Ticket to Ride

Brädspel
Ett brädspel för 2-5 spelare som går ut på att bygga järnvägsspår mellan utvalda stationer. Vilka dina stationer är, vet bara du.
För att bygga betalar man med färgade tågkort. Vill man bygga en linje som är 4gula vagnar långt, betalar man med fyra gula tågkort. Varje spår kan bara tillhöra en spelare, men det går att bygga stationer som ger möjlighet att använda någon annan linje för att ta sig framåt.

Enkla regler- bygg ihop dina tågrutter och få poäng. Misslyckad du blir det minuspoäng.

Ett enkelt spel för alla åldrar. Finns i många olika versioner; Världsdelar, eller bygg en tunnelbana i en storstad.
Inget spel som man spelar lite snabbt i väntan på något annat att göra. Ticket to ride kan skänka timmars nöje samtidigt som man på något sätt känner att man inte bidrar till flygindustrins smutsiga utläpp. Lol ;-)
Världens bästa brädspel! Det är inte en slump att detta spel vunnit massa priser för det är verkligen ett spel som uppskattas av alla. Underbart sätt att umgås på och kan spelas många gånger utan att man tröttnar.
Ett favoritbrädspel! Kombinerar tur med taktik och skicklighet, väldigt roligt och passar de allra flesta.
Finns nog inget roligare spel än detta. Man får kombinera strategi med lite tur när det gäller att bygga olika tågrutter på ett strategiskt sätt. Något jag tycker extra om med detta spel är att varje tur går snabbt så att det snabbt blir ens tur igen!
Det här spelet är alltid lika roligt. Samla tågkort och bygg tåg som sträcker sig genom Europa. Hinn först med att bygga det viktigaste sträckorna och lägg till en station om någon annan hunnit före. Spelet kräver tur och strategi.
Ett spel som aldrig blir tråkigt. Hur många gånger man än spelat Ticket to Ride och vet alla de bästa sätten att nå ett visst mål så blir omgången aldrig lik någon annan. Fantastiskt familjespel som finns i olika versioner och storlekar.
Ett finurligt och spännande spel där man lär sig mer och mer om tekniken för att komma vidare för varje spelomgång. Roligt att ta sig mellan olika platser. Spelen finns med flera olika versioner runt om i världen och för olika tidsåldrar som gör att det passar även den lite nördigare gruppen av spelare.
Bra om man är åtminstone 3-4 personer och det tar 45-60 minuter iaf.
Rekommenderas för den som gillar strategispel
Detta är ett av mina absoluta favoriter, och går att spela med såväl familj som vänner.

Det hela går ut på att bygga tåglinjer mellan olika städer. För att kunna göra detta behöver du ha rätt kort på hand och att ingen annan spelare är ute efter samma sträcka.

För att vinna behöver du både vara strategisk och ha tur. Det kan vara vara lite klurigt innan reglerna sitter, men sedan är det bara att spela på. Inget spel för de med svaga nerver och räkna med ökad puls!