Elisabeth H

Användarprofil
Ett kul spel som spelas med 6 tärningar istället för 5 som i vanlig Yatzy, följdaktligen finns det också fler kombinationer att satsa på - till exempel tre sorters kåk och tre sorters stege. Passar utmärkt att spela bara på två personer eller lika gärna med flera deltagare. Maxi Yatzy handlar inte alls bara om tur och basal statistik utan också om hur man väljer att ta risk.

Garp och hans värld

Bok av John Irving
Den store författaren John Irvings debutroman som handlar om huvudkaraktären Garps liv är numera en klassiker. Perfekt om man vill läsa en berättelse och är trött på deckare, feelgood eller thrillers utan bara vill läsa om människors liv. Det är någonting med John Irvings böcker som gör att hans historier följer med en hela livet, det är så fint berättat.
The Settlers of Catan är ett superpopulärt spel för kompisgänget eller familjen (från 10 år). Spelet går ut på att skaffa råvaror för att kunna bygga byar och städer. Reglerna är enkla och det är ett trevligt spel som man snabbt kommer in i, dessutom finns flera tillägg (expansions) och varianter om man vill pröva mer så småningom.

Poldark

TV-program från Netflix
Poldark är ett kostymdrama producerat för BBC som utspelar sig i Cornwall i slutet av 1700-talet. Kapten Ross Poldark återvänder från det amerikanska inbördeskriget och finner sin avlidna fars gruva och gård på ruinens brant. Vi får följa Ross när han försöker bygga upp verksamheten igen med Demelza vid sin sida.
Som vanligt med brittiskt TV-drama är det gjort med fantastisk kvalité och det finns i nuläget hela fem säsonger att se.
Jag älskar den här serien för huvudpersonernas komplexa karaktärer, den spännande intrigen, de fantastiska landskapen och den historiska kontexten. Tv-serien Poldark baserar sig på Winston Grahams böcker från 50- och 70-talet.

Döden klär i domino

Bok av Marie Bengts
Marie Bengts skriver pusseldeckare med en retroflört där sömmerskan Hannah är (hobby)detektiven. Döden klär i Domino är den andra boken i serien och Hannah har fått ett mindre roligt uppdrag att sy flera likadana slängkappor till en känd modeskapare. Uppdraget visar sig dock få en annan karaktär när modeskaparen hotas till livet..
Om man är det minsta intresserad av retro och livet som sömmerska är det rena julafton när Marie Bengts kommer med en ny bok. Miljöer och personer är utmärkt beskrivna. Dessutom, även om det här kvalar in som en mysdeckare är det här en historia som går på djupet känslomässigt.

Fallet

Bok av Lars Wilderäng
En spännande bok av Lars Wilderäng som beskriver huvudpersonen Mikaels spektakulära bostadskarriär runt 2002 och den våldsspiral han fastnar i när allt börjar gå snett. Den delen av boken som handlar om spekulationerna i fastigheter skulle kunna vara en dokumentär om en bostadsbubbla, den på 90-talet eller en den vi tid vi lever i nu vilket vi inte vet om det är en bubbla förrän någon gång i framtiden...
En tänkvärd historia!

Endeavour

TV-program
Unge Kommissarie Morse (Endeavor är den engelska titeln) är en ytterst välproducerad kriminalserie som utspelar sig i i Oxford under 60-talet. Handlingen är bra med mycket spännande intriger, miljöerna fantastiska och de fina kostymerna gör upplevelsen av en tidsresa total. Den unge kommissarie Morse har en sympatisk men ändå komplex personlighet, liksom många av det andra karaktärerna.
En av de absolut bästa brittiska produktionerna för TV.
Jan Lööf skriver böcker som fascinerar både barn och vuxna, och blir härlig gemensam läsning. I Bergtrollens nya hem skildrar han hur Bergtrollen ger sig av från bergen för att söka sig till nya och bättre trakter. Problem uppstår dock när de andra, Skogstrollen, ska ta emot dem.
Mysigt program som varvar matlagning, intervjuer med intressanta personer, pysseltips mm. Jag har plockat många bra tips på böcker och tv-serier från deras utmärkta recensioner. Avkopplande program som ger någonting.
När Jan Guillou bestämmer sig för att leverera en historisk roman blir det en resa med besked för läsaren. Det är bara att spänna fast sig inför tidsresan till mellankrigstidens Europa. Framförallt skildringen av nazismens framväxt i Tyskland tar jag med mig från denna bok. En spännande handling samt en detaljrik och kunnigt skriven roman.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.