Lasagne

Mat
Lite pyssel är det med lasagne men belöningen är desto större. Dessutom den ultimata maträtten för storkok som bara blir godare av att ätas senare. Passar perfekt att laga tillsammans eller som meditativ ensam-matlagning med en ljudbok i öronen. Tips- testa att byta ut nötfärsen mot kycklingfärs, det blir fantastiskt gott!
En rätt som kan göras på så många olika sätt, med kyckling, kött eller vegetarisk. Extra gott nu när jag hittat lasagneplattor med smak av spenat och tomat som gör att hela smaken ändras.
Lasagne är en fantastiskt god maträtt som går att variera i det oändliga. Jag brukar göra den antingen med köttfärssås eller kyckling i tomatsås. Det är en perfekt rätt att stoppa i mängder av grönsaker i. Själv brukar jag riva i morötter, finhacka olika sorters lök och ha i belugalinser eller röda linser. Givetvis går det utmärkt att göra en helt vegetarisk lasagne också. Den går också att göra snabbt med hjälp av olika genvägar. Personligen är jag förtjust i de färdiga ostsåserna som man kan köpa på tetra för att ha mellan lagren. Extra gott är det om man river över rikligt med ost innan man gratinerar lasagnen i ugn.
Jag gillar verkligen blödningen av olika smaker och olika konsistenser. Vegansk lasagne kan göras på så många olika sätt, med eller utan vegofärs, med eller utan linser, bönor, spenat, bechamele... gott med karameliserad lök.
Jag bara älskar vegetarisk lasagne och en av dem jag brukar göra är från kokboken ”Portionen under tian”. Lasagnen innehåller bland annat aivar relish, röda linser och krossade tomater och toppas med ost och skivad zucchini. Galet god enligt mig och min familj