelt, men klurigt och väldigt roligt.

Cilkas resa

Bok av Heather Morris
Cilka har överlevt Auschwitz-Birkenaus koncentrationsläger, men anklagas för att vara lierad med tyskarna och skickas därför till ett fångläger i Sibirien. Boken skildrar hennes tid i lägret och blickar också tillbaka till tiden Auschwitz. Det är en brutal berättelse där fakta och fiktion blandas. Boken avslutas med en ren faktadel om de fångläger som fanns på ett antal platser i det forna Sovjetunionen.
Det här spelet är alltid lika roligt. Samla tågkort och bygg tåg som sträcker sig genom Europa. Hinn först med att bygga det viktigaste sträckorna och lägg till en station om någon annan hunnit före. Spelet kräver tur och strategi.
Den lilla flickan Kya bor med sin familj, mamma, pappa och de äldre syskonen i ett litet skjul i den ensliga våtmarken. De har inte mycket och pappan super och slåss. Familjemedlemmarna ger sig av en efter en och till slut är Kya ensam. Hon hittar sina egna sätt att överleva och bor alldeles själv och blir aldrig en del av samhället. Man får följa hennes liv och får en inblick i hur det kan vara att inte accepteras eller passa in. Boken är fascinerande och fängslande och mycket svår att lägga ifrån sig.

Bron

TV-program från Netflix
Så spännande och så välgjort, med helt lysande skådespelarinsatser. Den första säsongen börjar med att ett lik hittas på gränsen mellan Sverige och Danmark. Mitt på bron. Saga Norén som jobbar vid länskrim i Malmö får samarbeta med en dansk kollega för att lösa mordet, som visar sig bli det första av flera mycket spektakulära mord. Sofia Helin gör rollen som Saga mycket trovärdigt. Stor risk för maratontittande.

Odins eld

Bok av Elvira Birgitta Holm
En historia som utspelar sig på 400-talet, som berättar om hur det kanske kunde ha varit. Allt kretsar kring stormansdottern Jorunn och hennes familj. Man får vara med vid vardagshändelser, blot, ting, giftermålet och plundringar. Stundtals blir jag fångad av texten, men andra stunder har jag svårt att behålla fokus på den.
Det här är en tv-serie som handlar om det norska kungahuset under andra världskriget. Historien bygger delvis på fakta, men har också kryddats en aning. Serien är välgjord och spännande med bra skådespelarinsatser.
En katt som hamnar på villovägar och en hemlös man. De hittar varandra och hjälper varandra. De följs åt på en rundresa som följer årstidernas skiftningar. De möter många svårigheter efter vägen, men finns alltid där för varandra. Ända tills ägarens efterlysning av den bortsprungna katten till slut når fram.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.