Elisabeth Borg

Recensioner

Familjen av Johanna Bäckström Lerneby

Betyg 5
En bok som fängslar, berör och skapar frustration. Dagligen står det om våldsbrott och kriminalitet i vårt samhälle och jag trodde mig ha en hyfsad bra bild på vad som händer i vårt land men denna bok gav mig en skrämmande bild av hur det är på många platser. Rädslan och maktlösheten som finns i samhället och inge som vågar agera. Hur personer skapar egna lagar och bristen på respekt kan göra att grupper tar över på vissa platser. Hur oskyldiga personer blir offer utan att någon gör något. Men även en bild över hur det ser ut när en integrationspolitik inte finns. När politiker tänker kortsiktigt och det tar för lång tid innan samhället agerar.
Författaren har verkligen lyckats skildra verkligheten i vårt samhälle och jag hoppas många vill läsa denna bok.

Dagboken – Jag sökte dig och fann mitt hjärta av Nick Cassavetes 

Betyg 4
En fängslande berättelse om kärleken och relationen mellan ett gift par. Att finnas till och stötta varandra när minnet börjar svika på äldre dar. En film med ett budskap som gör att man kan se den om och om igen.

Lovisas val av Ruth Kvarnström-Jones

Betyg 3
En bok som innehåller både drama, romantik samt spänning. Jag gillade blandningen som finns i boken, hur den väver ihop en historia och återkopplar till nutiden. Hur elakheter i en släkt lever kvar och elakheten och ilskan förgör människor.
I boken så är det även en härligt skildring av både hantverket i att sy, men även hantverket i att baka vilket jag uppskattade. Tyckte dock att det ibland var lite för mycket elakheter mot varandra i boken.

Mitt hemliga liv av Jenny Fagerlund

Betyg 4
Äntligen ny bok av Jenny! Fängslande, fascinerande och ofantligt bra! Man får möta Moa som fått ärva sin farmors lägenhet, samt en pudel - även om hon själv inte först förstår det. Parallellt som Moa ställs inför situationer hur hon vill ha sitt liv börjar det dyka upp små brev från farmodern som puffar henne i rätt riktning.
En underbar bok som är omöjlig att lägga ifrån sig.

Dockorna av Katarina Wennstam

Betyg 4
Spännande bok om advokaten Shirin Nouri och polisen Charlotta Ljung. När manusförfattaren Julian Gross hittas död dagen efter den stora 50-årsfest han haft så nystas en helt annan story upp än vad man kan vänta sig och slutet blir oerhört spännande och oförutsätt. Älskar kombinationen av polisdeckare och advokatvärlden. En av de bästa böckerna jag läst under sommarn!

Hemligare kan ingen vara av Ewa Klingberg

Betyg 3
Ännu en bok om livet i Tranås och på begravningsbyrån Tranan. Vi får följa Sandra, en av delägarna på byrån, i hennes liv med att få byrån att växa samtidigt som arvingarna efter en gammal klient stökar till det för henne. Gillar böckerna om begravningsbyrån Tranan och livet i Tranås.

Operation Fosterland av Anne Holt

Betyg 4
Andra boken om privatspanaren Selma. Här vaknar Selma upp, naken, i en brinnande fjällstuga någonstans i Norge. Svårt skadade och med insikten att någon försökt döda henne är hennes enda instinkt att överleva och ta sig till bebyggelse så hon kan få hjälp. Anne Holt bjuder på ännu en välskriven och spännande bok, där Selmas uppdrag i att hitta hur hennes svärson blev mördad får en koppling till rikets säkerhet och vilka som egentligen styr landet. Vansinnigt spännande och en bok man utan problem sträckläser.

Den lilla bokhandeln runt hörnet av Jenny Colgan

Betyg 4
En underbar bok om Nina som flyttar till en liten by i Skottland för att få fortsätta jobba med det hon älskar mest i världen, böcker - fast denna gång ska hon driva en rullande bokhandel! Med en buss fullastad med älskade klassiker ger hon sig iväg på de skotska vägarna för att charma de svårflörtade ortsborna vilket inte är så enkelt som hon trott. På sin väg möter hon både hårdhudade skottar och charmiga personer.
En härlig bok av Jenny Colgan som kommer få dig att le vid flera tillfällen.

Kvinnorna på Flanagans av Åsa Hellberg

Betyg 3
Ännu en bra och spännande bok av Åsa Hellberg. Denna gång får vi följa döttrarna till ägarinnorna på Flannigans, i deras strävan att bli självständiga och finns sig själva. Samtidigt kommer Emma och Ellinors förflutna ikapp dem. En bok som innehåller spänning, kärlek och en hel del drama. Trots att boken utspelar sig i London mestadels av tiden, så har det inslag och stor igenkänningsfaktor av Sverige och det svenska.
Imponerande hur författaren lyckas behålla den röda tråden genom alla böcker, och hitta sätt som knyter ihop berättelsen och alla böckerna. En perfekt bok att läsa under semestern och jag längtar redan efter nästa, för som vanligt kommer slutet alldeles för snabbt även i denna bok.

Vila i frid av Sofie Sarenbrant

Betyg 4
Svensk kriminalroman när den är som bäst! Har gått förbi Sofies böcker flera gånger men nu är jag fast! Välskriven, spännande deckare som utspelar sig i Sverige. En riktigt bra och fängslande bok, där man får följa kriminalaren Emma lösa spännande fall. Boken utspelar sig under ett antal dagar på Yasuragi Hasseludden o Stockholm, men känslan när man läser den är att den sträcker sig över en betydligt längre tid än så. Boken har en välskriven berättelse som knyter ihop på ett sätt man inte kan ana. Är så välskriven och berättande att man ibland kan känna att man befinner sig i ett spabad. En riktigt bra bok som man har svårt att lägga ifrån sig!