Louise Haglund Johansson

Användarprofil

Biobesök som present

Aktivitet av jultomten
Biobiljett är någonting jag riktigt uppskattar att få i present. Det ger inte bara möjligheten att se en film utan även komma hemifrån ett tag och dela upplevelsen med någon. Vad kan vara bättre än det?
Jag har även genom åren gett bort en hel del biobiljetter vilket varit uppskattat.
Jag älskar personligen att köpa eller få något som köpts på second hand. Mest för att man kan hitta helt unika saker i sitt slag och för att det öppnar dörrar för att själv pyssla, exempelvis spraymåla porslin eller möbler i den nyans man önskar vilket samtidigt ger utlopp för kreativitet.

Att det dessutom är bra för miljön att återbruka är givetvis ett stort plus! Varför slänga så mycket när någons sopor blir till någon annans skatt. Man fyndar till bra pris och det går även att hitta mycket som är sparsamt använt till ett secondhand-pris. Helt enkelt winwin för oss och för vår planet!

Frågesport som present

Aktivitet av jultomten
Jag skulle gärna slå ett slag för frågesportspel som present/julklapp!
Det finns mängder på marknaden både till billigare pris och dyrare och med en mängd teman att välja på.

Personligen gillar jag som mest de spel där man kan spela från 2 spelare, då kan man antingen bara spela med sin partner exempelvis i lugn och ro en avkopplande kväll, men även med familjen vilket är en trevlig aktivitet som gärna bjuder på en del samtal och skratt vid bordet. Perfekt också nu i tider då vi bara får umgås med våra närmsta och hålla oss mycket hemma. Bra sysselsättning både vad gäller avkoppling och sammanhållning.
Jacobs farfar har hela hans uppväxt matat honom med skrönor från sitt tidigare "magiska" liv. När Jacob blir äldre och farfar allt mer senil övertygas han om att det bara är sagor, men när hans farfar hastigt dör ser Jacob någonting som skulle kunna innebära att farfars fabler inte alls behöver vara påhittade.
Detta blir inledningen på en lång och minst sagt häpnadsväckande och magisk resa.

Jag tyckte riktigt mycket om att sjunka in i denna roman som var ganska rå och mystisk i början men stegvis blir allt mer fartfylld. Den är spännande och drömmig och jag tyckte om att de fotografier som en stor del av berättelsen handlar om, finns med i boken och dessutom är verkliga.
Den var lättläst och oerhört stämningsfull och innehöll inte för många magiska karaktärer att hålla reda på och hålla isär. Perfekt spökläsning i höstmörkret.
Tia Torres bor i Louisiana med 8 egna hundar och driver ett av världens största rescuecenter för Pitbulls. Hon ger även arbete åt villkorligt frigivna som annars har svårt att finna arbete tack vare sin kriminella bakgrund.

Som ett fan av succéserien "Pitbulls and Parolees" är denna ett givet läsmåste, i alla fall för mig och jag hade gärnat sett att den var tjockare och innehöll mer läsning! Men det jag fick var absolut nog för att gripa tag om hjärtat ordentligt. Kapitlen är uppbyggda kring de hundar som kommit att betyda mest för författaren och hennes familj under årens lopp, och där emellan får man läsa om hur Villalobos Rescue Center först kom till och en hel del fantastiska och gripande historier både om överlevaren Tia, hennes uppväxt, hennes barn och diverse minnesvärda räddningsaktioner man också kunnat följa i tv-serien.
Boken är en välskriven, fin memoar och fick ögonen att tåras på sina ställen, men också fylld med humor, hopp och bevis för att det finns människor som vigt sina liv till att ge röst åt de som inte har en.

Cirkusflickan

Bok av Pam Jenoff
Noa tvingas fly efter hon en sen kväll upptäcker en tågvagn full av spädbarn under andra världskriget. Hon får med sig en av dem, och det som räddar dem från att dö i skogen mitt i iskalla vintern, är en kringresande cirkus.
För att få stanna måste hon jobba, och det som inget mindre än att bli trapetsartist varav hon ska tränas upp av den bryska Astrid som inte alls visar några varma känslor för Noa och barnet.
Stegvis kommer de dock varandra närmare och utvecklar en vacklande men innerlig vänskap och inser med kriget som rasar att de bara har varandra.

Jag älskade denna berättelse från början till slut! Jag kunde knappt lägga boken i från mig.
Karaktärerna är så äkta, och händelserna är baserade på verklighet vilket gör den ännu mer intressant och nervkittlande. Jag upplevde historien om dessa kvinnor och cirkusen runt dem som stark och grep ett stadigt tag om mig som läsare. Men också vid sidan om kriget innehåller berättelsen ungdomlig kärlek, fruktansvärda förluster och svåra beslut.
Ett läsmåste om man gillar historiska skildringar i fiktivt format.
Känslig som jag är för deckare, hade jag förmodligen inte plockat upp denna pärla, såvida jag inte kände till författaren och läst hennes tidigare romaner. Detta är enligt recensenterna Jewell's första fullblodsdeckare, en psykologisk thriller och jag kan givetvis bara hålla med när de också säger att de hoppas det är den första av många.

Laurels dotter försvann tio år tillbaka från berättelsens start spårlöst. Hon har aldrig kunnat lägga det bakom sig eller fått ett avslut, men ändå aldrig givit upp hoppet om att få svar på vad som för länge sedan hände hennes 15 år gamla dotter.
En dag kommer en ny man in i hennes liv, en man som har en dotter förvånansvärt lik den Laurel förlorat.

Denna spänningsroman är en riktig nagelbitare, där man håller andan till sista sidan. Historien tar många vändningar och naglar fast mig totalt.
Den är också gripande och innehåller samma starka relationsskildringar och djupa dialoger som författarens tidigare romaner vilket jag personligen inte brukar finna i deckare. Man får följa en rad karaktärer, både offer och förövare och komma innanför deras pannben, vilket gör att romanen kryper under skinnet på mig.
Ändlöst spännande till sista sidan och perfekt läsning en sen höstkväll.
Den här boken var faktiskt inte alls som jag föreställt mig att den skulle vara. Vilket absolut inte är något dåligt.
Den var välskriven, lätt att komma in i och väldigt varm. Man tycker mycket om huvudpersonen och övriga karaktärer..

Solig och väldigt läsvärd. Härlig hjältinna som tar modiga beslut efter en rad olyckliga händelser.
Saknar lite miljö och äventyr. Var mer åt relationsromanshållet med mycket dialog men upplevde ändå som att jag var i Kapstaden under läsningens gång.

Jessicas vegomiddagar

Bok av Jessica Frej
Betyg saknas
Jessica Frej har gjort en strålande vacker kokbok med 52 enkla, snabblagade och aptitretande recept, enbart grönt! Oavsett om man är vegetarian, vill bli, eller bara vill svira om till en grönare kosthållning, innehåller denna färgstarka kokbok det mesta du behöver för att kunna laga snabba men goda vardagsmiddagar till hela familjen.
Den innehåller också kortfattade tips och tricks, utan krångel plus en del nyttig och lättläst näringslära.
Hon tar även upp alternativ att byta ut mejeriprodukter, gluten och nötter till så man lätt kan anpassa recepten åt det veganska hållet, eller rent av för den som har någon allergi.
Jag fastnade som mest för att respektive recept ryms på ett uppslag tillsammans med en fin bild av maträtten, vilket gör att rätten känns enklare och snabbare att laga.
En mycket trevlig kokbok för matälskaren!
Efter Disa känner sig allt mer ouppskattad på och med sitt arbete som ekonom, drar hon en stor chans och flyttar från pulserande Stockholm, till vad de flesta skulle kalla "Mitt ute i ingenstans" vid sjön Sommen i Östergötland. Tanken är att starta ett Bed and Breakfast, men vägen till självförsörjning är allt annat än enkel och hon ska snart komma att stöta på problem på vägen. Lyckligtvis lyckas hon dra några ess ur rockärmen bland annat med hjälp av grann-bonden...

Vill man koppla bort tankarna en stund på semestern och hänga på ett nyöppnat b&b mitt ute i skogen, där allt blir lite som det blir, är detta rätt bok att läsa!
Jag återkommer hela tiden till att jag tyckte boken var avkopplande och åter avkopplande. Men också väldigt rolig med en snäll anda. En lagom mängd karaktärer att hålla reda på och väldigt lättläst, en helt enkelt genom-go och varm sommarbok att vila i. Kommer definitivt vilja läsa vidare i serien om Sommen!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.