Vackra föremål från loppmarknad som present

Presenttips
Handla på second hand och loppmarknader är billigt och bra för miljön. Dessutom kan du göra riktigt fina kap, som kläder med prislapparna kvar eller helt oanvända saker. Själv hittade jag en gång en klocka för 40 kr som sedan visade sig vara värd otroliga 13 000 kr!

Det första du behöver göra innan du ger dig in i second hand-butikerna är att ha frågat om mottagaren av din present kan tänka sig att få begagnat och om hen önskar sig något specifikt föremål. Skriv en lista så du vet vad du ska hålla utkik efter. Så fort du kliver in i en second hand-butik är det nämligen lätt att bli helt överväldigad av utbudet av prylar. Då kan det vara skönt att ha en lista att fokusera på.

Steg två är att se till att vara mätt i magen. Om du är hungrig och går och handlar åker det ner en massa onödigt i kundkorgen och det är ju varken bra för plånbok eller miljö.

Den tredje saken du behöver göra innan du beger dig in i second hand-världen är att ta med dig egna kassar. Påsar finns oftast att köpa till men en viktig del av att handla i dessa typer av affärer går ju ut på att skona klimatet.

Sist men inte minst gäller det att ta med sig någon som är van vid att handla second hand. De flesta har någon i sin bekantskapskrets som är van vid att loppa. En sådan person känner till loppisarna som är mest prisvärda och kan lotsa dig bland pinaler och hyllor. Det är den bästa läraren som blir din ovärderliga hjälp till att själv bli ett proffs på second hand.
Detta är både något jag brukar önska mig & själv ge i gåva! Finns det något finare att ge än ting med historia & karaktär? Unika & roliga presenter som dessutom generellt kostar mindre. Bra för plånboken, fantasin & planeten!
👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽
Så rätt i dessa tider! Begagnat och återbruk är så rätt, och kul när man letar och letar efter att hitta rätt presenten till en person. Ett loppisfynd känns som en present man lagt ner lite jobb på. Hoppas många väljer återbruk denna jul!
Bästa sättet att hitta det där lilla extra är tradera eller loppis. Bra pris brukar det också kunna bli. Samlar någon på en servis som slutat tillverkas är det också det enda sättet, att köpa begagnat.
Vet du att nån samlar på en viss serie porslin eller tema typ ROSA PORSLINS KATTER är det en höjdare. Också om du ska ge bort cd skivor till morfar och är ute efter dansband så kan du få många för en billig peng. Böcker kan vara si och så i kvalité och har personen läst den? Nackdelen med loppis är att man inte kan byta varan.
Det mesta går att fynda billigt på loppis/second hand. Hållbart, mer personligt och smidigt att kunna köpa många julklappar på samma ställe.
Jag älskar personligen att köpa eller få något som köpts på second hand. Mest för att man kan hitta helt unika saker i sitt slag och för att det öppnar dörrar för att själv pyssla, exempelvis spraymåla porslin eller möbler i den nyans man önskar vilket samtidigt ger utlopp för kreativitet.

Att det dessutom är bra för miljön att återbruka är givetvis ett stort plus! Varför slänga så mycket när någons sopor blir till någon annans skatt. Man fyndar till bra pris och det går även att hitta mycket som är sparsamt använt till ett secondhand-pris. Helt enkelt winwin för oss och för vår planet!
Jättebra återvinning o personen som letat efter nåt har ju lagt ner tid gör o hitta den perfekta klappen till just den personen. 👍🏼
Gamla vackra ting, något välbevarad och användbart till ett billigt pris eller ett unikt föremål man inte hittar någon annanstans? Möjligheterna är många på en loppmarknad. Där kan man hitta presenter som passar de flesta, vare sig det rör sig om ett barn eller en medelålders man. Dessutom sätter enbart kreativiteten stopp för vad man kan göra med de fynd man gör, kanske kan man göra om ett föremål så att det blir alldeles unikt?
Det som är bra med att handla varor på loppis är att det går att handla många presenter på en gång. Och såklart att det är hållbart! Vi köper alla presenter begagnade.
En fin gammal kafferservis, några vackra glas det mesta går att fynda billigt på loppis. Presenter som förutom att de är bra för miljön också kan bli unika för dem som får dem.