Afsaneh

Användarprofil

Stolthet & fördom

Film från 2005 regisserad av Joe Wright
Perfekt för dig som gillar romantik och filmer som utspelar sig på 1800-talet! Detta är en film jag sett flera gånger förr och kommer se flera gånger i framtiden. Jag absolut älskar allt med filmen; miljöerna, kläderna, karaktärerna, allt! Rekommenderar starkt filmen och alla andra Jane Austen-baserade filmer!

Breaking Bad

TV-program från Netflix
En av mina absolut favorita serier! Trodde inte att jag skulle fastna för den men jag hade helt fel. Otroliga karaktärer och skådespelarna är sååå bra, man lider verkligen med dem ibland.

Perfekt kombination av action, drama, thriller och komedi. Verkligen en superbra serie!

Familjen Bridgerton

TV-program från Netflix
Otroligt bra (!!) serie som utspelar sig på 1800-talet men trots detta är den väldigt modern; en härlig blandning av det gamla och nya! Såg klart första säsongen på två dagar och väntar med spänning efter nästa säsong!
Mysig, lättläst bok och slutet på en underbar trilogi! Älskade miljön och karaktärerna, helt enkelt en feelgood bok med lite julstämning!

En engelsman i Paris

Bok av Nicolas Barreau
En mysig bok men två berättarröster. Många må finna denna förutsägbar och tråkig men jag har inget emot romantiska böcker där man mer eller mindre vet vad som kommer att hända.
En rätt som kan göras på så många olika sätt, med kyckling, kött eller vegetarisk. Extra gott nu när jag hittat lasagneplattor med smak av spenat och tomat som gör att hela smaken ändras.

Livet efter dig

Bok av Jojo Moyes
Otroligt fin och sorglig kärlekshistoria. En av mina absoluta favoritböcker som jag kan läsa om och om igen utan att tröttna. Rekommenderar den starkt till alla som gillar romantiska böcker!

Morgonpasset i P3

Podcast från Sveriges Radio med Kodjo Akolor och Katherine Zimmerman m.fl.
Perfekt start på morgonen, full med humor och intressanta ämnen och otroligt bra "programledarer". Rekommenderar varmt!

Den goda gröna julen

Bok av Karoline Jönsson
Otroligt många fina recept, både klassiska maträtter och bakverk till nya saker som man längtar efter att få prova på. Helt perfekt för den som vill ha en mer vegetarisk kost!

Flätan

Bok av Laetitia Colombani
Fantastisk bok om tre kvinnor från olika delar av kontinenten med väldigt olika liv vars öden flätas samman. Miljöbeskrivningarna gör så det känns som man är där i Italien, Indien och Kanada. Väldigt fängslande, man kan knappt lägga ifrån sig boken. Rekommenderar den varmt.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.