Anette

Användarprofil
Men! Så många fnitterattacker, så mycket igenkänning men även fasa för vad som _kan_ tänkas komma de närmaste åren.

Hälsorevolutionen

Bok av Maria Borelius
Mycket intressant bok och jag blev otroligt inspirerad att lägga in små ändringar i kosten. Efter två veckor har energin ökat vilket både förvånar men ändå inte.

En del kunde jag inte ta till mig då jag inte kan fackspråket men mycket var väldigt lättillgängligt
Rekommenderas för den som vill äta hälsosamt

Amerikansk jord

Bok av Jeanine Cummins
Lydia flyr från Mexico med sin 8-årige som efter att släkten blivit brutalt mördade på en födelsekalas. De söker sig mot det stora landet i norr -USA. Det är en fasansfull resa där de inte vågar lita på någon. Det skulle kunna vara baserat på en sann historia men jag gissar att det är ett gediget researcharbete för att få gram en genuin känsla och nerverna är på helspänn hela boken. Årets bok? Mycket möjligt

Se mig falla

Bok av Mons Kallentoft
Del ett i Palmasviten. Emme 16 år försvinner efter en kompisresa till Mallorca. Pappa Tim, fd polis, ger sig inte utan letar maniskt efter henne. Det är skitigt, drickande och sex. Undre världen dominerar

Gillar Kallentofts språk men men jag tappar tråden allt för ofta.
Jag bara älskar vegetarisk lasagne och en av dem jag brukar göra är från kokboken ”Portionen under tian”. Lasagnen innehåller bland annat aivar relish, röda linser och krossade tomater och toppas med ost och skivad zucchini. Galet god enligt mig och min familj

Ljudboksprenumeration som present

Jag har själv Storytel sen några år och det innebär att jag alltid har en bok i fickan när lusten att lyssna på en bok infinner sig. För 169kr kan jag lyssna (och för den delen läsa) så mycket jag bara kan, vill och orkar.

Den tysta patienten

Bok av Alex Michaelides
En thriller med ett spännande upplägg där den trassliga röda tråden sakta men säkert nystas upp med ett magnifikt slut.

Konstnären Alicia skjuter sin man en kväll när han kommer hem från jobbet och därefter säger hon inte ett ord. De levde ett liv som utåt sett är perfekt så varför sköt hon? Och varför pratar hon inte? Om du vill ha en thriller där du behöver tänka till lite så är denna ett utmärkt val.
Tänk känslan av att bli totalt grundlurad av någon som du trodde var din vän.Att bli bjuden på en lyxig resa där det slutar med att du betalar det mesta på din kredit för att ”vännen” har checkat in sin plånbok, glömt den på hotellet osv osv.Och att sen inte för tillbaka pengarna och får tjata, påminna och tjata ännu mer.Jag sitter med en frustration i bröstet medan jag läser och då är det inte jag som är drabbad utan författaren Rachel DeLoache Williams.Hon berättar den sanna historien om när hon mötte Anna som hon för en kort tid kallade sin vän och som hon blev betagen och totalt manipulerad av
En vacker kärleksförklaring till en mamma som blir mer och mer bitter över vad hon anser livet åsamkat henne. Tung offerkofta på och anklagelserna haglar. Från att ha haft en nära relation med sin mamma blir Frida Boisen mer och mer utsatt för sårande kommentarer och påståenden. Hur länge orkar man trots att man älskar sin förälder? Och brevet! Hur. Kan. Hon?

Stark och berörande berättelse

Älskade jävla jul

Bok av Birgitta Bergin
”ÅhNejNejNej” var en återkommande tanke under läsandets gång. Jag fnissade, oh-no-ade och fick tårar i ögonen medan jag läste. En bok som jag först tyckte började som en käck feelgood övergick mer och mer till det berättandet jag känner igen hos Birgitta Bergin. Hon sätter fingret på det ömma och läsaren känner ofta igen sig - mer eller mindre. Vem vill t ex inte ha den perfekta julen och stressar för att den ska bli som den alltid varit. Vad händer om man gör annorlunda?

En mycket läsvärd bok
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.