Erika

Användarprofil

Sagan om ringen: Härskarringen

Film från 2001 regisserad av Peter Jackson
En fantastisk film baserad på böcker jag älskade som yngre tonåring. Fantasy, spänning och äventyr och många coola specialeffekter.

En bokhandlares dagbok

Bok av Shaun Bythell
Detta är en memoarbok av en man som driver en bokhandel för begagnade böcker i en engelsk småstad. Krångliga kunder och krångliga anställda blandas med kärleken till böcker samtidigt som mödorna som småföretagare beskrivs. Beskrivningen av bokhandeln gör att man vill dit direkt- en öppen spis, böcker i massor... Även småstadslivet beskrivs på ett väldigt bra sätt.
En bra bok som jag läste ut på 2 dagar även fast jag väldigt sällan läser böcker i memoarformat.

Uno

Kortspel
En riktig klassiker för familjen att spela! Ett perfekt spel att spela där alla kan vara med och alla kan slå alla.

Gun love

Bok av Jennifer Clement
Detta är berättelsen om Pearl som växer upp tillsammans med sin mamma på en trailerpark i Florida. Det är en egen värld med människor som är trasiga på in- och utsidan, fattigdom, vapen och cigaretter. När Pearl är 14 blir tillvaron ännu värre...

En kortfattad, mörk historia om Pearls uppväxt, formad av hennes omgivning.
En klassiker som funkar för hela familjen och som alla uppskattar på sitt sätt- en långkörare perfekt för kvällar där vädret säger inneaktivitet.

Shuggie Bain

Bok av Douglas Stuart
En berättelse om Shuggies uppväxt i en arbetarklassmiljö i Glasgow på 1980-talet. En rå, grå och sorglig skildring av en pojke som försöker bli vuxen i en mörk omgivning.
Given gemenskap familjeunderhållning så här på vårkanten! Gärna i kombination med snacks och något glittrigt för rätt stämning. Barnen har stenkoll, pappan kan sitta och sucka i sitt soffhörn (men tycka att det är lite kul ändå) och mamman njuter av att alla är sams och har det trevligt tillsammans!

Att landa som en trana

Bok av Kajsa Ingemarsson
Så annorlunda berättarstil i denna! En person som kallar sig för Greven ser tillbaka på sitt liv, eller rättare sagt sina liv, under olika tidsepoker. Vackert skriven med ett djup. En filosofisk och tankeväckande och väldigt annorlunda bok som jag gillade när jag väl kommit in i den och börjat förstå mig på den. Läsvärd!
Given familjetittning i denna familj. Åttaåringen är säker på att han är bättre än alla kändisarna som utmanas på diverse tester på allt, sexåringen skrattar när folk ramlar eller misslyckas, pappan funderar varför han inte har koll på en enda kändis och mamman är mest nöjd över den kortvariga familjefriden som råder under sändningstiden :-)

Himmel över Alaska

Bok av Kristin Hannah
Lenis pappa är krigsveteran och familjen har det inte helt lätt. En dag bestämmer han sig för att familjen kommer att få ett bättre liv i vildmarken i Alaska. Dit när det alltså av för Leni och hennes föräldrar.

En enorm omställning blir det att flytta till en isolerad och avskild plats där naturen styr. Ett hårt liv bland hårda människor och många faror.

En bok jag tyckte mycket om med trovärdiga personbeskrivningar och fantastiska naturskildringar.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.