Camilla Sandmark

Användarprofil

Dödens flod

Bok av Dervla McTiernan
"När Aisling Conroys pojkvän Jack hittas i floden Corribs mörka, kalla vatten får hon veta av polisen att det rör sig om självmord. I ett försök att glömma begraver sig Aisling i arbete. Men så återvänder Jacks syster Maude till Irland – efter många år utomlands – och är fast besluten att bevisa att Jack blivit mördad.

Samtidigt har kommissarie Cormac Reilly, som nyligen omplacerats från insatsstyrkan i Dublin, fått i uppgift att gräva i ett tjugo år gammalt fall, som förföljt honom under åren: när Jack bara var en liten pojke dog hans och Maudes mor. Dödsfallet rubricerades som en oavsiktlig överdos. Nu utreds fallet på nytt, som ett möjligt mord.

Andra kommissarier på stationen kopplar Jacks död till moderns, och Maude framstår alltmer som huvudmisstänkt. Men Cormacs instinkt säger honom att allt inte är som det verkar… "

Jag gillade den här boken. Jag känner mig hemma i den på ett sätt som jag inte hittar i så många andra böcker. Troligen för att jag varit så många gånger i Irland och genom boken känner dofterna, hör ljuden, ser platserna framför mig...
Boken beskrivs som en psykologisk deckare och det stämmer rätt bra. Det handlar mycket om människors tankar och handlingar. Det handlar om religion, som så ofta när det gäller Irland, det handlar om samhällsproblem och hur gamla normer lever kvar.
Ibland är det lite långsamt tempo men mestadels är det spännande och man kan inte sluta läsa. Det här är den första delen av en serie och jag bara väntar på att de andra böckerna ska dyka upp.

The Age of Adaline

Film från 2015 regisserad av Lee Toland Krieger
En lite vemodig, romantisk och vacker film. Adaline slutade åldras vid 29 års ålder då hon råkade ut för en olycka. Hela världen runt omkring henne går vidare. Människor och djur åldras och dör men hon är fast i att vara 29. Det blir svårt att upprätthålla relationer och den enda fasta punkten i hennes liv är hennes dotter som snart är mycket äldre än henne själv. Men så blir hon kär och beslutar sig för att börja leva livet ändå...
En program som är både underhållande och upplysande. Vem drömmer inte om att ha en dyrgrip där hemma i gömmorna? Här får man se vad som är inne och vad som är lite mer ute. Vad man ska tänka på när man handlar på loppisar och auktioner och såklart vad prylarna som besökarna har med sig är värda. Alltid lika kul att se och alltid dyker det upp en och annan överraskning. Programledaren och experterna gör programmet extra kul att se och det är alltid lika spännande att se vad som är programmets dyrgrip.

Lektioner i kärlek

Bok av Lucy Dillon
Jag gillar Lucy Dillons böcker och den här är inget undantag. Kanske är den lite mer eftertänksam, lite mer allvarlig men både kärleken och hundarna finns där. I boken får man följa Jeannie som ska gifta sig med sin Dan som hon träffat via nätet. Allt har gått svindlande fort och på vägen till bröllopet så kommer tankarna hon haft i kapp. Är det verkligen detta hon vill? Vill hon gifta sig med någon som hon innerst inne inte känner. Hon bestämmer sig där och då att hon inte kan gå igenom detta. Hon ringer till Dan men kommer bara fram till röstbrevlådan där hon ber honom ringa upp..
Hennes far som är med henne stöttar hennes beslut och de väntar på att Dan ska ringa tillbaka. Och så ringer det men det är inte Dan utan hans bestman Owen som berättar att det har hänt en olycka. Dan är skadad...
Det här är en bok som visar att man bör känna efter vad man vill här i livet och för vems skull man egentligen tar sina beslut.

Så spelade jag bort 20 miljoner på ett år

Bok av Lukas Betting och Josefine Lindén
En bok som ligger i tiden nu när det görs reklam för onlinecasinon i stort sett varje reklampaus. Det här är en stark och otroligt läsvärd berättelse om Lukas som efter en olycka blir sjukskriven och kämpar mot rastlösheten fastnar i speldjävulens grepp. Snart är ingenting som förr. Med en skuld på över 15 miljoner till människor i sin närhet så dras snaran åt allt mer. Alla vill ha tillbaka sina pengar. I boken får man följa Lukas som dragits in i ett grovt spelmissbruk och hur han kämpar för att ta sig tillbaka.

Lilla huset på prärien

TV-program från Worldvision Enterprises
En tv-serie jag älskade som barn och som jag av nostalgiska skäl ser på igen lite då och då. Det är kul att följa familjen Ingalls liv och vad de råkar ut för och mycket är sig ganska likt om man jämför nu och då. Extra spännande tyckte jag att det var att serien baserade sig på författarens eget liv. Det är ganska präktigt, oskyldigt och vardagligt men otroligt bra.

Gillar feelgood

Tips för den som...
Jag älskar Lucy Dillons böcker! Härliga feelgoodböcker med hjärtat på rätta stället och människans bästa vän, hunden, i centrum. Jag blir alltid glad av dessa böcker så den som inte har läst någon ännu har mycket att upptäcka.

Livets tunna väggar

Bok av Nina Burton
"Den stora naturtomten hade en levande atmosfär. På sydsidan klättrade ett mossigt litet berg bland tallar och ekar med livliga nötväckor. I väster anades hemlighetsfulla stigar inne i blåbärsriset, och på norrsidan gränsade tomten brant mot en allmänning med ett glittrande sund som fond. Genom att det inte fanns några inhägnade gränser kändes allt på en gång enskilt och öppet, ungefär som i det lyhörda gamla huset."

"Här, i sommarstugans väggar och tak och i den omgärdande naturen, bekantar sig Nina Burton med myror och bin, rävar och ekorrar; arter av olika slag, alla med sina skilda språk. Med smittande nyfikenhet letar hon fram existensen i alla dess former, det mysterium som är livet."

Det här är en bok att bli förälskad i, att förundras över och som är både tankeväckande och lärorik. En liten pärla som kommer att bli en stor klassiker.
Det är inte ofta som jag läser böcker av finska författare och speciellt inte thrillers så jag är så glad att jag fann den här. Det är suveränt bra skrivet och spännande från första stund. En riktig bladvändare som det är svårt att lägga ifrån sig. ¨
"Boken utspelar sig under några vintriga dagar i Helsingfors. Kommissarie Jessica Niemi kallas till en tjusig villa där polisen efter ett larm har funnit en kvinna brutalt mördad. Hennes man är en känd författare som just denna kväll är iväg på ett framträdande. På natten när en lokal polis hjälper honom hem råkar de ut för en bilolycka och de två omkommer. Men strax därefter skymtar författaren på en kamerasekvens från tunnelbanan i Helsingfors. Jessica Niemi och hennes kollegor står inför ett mysterium som accelererar allteftersom timmarna går. Vem mördade kvinnan i huset och var är hennes make, författaren?"
Det finns en uppsjö av bra nordiska kriminalförfattare! En av mina favoriter är Jussi Adler-Olsen som skriver om kriminalinspektören Carl Mørck och hans avdelning Q vid polisen i Köpenhamn. Det är välskrivet, det är spännande och man längtar ständigt efter nästa bok i serien.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.