Recensioner av Elisabeth Borg

Pastor Viveka och feministerna på Stockrosvägen av Annette Haaland 

Betyg 3
Älskar böckerna om Pastor Viveka, hennes familj och församling men tycker inte denna bok är i riktigt samma nivå som de övriga. Även i denna bok får vi följa de mogna turerna kring vad som händer i hennes egna familj men även församlingens. Hur Viveka försöker gå alla till mötes och kompromissa men blir överkörd av alla. Ett kollektivboende för främst kvinnor blir vandaliserat och Viveka lyckas lösa gåtan kring vem som gjort det med hjälp av några församlingsbor. Tycker dock inte denna är lika bra som de övriga böckerna om Pastor Viveka, sannar de knorrar på berättelsen som brukar finnas och berättelsen blir inte riktigt så djup som i övriga böcker. Men en roligt och lättläst bok att ta med sig ut till hängmattan i sommar. Den kanske dock inte får bo kvar o bokhyllan utan kan få gå vidare till en ny läsare.

Shantaram av Gregory David Roberts 

Betyg 5
En absolut favorit! Huvudrollsinnehavaren är en man få flykt från ett fängelsestraff och som av en slump hamnar i Indien där han möter en indier som blir hans bästa vän. Ett möte mellan två olika personer från två olika världar. En bok byggd på verklig upplevelse och som skildrar det trots allt rika liv som finns i Bombays slum. Man kan nästan känna dofterna som beskrivs i boken och karaktärerna och livet i Indien beskrivs så detaljerat att det nästa är som man själv är där. Händelserna som inträffar och livet som karaktärerna är så lång ifrån det liv vi lever här att man ibland inte tror det kan vara sant.
En bok jag läst om fyra gånger och som har en egen särskild plats i min bokhylla!

Svärmödrar utan gränser av Anna Jansson 

Betyg 4
Härlig bok som utspelar sig på underbara Gotland. Anna Jansson lyckas verkligen beskriva den härliga än så bra att man genast vill åka dit och få sig en klipptid! En härlig feelgoodbok!

På andra sidan Hudson River av Kristan Higgins

Betyg 4
Fantastiskt roman om syskonskap, kärlek och vänskap och att aldrig ge upp sin dröm. Om att lyssna på sin magkänsla och att stå upp för sig själv och andra. En roman som är svår att lägga ifrån sig.

En halv värld bort av Mike Gayle 

Betyg 4
Fantastiskt bok som fängslar läsaren! En berättelse om hur mötet med rätt människor kan förändra och påverka ens liv. En riktigt feelgood bok med ett oväntat slut.

Det första chiffret av Denise Rudberg 

Betyg 4
Fängslande bok som är helt omöjlig att lägga ifrån sig! Här visar D.Rudberg en helt annan sida av sitt författarskap. Som vanligt får man följa starka kvinnor, men denna gång i en helt annan miljö. Längtar efter fortsättning! Detta är en av de bästa böckerna av Denise som jag läst!

Solsken och parmesan av Christoffer Holst 

Betyg 3
Härlig feelgoodbok som lockar till en hel del skratt. Sätter igång lusten att laga god italiensk mat samt får en att längta till svensk sommar och besök vid havet. Perfekt bok att läsa nu när resorna till Europa får dröja ett bra tag till!