Camilla Sandmark

Användarprofil

Petite

Bok av Edward Carey
Visste inte riktigt vad jag hade att förvänta mig av den här boken då den dök upp som en gåva. Inte en bok jag själv skulle ha valt men jag är glad att jag läste den för den är både annorlunda och gripande, lite makaber och svår att lägga ifrån sig. Boken handlar om Marie som förlorat båda sina föräldrar och som växer upp hos en excentrisk läkare som lär henne att göra vaxmodeller av kroppsdelar. Detta blir början på ett spännande och vindlande liv för att hon i London ska grunda det som blir Madame Tussauds museum.
En bra rätt när kylan sätter in och kylskåpet behöver rensas. Man kan i princip ta vad som helst som man tycker passar och ha det i grytan. Värmer gott och mättar bra. En favorit hos oss eftersom det är enkel mat att laga och det alltid blir ett bra resultat.

Ålkistan

Bok av Jan Ekström
"Disponent Bruno Fredner är en förmögen man, ägare till gårdar, mark och skog i trakterna kring Gislaved och Nissafors i Småland. Han är också en ondsint, hänsynslös man, som leker med kvinnors känslor lika skickligt och samvetslöst som han sköter sina affärer.
En sådan man får fiender - och en dag hittas han död i en ålkista i Nissan. En fångstanordning som han själv, ensam, förfogar över. När han hittars är ålkistan låst utifrån, och disponenten har själv nyckeln i fickan...
Kriminalassistent Bertil Durrell kallas dit och ställs inför ett av den svenska kriminallitteraturens knepigaste och mest väl genomförda mysterier."

Det här är en deckare av bästa slag. Ett utsökt mysterium och en av de bästa böcker jag någonsin läst. Läs den!

Hundcoachen Fredrik Steen

Podcast med Fredrik Steen
Den perfekta podden för den som är hundägare eller som står i startgroparna för att bli en. Man får många bra och kunniga tips, det är enkelt att hänga med och Fredrik bjuder in gäster som är intressanta. Det här kan man lyssna på hur många gånger som helst.

Naturmorgon

Podcast från Sveriges Radio
En intressant podd om både det stora och det lilla i naturen. Här får man ta del av allt från njutning till forskning som P1 själva beskriver sin podd. Vill man veta mer om olika växter, var de växer och varför, om fåglars läten eller om havens och sjöarnas invånare så har man hittat rätt. Den här podden passar vetgiriga barn och vuxna och dem som bara vill njuta av att få vara med där det händer.

Renässansringen

Bok av Elisabeth Öhman
"1562 rider den mystiska Mr Walker in i drottning Maria Stuarts borg och friar till henne med en ring, formad som en dödskalle. Fyrahundra år senare har klockmakare Aron Pettersson i Nyköping fått tag i ringen och dras in ett rafflande äventyr där en våning i London, mystiska krafter och drottning Elizabeths guldklockor behövs för att lösa mysteriet."

Det här är en fortsättning på boken Drottningklockan och har man inte läst den så tycker jag nog att man bör göra det innan man läser denna. Man får ut så mycket mer av historien då. Jag tycker att boken är lagom spännande och är både trovärdig och full av historiska detaljer. Underhållning på hög nivå.
Leif Mannerström
"Jag tycker om en gammaldags jul! Jag kavlar upp ärmarna och lagar all julmat från grunden. Jag lägger in sillen, gravar laxen, rullar köttbullar, kokar och griljerar skinkan, gör revbensspjällen ... Inget får saknas!
Sen är det gott med en kall snaps och lite mumma!"
Sveriges bästa kock lagar Sveriges godaste julbord. Här finns recepten som får de vuxna att tindra och barnen att flockas.
De bästa traditionerna, de godaste gotterna, bröd, pastej, köttbullar... Här finns glittret, brasan, tomtens spår i snön, den ångande glöggen, den hemgjorda marsipanen, vörtbröd, doppa, senap, kanel, saffran, kardemumma..."

Det här är verkligen den enda bok som behövs om man vill ha lite hjälp med rätterna som ska stå på julbordet. Det är traditionellt och generöst, varmt och kärleksfullt och med recept för alla. Det är en vacker bok, härlig att bläddra i året om.

Seriemördarpodden

Podcast med Dan Hörning
Jag som älskar att läsa deckare gillar ju den här podden som tar upp fallen med de värsta mördarna runt om i världen. Det är djupgående reportage och bra upplagt och bitvis väldigt obehagligt men spännande.
En fin barnbok som mina syskonbarn älskar att läsa om och om igen. Även när det inte är runt jul. Titeln avslöjar ju vad boken handlar om. Hur alla i en hel by glömmer bort det där med julen. Men som tur är så kommer en liten flicka som kallas för lilljäntan ihåg att julen finns och alla får brått med att hjälpas åt att fira den. Det är en bok med underbart fina bilder och en trevlig berättelse.
Årets julklapp2020 och visst känns det som ett rätt val. Nu tycker ju inte alla att man behöver ett sådant här men jag tycker att det är en bra sak att ha om nöden kräver. Även i stan kan man ju bli sittande under timslånga strömavbrott. men det är ju inte bara när nöden kräver. Det är även mysigt att kunna ta med på utflykter man gör med sina nära och kära.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.