Poldark

TV-program från Netflix
Poldark är ett kostymdrama producerat för BBC som utspelar sig i Cornwall i slutet av 1700-talet. Kapten Ross Poldark återvänder från det amerikanska inbördeskriget och finner sin avlidna fars gruva och gård på ruinens brant. Vi får följa Ross när han försöker bygga upp verksamheten igen med Demelza vid sin sida.
Som vanligt med brittiskt TV-drama är det gjort med fantastisk kvalité och det finns i nuläget hela fem säsonger att se.
Jag älskar den här serien för huvudpersonernas komplexa karaktärer, den spännande intrigen, de fantastiska landskapen och den historiska kontexten. Tv-serien Poldark baserar sig på Winston Grahams böcker från 50- och 70-talet.
Börja se den första delen i denna tv serie och sen var jag fast. Upptäckte sen att de baserades på böcker utgivna av Winston Graham på 70: talet. Svepte alla på svenska och de sista på engelska. Nu njuter jag av serien och jämför med böckerna. Ett måste för historie, slökthistorie samt romantikälskande personer. Gillar verkligen skådespelarna med samt det dramatiska landskapet.