Atlantic Crossing

TV-program
Ett "historiskt" drama om norska kungahuset under andra världskriget. Hur mycket detaljer som stämmer är ju svårt att säga men det är ett spännande och välspelat drama. Ger en intressant inblick i Norges del i andra världskriget som många nog inte känner till.
Kan det vara den största och mest välgjorda nordiska dramaserie som utspelar sig under andra världskriget? Jag tror det! Många insikter och många mer eller mindre chockerande händelser om vårt grannland. Välgjord och otroligt spännande.
Det här är en tv-serie som handlar om det norska kungahuset under andra världskriget. Historien bygger delvis på fakta, men har också kryddats en aning. Serien är välgjord och spännande med bra skådespelarinsatser.
En bra, lite annorlunda serier om Andra världskriget, sett ur det norska kungahusets synvinkel. Serien bygger på verkliga händelser och det är intressant. Kronprinsessan Märta flyr till Amerika med barnen när Norge blir ockuperat. Där kommer hon väldigt nära den amerikanska presidenten som fascineras av henne, det blir en svår balansgång. Hur kan man säga nej till världens mäktigaste man när man samtidigt behöver hans stöd, både privat och för hela Norge och Europa.
Serien är lite långsam, men oerhört välgjord, både när det gäller skådespeleriet och kläder, rekvisita, miljöer.
Med norska kronprinsessan Märta, mamma till nuvarande kung Harald, skildras tiden runt andra världskriget. Medan dåvarande kungen och kronprinsen är i exil i London flyr Märta och hennes tre små barn till USA varifrån hon försöker påverka Norges framtid.

Inspirerad av verkliga händelser med delar av fiktion är detta en bra gjord skildring av 1940-talet och kriget från en vinkel jag aldrig tidigare sett.