Natalie

Användarprofil
Finns nog inget roligare spel än detta. Man får kombinera strategi med lite tur när det gäller att bygga olika tågrutter på ett strategiskt sätt. Något jag tycker extra om med detta spel är att varje tur går snabbt så att det snabbt blir ens tur igen!

Spik och panik, Sune

Bok av Anders Jacobsson och Sören Olsson
Minns denna bok som min absoluta favoritbok som barn.

Boken är skrivet på ett mycket lättläst vis med lagom långa kapitel. Lättläst språk som är underhållande, en bok som var lika bra varje gång den lästes och det var ofta svårt att slita sig.

Rekommenderar helt klart boken till barn som tycker om att läsa, suveränt också att det finns fler i serien.

Katter och döttrar

Bok av Helen Brown
En gullig uppföljare till Cleo som inte gjorde en besviken.

Vi får fortsätta följa Helens liv efter Cleo, nu med en ny katt som heter Jonah. Boken var mycket trevlig att läsa och den var även väldigt lättläst och kändes inte som de 400 sidor den faktiskt är. Mysfaktorn finns genom hela boken samtidigt som den öppet och ärligt beskriver verkligheten.

Knutby

Bok av Jonas Bonnier
En berättelse om en sann historia om den kristna sekten i Knutby. Intressant att få en inblick av vad som hände i Knutby samt hur livet kunde se ut för dem som bodde där. Mycket intressant läsning samtidigt som man blir lite fascinerad över hur ett sådanat samhälle kan byggas upp och befolkningen accepterar det.

Tyvärr vet man inte om författaren tagit dig friheten att addera/förstora upp en del saker då medlemmarna i sekten inte går under sina riktiga namn.

Mytomanen

Bok av Sofie Sarenbrant
Ännu en jättebra bok i serien om Emma Sköld.

Vi får följa med Emma, Nyllet och deras kollegor i jaken på den skyldiga till mordet på en ung pojke. Hela boken präglas av en spänning som hela tiden byggs upp och späds på. Man får hela tiden logiska förklaringar på alla misstankar osv.

En välskriven och genomtänkt deckare, jättebra.

När hundarna kommer

Bok av Jessica Schiefauer
En ungdomsroman som handlar om det tysta våldet bland ungdomar.

En fin och sorgsen historia om kärlek, våld och en som leder till en besatthet som får en tragisk utgång. Vi får genom boken följa Isak och Ester i deras liv och ta del av deras tankar. Vilka kan man lita på och känner jag verkligen personen så väl som jag trodde? Var kommer hatet ifrån? Och våldet?

Vi får en viktig insyn i hur en ungdoms liv kan se ut

Var är Alaska?

Bok av John Green
En mycket gripande och relevant historia om ungdomar som går på internatskola. Vi för följa med i livet som tonåring och hur svårt det kan vara att hantera första kärleken, första fyllan, första cigaretten osv. Som tonåring har man många frågor men ofta alldeles för få svar. Det är svårt att se en lösning.

En mycket läsvärd bok!

Leksaksbil som present

Vilket barn tycker inte det är roligt att köra med bilar?

Leken kan se ut på såå många olika sätt och bilen kan köra på mängder av olika ställen. Bara fantasin sätter gränser

Lego

Produkttyp

Lego som present

En leksak som aldrig känns gammal. Det är inte bara samma samma hela tiden utan det främjar nytänkande. Det blir spännande för barnen att man kan bygga så många olika saker bara man är kreativ. Lego låter fantasin flöda eftersom man med den rätta inställningen kan bygga vad som helst i lego.

Lego passar också folk i alla åldrar, och därför kan barn (och även vuxna) samlas runt legolådan för en stunds byggande tillsammans.

Visning pågår

Bok av Sofie Sarenbrant
En bok som man verkligen fastnar i med en gång.

Vi får följa polisen Emma Sköld i sitt yrke i ett nytt mordfall. Boken byggs upp på ett spännande men även trovärdigt sätt som får en att hela tiden vilja läsa nästa sida. Det är en välskriven deckare med genomtänkta händelser, inte som vissa andra där allting "plötsligt" och på ett "mirakulöst sätt" hände.

Min absoluta favoritbokserie.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.