Erik Rosenblad

Användarprofil

Enkel kombucha & kimchi

Bok av Erica Palmcrantz Aziz
En riktigt bra bok att ha. Vi har gjort flera av kimchirecepten i denna bok, fast med ersättningar för vissa svårhittade ingredienser, och även kombuchadelen är bra. Det som är intressant är hur man sedan kan använda dem som ingredienser i andra recept.

About Time

Film från 2013 regisserad av Richard Curtis
Min allra största favorit inom kategorin romantisk komedi. Handlar om en man som plötsligt inser att han kan resa i tiden. Klassisk plot, kanske, men utförd med finess och eftertanke. Skådespeleriet är också underbart, karaktärerna mångbottnade och levande.
Mycket rolig bok. Dråpligt om det brittiska vårdsystemet. Ibland undrar jag om det verkligen kan vara sant när man läser, Misstag som får ödesdigra konsekvenser. Dock får jag intrycket av att författaren själv alltid är rätt person på rätt plats, och det är sällan hans egna misstag som skärskådas.

Simcity 2000

Spel från 1993 utvecklat av Maxis och Full Fat
Har inte spelat detta på tjugofem år men jag minns att det var jättekul att bygga städer och att slösa massvis med tid på detta spel. Jag har nog spelat det ännu äldre spelet också, så gammal är jag :-)

Civilization VI

Spel från 2016 utvecklat av Firaxis Games
Kan sitta i timmar och skapa imperier, alla civilizatio-spel är ytterst beroendeframkallande vilket ju är kul, men också mindre bra för familjelivet (och jobbet så klart)...

Here I Am

Bok av Jonathan Safran Foer
Alltså, vilken känsla fr språket. En ren njutning att läsa, som vanligt. Det känns att Foer lägger in åratal av hårt arbete i varje bok han åstadkommer.

Downton Abbey

TV-program från Netflix
Denna serie är lite som balsam för själen. Även om den är lite förutsägbar och att alla är så präktiga, så är det okej. Det är liksom så de ska vara. Men man får skilja konstnären från dennes verk...

24-timmarskoden

Bok av Satchin Panda
Mycket intressant bok som känns som precis vad jag behöver. Det känns också som rådet om att följa klara, tydliga rutiner är enkelt att följa och kan göra stor skillnad...

Easy

TV-program från Netflix
Min favorit just nu. Den visar världen som den är, plockar inte ut russinen ur kakan. Många TV-serier och filmer formar hur vi ser på varandra och hur vi tror att folk agerar. Folk tror att många är mycket mer själviska än de är. Så är det inte i denna serie. Det är så ovanligt att se något så lågmält men ändå bra. Det ger en varm känsla i magen.

Avd. för grubblerier

Bok av Jenny Offill
Efter att a läst Offills nya "Weather", och typ älskat den, rotade jag fram denna ur min frus bokhylla och slukade även den. Den handlar om en fru som blir bedragen av sin man och deras möjliga väg till kanske försoning. Men precis som med den förra boken handlar det mer om hur än om vad. Hennes språk är bara genialiskt...
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.