Lilla huset på prärien

Little House on the Prairie
TV-program från Worldvision Enterprises
Böckerna trollband mig då jag var barn. Att få följa den lilla familjen och deras spännande äventyr. Där små saker kunde vara roliga. Långt bort från nutidens hets. Kärleken till familjen och omtanke om andra styrde berättelsen.

Precis samma i TV-serien. Vill du bli varm om hjärtat, se några avsnitt. De spelas fortfarande och är förmodligen högt älskade av många.
Den serien var mysig. Det hände alltid något oväntat i varje avsnitt. Ibland var den sorglig men på det stora hela så var den så bra och en mycket gullig familj som höll i hop.
Åh vad jag älskar denna serie! Den är lika bra idag som när jag såg den som barn på 70-talet. Den har verkligen allt och är en riktig feelgood-serie!
En tv-serie jag älskade som barn och som jag av nostalgiska skäl ser på igen lite då och då. Det är kul att följa familjen Ingalls liv och vad de råkar ut för och mycket är sig ganska likt om man jämför nu och då. Extra spännande tyckte jag att det var att serien baserade sig på författarens eget liv. Det är ganska präktigt, oskyldigt och vardagligt men otroligt bra.
Tv-serien får nog ses som en slags förenklad sammanfattning av nybyggarfamiljen Ingalls liv, utan en del av de mycket större svårigheter de mötte i 1800-talets mellanväster. Men trots det är det en roande underhållning för de som har intresse av "livet förr".
Castingen med Michael Landon var ett genidrag!
Denna totalt underbara serie. Vi får följa familjen Ingalls under många år. Deras öden o äventyr. Skratt o även tårar utlovas. Jag har serien på DVD o har sett den många gånger.