Erik Rosenblad

Användarprofil
Jag gillar verkligen blödningen av olika smaker och olika konsistenser. Vegansk lasagne kan göras på så många olika sätt, med eller utan vegofärs, med eller utan linser, bönor, spenat, bechamele... gott med karameliserad lök.
Egentligen behöver man ingen annan kokbok. Den här köpte vi till vår dotter, vår son, min mamma och min svåger... jag och min fru använder den precis som man gjorde när man flyttat hemifrån och endast hade "Vår kokbok" med sig.

Pod Save America

Podcast med Jon Favreau och Jon Lovett m.fl.
En podd där tre män som tidigare arbetat för Obama pratar om USAs läge idag. Informativ och ganska rolig. Och ibland behöver man höra lite vettigt folk från det landet också...

Möss och människor

Bok av John Steinbeck
Möss och människor handlar om två bröder, varav den ena har en funktionsnedsättning. Helt otrolig bok, ett mästerverk. Trots att den är så kort lyckas den väcka starka känslor. Väl värd sin status som klassiker.

Firman

Bok av John Grisham
Mitch får drömjobb på en advokatbyrå som visar sig bestå av allt annat än laglydiga medborgare.

Jag läste denna på portugisiska men tyckte den var otroligt spännande. Många twistar och förvånande svängar.

The Daily

Podcast från The New York Times
En nyhetspodd från the New York Times. Det är så otroligt välregisserat och vad de än pratar om blir man intresserad. På söndagarna har de ett längre inslag om ett särskilt ämne, en lång artikel uppläst av proffs. Superbra!
Fascinerande om mannen som en gång var en ideolog med ett ädelt syfte. Sedan dess har han outat iranska homosexuella och varit med om att få Trump till makten, en man med ingalunda demokratiska ambitioner. I denna boken får vi se en annan sida av Assange, från hans föredetta affärspartner.

Flashback Forever

Podcast med Emma Knyckare och Ina Lundström
En väldigt rolig podd med självdistans och hostsen till podden gör den på ett sätt så att alla kan lyssna, inte endast de som är av samma politiska åsikt på ena hållet eller andra... De lyfter också upp så många udda karaktärer vilket kanske gör att udda människor känner sig mindre ensamma, och kanske känner att inga frågor är för konstiga att ställa.
Jag fick den här boken av min då nya flickvän. Kanske som ett test eftersom den är ganska lång. Jag tyckte om boken och klarade mitt test och nu är vi gifta :-)

Boken handlar om två anti-nazistiska kusiner (börjar på 40-talet) som tillsammans skapar en karaktär i marvelstil. Sedan följer historien de två huvudkaraktärerna genom livet. Fin och bra på alla sätt. Gillar språket också.

Tyngdtäcke som present

Presenttips av jultomten
Jag sover oroligt, vaknar vid minsta lilla från barnen och dessutom om saker och ting skiljer sig från det vanliga... om jag sover någon annanstans eller så... Skulle vara guld att få ett tyngdtäcke som present.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.