Diana Witting

Användarprofil
En intressant och annorlunda bok om författarna släkt, andra världskriget och arvssynden. Fungerar även att läsas tillsammans med äldre barn.
Rekommenderas för den som är intresserad av andra världskriget
Tycker väldigt mycket om beskrivningarna av växterna och deras betydelse. Nu lyssnade jag på boken och gissar att det nog finns illustrationer av växterna i avsnitten. Språket och miljöskildringarna är blomstrande men ändå är det något som fattas. Känns även som om boken knyts ihop lite plötsligt mot slutet. Men läsvärd är den.

Poldark

TV-program från Netflix
Börja se den första delen i denna tv serie och sen var jag fast. Upptäckte sen att de baserades på böcker utgivna av Winston Graham på 70: talet. Svepte alla på svenska och de sista på engelska. Nu njuter jag av serien och jämför med böckerna. Ett måste för historie, slökthistorie samt romantikälskande personer. Gillar verkligen skådespelarna med samt det dramatiska landskapet.

Mina första fåglar

Bok av Emma Jansson
Alla böcker i serien är underbara.Både barn och vuxna tycker mycket om dem och bilderna är helt fantastiska. Barnen brukar leta efter äppelhalvan som brukar gömmas på sidorna.

Jag heter Anne

TV-program från Netflix
Då jag har läst böckerna samt sett den gamla tv serien så såg jag fram emot att se denna. Även om serien skiljer sig lite från böckerna så gillade jag de uppdaterade karaktärerna som mer speglar vårt nutida samhälle.Vacker scenografi och suveräna skådespelare.
Andra gången som vi här hemma läser om alla 4 böcker. Denna gången i ett svep. Det är roliga och delvis igenkännande för dottern hemma. Fungerar även väldigt bra för högläsning. Illustrationerna passar väldigt fint och är intressanta i sig.
Rekommenderas för den som letar efter barnböcker

Rotvälta

Bok av Tove Alsterdal
Hade höga förväntningar efter att ha läst blindtunnel. Rotvälta blev väldigt spännande efter ett tag och bokens titel passar då det delvis handlar om huvudpersonernas rötter, har de misstänkta verkligen gjort sig skyldiga... Jag gillar parallellerna till verkliga händelser såsom hur förhör hölls förr...
Ser fram emot att läsa mer i serien.
Rekommenderas för den som tycker om nordiska kriminalromaner

Blindtunnel

Bok av Tove Alsterdal
Verkligen intressant för mig som har påbrå från sudetenland. Älskade tipsen i slutet så man kan fördjupa sig ännu mer. Jag måste bara läsa mer av denna författare.
Rekommenderas för den som gillar deckare

Hör mig viska

Bok av Mons Kallentoft
Fristående fortsättning på se mig falla men är man inte nöjd med dystra slut så bör man absolut läsa denna. Gillar verkligen Kallentofts poetiska språk.

Se mig falla

Bok av Mons Kallentoft
När man väl hade kommit in i handlingen så är se mig falla omöjlig att lägga ifrån sig. Beskrivningarna av denna för många välkända ö är trollbindande men även när dess chockerande & råa skuggsidor visar sig vill man bara veta mer. Kommer privatdetektiv Tim att hålla sitt löfte? Jag gillar att man även får se glimtar av de andra personerna som böckerna kretsar kring. På något sätt drar detta ner tempot så att man som läsare hinner andas innan man stressar vidare i Tims höga actionfyllda hastighet. Även hans sorg och frustration smittar av sig och påverkar mig att vilja hitta svaren på frågorna snabbt.

När man väl avslutat ”se mig falla” är man redo att kasta sig in i ”hör mig viska” (För någonting verkar skumt)
Rekommenderas för den som gillar spänning
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.