Elisabeth Borg

Användarprofil

Eldslandet

Bok av Pascal Engman
Första boken om Vanessa Frank. Välskriven, spännande och otroligt bra. En kriminalare som känns äkta och verklig och som inte går att lägga ifrån sig. Ska du läsa några böcker så välj de av Pascal Engman.
Enkelt, lyxigt och gott! Många tror att risotto är svårt och bäst äta på fina krogar. Helt fel! Det är en rätt som tillagas med kärlek, tid och enkla råvaror och som blir godast hemma. Lök, en god olja och risottoris som får svettas ihop innan en rejält skvätt med vitt vin hälls på. Häller på grönsaksbuljong i små mängder som under omrörning får koka in. När den är klar så ner med riven parmesan eller västerbottenost om man vill ha en mer svensk smak, samt en rejäl klick äkta smör. Färdigt att servera! Fantastiskt gott och du kan inte misslyckas!

Pappas pojke

Bok av Emelie Schepp
Ännu en spännande bok om åklagaren Jana Berzelius. Gillar att boken utspelar sig Norrköping. På ett spännande och ibland läskigt sätt knyts Janas uppväxt ihop med nutid. Hennes adoptivpappa som aldrig ville adoptera henne utan var tvungen att ta sig an henne håller henne fortfarande i ett järngrep. En serie av böcker som man inte kan sluta läsa.
Så rätt i dessa tider! Begagnat och återbruk är så rätt, och kul när man letar och letar efter att hitta rätt presenten till en person. Ett loppisfynd känns som en present man lagt ner lite jobb på. Hoppas många väljer återbruk denna jul!

Jul i strandhuset

Bok av Veronica Henry
Jag bara älskar böcker som utspelar sig i England och under julen! Den perfekta boken att krypa upp i fåtöljen med, under en filt och med något gott att dricka.

Vi får möta Lizzie som älskar julen och som jobbar hårt för att allt ska bli perfekt och klart inför julen. Men en dag så ger hon upp, hon tröttnar på att driva runt allt själv och åker iväg dagarna inför jul.

Jag tror många av oss känner igen sig. Hur allt ansvar vilar på en axlar och man bara vill släppa all. Med en här boken får du möjligheten. Kryp upp i soffan och kasta dig in i äventyret.
Så spännande med en överraskning! Vi har alltid en julklappslek på julafton där innehållet i paketet är okänt och det är så kul att både få och ge ett sådant paket.

Bokskåpets hemlighet

Bok av Frida Skybäck
Spännande feelgoodbok där man träffar Rebecka som hamnar hemma hos sin mormor efter att inte ha varit där på många år. Hemligheter som mormodern inte berättat nystas upp samtidigt som Rebecka träffar den grinige men snygga grannen.
Perfekt söndagsbok att läsa när man är sugen på spänning, mysighet och kärlek.

Lego som present

Presenttips av jultomten
Bästa presenten till både kille och tjej, ung som gammal! Det roliga är att Lego fått en sådan uppsving sista tiden och använda av både unga och gamla, så för mig är detta inte bara en present som används som leksak utan även som ett levnadssätt.

Ryggsäck som present

Presenttips av jultomten
Perfekta presenten både för den som bor i staden och landet. Med ryggsäck får man händerna fria och kan packa ner både dator eller picknicken till skogsturen. Bästa gåvan enligt mig!

Marvatten

Bok av Ann Rosman
Ännu en suveränt bok om poliskommissarie Karin Adler och hennes kollegor Robert och Folke. En bok med både historia, spänning och en del skratt.
Ann väver på att fascinerande sätt ihop dåtid och nutid och knyter ihop allt på ett suveränt sätt. I denna bok kommer Karins fd sambo in i bilden igen och en spännande historia rullas upp.
Ska du bara läsa en författare under julen så läs Ann Rosman!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.